nonu Re: waga po porodzie! 10.06.05, 11:19 Dziewczyny, z dnia na dzień jestem coraz grubsza, nogi mam jak dwie kolumny. Babeczki, które są już po..., wpisujcie w tym wątku (o ile taki już nie powstał) jak zmienia się Wasza waga i wygląd po porodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
mamagocha Re: waga po porodzie! 10.06.05, 11:25 Nonu, nie strasz błagam!!!! Ja mam 15kg do przodu i jeśli mam jeszcze przytyć po porodzie, to ja się wypisuję z tej bajki!!!!!! A jeśli tylko nogi Ci puchną to spokojnie) Kilka dni po porodzie u niektórych kobiet występują obrzęki, które można bardzo szybko zlikwidować masażem. Po kilku dniach jak ręką odjął!!! ) Odpowiedz Link Zgłoś
mamagocha Re: waga po porodzie! 10.06.05, 11:27 jakby co mogę wynająć mężą, jest świetnym masażystą! Odpowiedz Link Zgłoś
nonu Re: do mamagocha 10.06.05, 11:56 Ja mam 14 kg do przodu i być może to nie jest moje ostatnie słowo, bo termin mam na 16, wiec teoretycznie mogę jeszcze sobie trochę pochodzić... Po porodzie tyć już nie zamierzam, chociaż patrząc na moją mamę.... hmmm... któż to wie? Odpowiedz Link Zgłoś
maral97 Re: waga po porodzie! 10.06.05, 20:40 A ja mam + 17 kg. (przy średnim wzroście - 160cm, wiec to sporo)i mam nadzieje że chociaż te 15 uda mi się zrzucić po porodzie. Łudze się??? Odpowiedz Link Zgłoś
nonu do maral97 11.06.05, 07:26 Moja kuzynka tez przy wzroscie 160 przytyla ok.17 kg, a moze nawet i wiecej, bo jak stanelo na 17 kg w 38 tc, to przestala sioe wazyc. Teraz do zgubienia zostalo jej ok. 3k, czyli prawie nic, bo karmi cycuchem. Dodam, ze podobnie jak my ma dwojeczke dzieciaczkow, zatem i wiecej roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenka77 Re: waga po porodzie! 10.06.05, 20:21 Mi też na 3-4 dzień po porodzie nogi tak spuchły (od kolan po palce u stóp), że prawie nie miałam w nich czucia - wyglądały właśnie jak 2 słupy telegraficzne, a z obuwia wchodziły w grę jedynie klapki-japonki. Poleżałam kilka razy z nogami opartymi pionowo o ścianę, lekki masaż i przez 2 dni żadnej soli ani wędlin (też mają sód) - i przeszło. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
agablues Re: waga po porodzie! 10.06.05, 12:14 w ciąży - jest się grubą i w ciąży. Po porodzie jest się tylko grubą, niestety : ( Ja, tak na oko wygladam jak w 4 mieiącu... Jeszcze trochę mi zostało Pozdrawiam, aga Odpowiedz Link Zgłoś
kamila785 Re: waga po porodzie! 10.06.05, 16:14 o rany...ja nie wiem..może jestem jakaś dziwna ale nie mam juz żadnego brzucha.a urodziłam...3 dni temu..nie miałam go zaraz na drugi dzień a dzis jestem juz w domu i patrzę w lustro i jestem super laska..serio..naWET PRZED CIĄŻA TAK SIĘ NIE CZUŁAM ..miałam niedowage a teraz jestem ok.waże 52 kg.przed porodem 59 i wchodze w normalne rzeczy a w obcisłej sukience wyglądam....dzis sprawdzałam!!!! w ogóle jestem szcżęsliwa... Odpowiedz Link Zgłoś
anulka1976 Re: waga po porodzie! 10.06.05, 17:47 Wygląda na to, że jestem tu największym wielorybkiem! Uwaga: 24kg do przodu!Juz nawet nie wiem czy śmiac sie czy płakać. Teraz to właściwie wzięłam na wstrzymanie, bo już coraz bliżej do dnia, kiedy będę mogla zawalczyć o dawną sylwetkę. Nakupowałam sobie kilka fajnych kosmetyków, m.in. na rozstępy i celulit i zamierzam się oklepywac zaraz po porodzie. W ogóle marzę, zeby zrzucic od razu z połowę wagi, ale czy tak się faktycznie stanie? Powiem Wam też, że pozytywną stroną moich obecnych 83kg jest to, że mam niesamowita wprost motywację do działania. Już nie mogę się doczekać, kiedy zacznę ćwiczyć, stosować jakąś dietkę, kiedy zacznę tak naprawdę o siebie dbać. Teraz jestem zniechęcona, bo wiem, że i tak nie jest to pora na radykalne działania. Ale za niedługo... Odpowiedz Link Zgłoś
strzala04 Re: waga po porodzie! 10.06.05, 17:52 Ja po porodzie zrzuciłam ok. 7 kg. Za to po cc napadł mnie wilczy głód. Żarłam jak opętana, więcej niż w ciąży. Zostało trochę brzuszka, ale codziennie spada) Odpowiedz Link Zgłoś
nonu Re: waga po porodzie! 10.06.05, 18:04 Wnioskuję z postów, że 7 kg mniej zaraz po porodzie to norma. Jak ktoś przytył np. 10 kg to daję dwa tygodnie, albo i mniej i sylweta bogini)) Mamagocha, głowa do góry, będziemy się wspierać w walce z "galaretą"))) Odpowiedz Link Zgłoś
rosanna Re: waga po porodzie! 11.06.05, 12:36 Mnie tez spadlo 7 kg z 13 kg i nogi wreszcie odpuchly. Tylko cycki urosly Odpowiedz Link Zgłoś
rosanna Re: waga po porodzie! 11.06.05, 12:41 rosanna napisała: > Mnie tez spadlo 7 kg z 13 kg i nogi wreszcie odpuchly. > Tylko cycki urosly W brzuszku mam 10 cm mniej, luzno wreszcie sie zrobilo Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: waga po porodzie! 11.06.05, 12:38 Ja po porodzie straciłam 8,5 kg. ponieważ przytyłam w sumie wtedy 9 kg, więc niewiele mi zostało. Ale potem już nie schudłam nic przez 3 lata (dodam, że się nie odchudzałam, ale też nie zarłam jak opętana). W obecnej ciąży przytyłam około 9,5 kg, więc w sumie podobnie. tylko mam wrażenie, że brzuch mam większy Odpowiedz Link Zgłoś
oliwe Re: waga po porodzie! 11.06.05, 12:40 naprawde mozna przytyć przez cała ciążę tylko 9 kg? Nie mam pojęcia jak wy to robicie. Odpowiedz Link Zgłoś