Dodaj do ulubionych

Twardniejąca macica

23.05.05, 10:54
17tc. Od czterech dni czuję jak twardnieje moja macica. Czasem towarzyszy
temu ból, ale tylko taki jak zawsze -piekący miesiączkowy (mam go od testu
ciążowego). Czasem trwa to kilka minut, czasem dłużej. To moja pierwsza
ciąża,więc nie wiem jak mam reagować- leżeć, wziąć no-spe czy też biec do
doktora?
Obserwuj wątek
    • michalina761 Re: Twardniejąca macica 23.05.05, 17:55
      Dziękuję za pomoc.
      • kocia_kotna Re: Twardniejąca macica 23.05.05, 18:07
        Myślę, że jeśli masz towarzyszący temu ból to jednak skontaktuj się z
        ginekologiem. Każdy przypadek jest inny, nie przyjmuj leków bez konsultacji
        nawet jeśli jest to no-spa bez recepty.

Pozdrawiam

• anulla1 Re: Twardniejąca macica 23.05.05, 18:11
        co ty się denerwujesz popatrz że tu nikogo nie ma, oprócz mojego wątku nie
        pojawił sie żaden post od dłuższgo czasu. A ja ci pomóc nie mogę bo to też
        moja pierwsza ciąza. Może zapytaj na forum ciąza i poród tem jest więcej osób.
        Trzymaj sie.
        Ania
    • anulla1 Re: Twardniejąca macica 23.05.05, 18:11
      o jednak ktoś jeszcze jest : )
    • michalina761 Re: Twardniejąca macica 23.05.05, 22:12
      Nie gniewajcie się na mnie za brak cierpliwości. W naszym stanie to się zdarza..
    • ariana1 Re: Twardniejąca macica 25.05.05, 18:25
      Radzę jak najszybciej iść do lekarza. Może nie natychmiast, ale w miarę szybko.
      Moze to oznaczać niewydolną szyjkę - skracanie i rozwieranie. W I ciąży zaczęło
      mi się tak , ale przy samym tylko twardnieniu bezbolesnym. Ale był to 26 tc.
      Oczywiście u ciebie wszystko moze być OK, czego bardzo ci życzę. Jednak warto
      aby zbadał cię lekarz.
    • swietlik111 Re: Twardniejąca macica 26.05.05, 16:39
      u mnie lekarz stwierdził skróconą szyjkę macicy... ale nie straszył, powiedział
      tylko, żebym się oszczędzała i nie dźwigała... ale nie miałam wtedy żadnych
      objawów i czułam się dobrze... więc nie oszczędzałam się specjalnie... Teraz
      jednak chyba musze zacząć..., bo złapał mnie dziś taki skurcz i stwardniała mi
      właśnie macica, potem przeszło, został tylko obolały brzuch... No i właśnie się
      martwię... sad nie wiem czy jest na to jakaś rada??? czy któraś z Was tak miała?
      lekarz niewiele mi powiedział...
    • michalina761 Re: Twardniejąca macica 26.05.05, 16:49
      Byłam u lekarza. Szyjka jest długa i trzyma. To raczej za wcześnie na ćwiczenia
      macicy, za wcześnie też na wyczuwalne ruchy dzieciątka. Biorę no-spe i
      odpoczywam. Widzieliśmy naszego Malucha. Rozwija się odpowiednio do wieku. Mąż
      mówi, że machał do niego...
      Niestety nie wszystko jest w porządku. Wygląda na to, że mam wadę w budowie
      macicy. Strasznie się boję tego, co przyniesie czas...
      Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka