Dodaj do ulubionych

Macie skurcze???????

03.08.05, 07:38
Czesc!!!!
Dzis w nocy wystraszyłam sie poniewaz dostałam bardzo silne bule takie jak na
@ pużniej miałam biegunke i jeszcze przez godzine potworne skurcze.. ale sie
wystraszyłam,że ja nie mam torby do szpitala,koszuli prawie nic!!! Dzis zaraz
pedze na zakupy bo to już nie sa zartysmile juz jestesmy bardzo bliskosmile
A czy wy też macie już podobne dolegliwosci??
Pozdrawiam was.
Asia (33 tc.)
Obserwuj wątek
    • miodzio_k Re: Macie skurcze??????? 03.08.05, 07:44
      Takie bolesne skurcze odczuwam ze 2 razy dziennie od razu (jeśli to możliwe
      oczywiście?) kładę się i zaczynam oddychać torem przeponowym, ból łagodnieje i w
      końcu ustaje. Za to b.często nawiedzają mnie te skurcze B-H. Za 2 tygodnie
      odstawiam Fenaterol, tyle wiec mam też czasu na dokupienie rzeczy do torby do
      szpitala, bo po 15.08. wszystko się może u nas zdarzyć.
    • szyman33 Re: Macie skurcze??????? 03.08.05, 08:26
      Mialam dzis taka sama noc jak ty smile Tez sie zaniepokoiłam ale po pewnym czasie
      udalo mi sie zasnac a rano bylo OK. Co do torby do szpitala, to zastala mi
      koncowka do kupienia - 2 - 3 rzeczy, a kupilam wszystko wczoraj, dzieki temu w
      nocy bylam przynajmniej o to spokojna. A faktycznie teraz to juz w kazdej chwili
      moze nam Malenstwo oswiadczyc ze ma juz dosyc i chce na swiat. smile
    • pimpek_sadelko Re: Macie skurcze??????? 03.08.05, 08:50
      mam takie bole miesiaczkowe, krotkie, bardzo silne, lapia mnie njaczesciej w
      nocy. czasami tez sa bezbolsne krotie skurczyki... kupuj ta wyprawke biegiem i
      pakuj torbe. nie znamy dnia ani godziny!smile
    • malta25 Re: Macie skurcze??????? 03.08.05, 09:18
      Ja mialam tak wczoraj i przedwczoraj.Obudzil mnie kolo 1 w mocy bol brzucha-
      taki jak na miesiaczke-ale bardzo mocny. Nie byly to skurcze wlasnie, tylko
      jednolity bol.Zjadlam nospe i po pol godzinie przeszlo.Dzisiaj bede u lekarza i
      zapytam co to bylo.Bo na pewno9 nie skurcze BH.
      • madelaine6 Re: Macie skurcze??????? 03.08.05, 09:24
        Ja tez mam skurcze,w nocy ze dwa razy obudzily
        mnie bole roznego rodzaju a na wczorajszej wizycie
        okazalo sie,ze szyjka uformowana,zamknieta...
        Zapis KTG plaski...A myslalam,ze choc troche skrocila
        mi sie szyjka i ze sa jakies oznaki nadchodzacego
        porodu sad Niestety jeszcze nie ma.
        • asia9617 do Malty 03.08.05, 09:50
          Czes! ciesze sie,ze nie jestem sama z tymi dolegliwosciamismile
          Jak bedziesz po badaniu,odezwij się co to moga byc za dolegliwosci??
          pozdrawiam
          Asiasmile
          • pimpek_sadelko Re: do Malty 03.08.05, 19:07
            ja bylam na wizycie odkad zaczely sie te bole. gin po zbadaniu i wykluczeni
            nieprawidlowosci powiedzial, ze tak bywa w okresie okoloporodowym.dziecko moze
            sie wstawiac w miednice. moj synek juz tam jakis czas jest... moze on mnie
            tam "molstuje"wink
        • agaoswiecim Re: Macie skurcze??????? 03.08.05, 09:51
          Widzę że to nie tylko ja tak parszywie się czuję. Wczoraj przez 1,5 godz.
          miałam regularne skurcze co 10 minut, koło 23 przez następną godzinę co 7
          minut.Torba w połowie zapakowana, tzn najważniejsze rzeczy są a gdybym nie
          zdążyła jej dopakować to mąż wszystko dowiezie. Chciałam Wam jeszcze powiedzieć
          żę trzy dni temu w nocy bardzo bolał mnie brzuch, gdy po nieprzespanej nocy
          poszłam wziąść poranny prysznic zauważyłam że brzuch opadł bardzo nisko! Jest
          tak nisko że nie ma możliwości założenia majtek pod brzuch. Jedno co mnie
          martwi to to że od wczoraj mam okropny kaszel i katar, a gdyby się zaczął poród
          to wywiozą mnie do innego szpitala, w moim nie podejmują się porodów z chorymi.
          Szczeże przyznaje się że obaw mam coraz więcej. Fenoterol odstawiam 26.08,
          oczywiście jak dotrzymam tej daty w "całości".
    • majka.majka Re: Macie skurcze??????? 03.08.05, 10:16
      Jejku! Co za noc, jakiś wirus był dziś w powietrzu, właśnie miałam o tym samym
      pisać, wystraszyłam się dziś w nocy nie na żarty, też budziłam się z bólami.
      Teraz jest ok, więc mam nadzieję, że te 2 tygodnie jeszcze wytrwam.
      Pozdrawiam (36 tydz. trwa)
      • kasikk Re: Macie skurcze??????? 03.08.05, 10:18
        to wieczór też, bo mnie wieczorem dopadło sad(
        a już myślałam, że w porządku wszystko...
    • ninjo skurcze 03.08.05, 10:42
      czesc!

troche mi razniej, ze nie tylko ja mam takie skurcze sad
      Teraz juz czesto mam skurcze BH. Poza tym kilkakrotnie mialam wlasnie takie
      silne skurcze (przypominajace bardzo mocny bol miesiaczkowy) w nocy.
      Zauwazylam, ze za kazdym razem mialam skurcze po badaniu u ginki! Juz jestem
      pewna ze badanie "reczne" bylo przyczyna. Slyszalam, ze w zaawansowanej ciazy
      ginekolodzy najczesciej juz nie badaja "recznie", poniewaz moze to wlasnie
      wywolac skurcze i wczesniejszy porod. Czesto nawet po terminie stosuje sie
      masaz szyjki macicy, zeby wywolac porod.
      Czy Wasi ginekolodzy tez Was badaja "recznie"? Ja mam rozpulchniona szyjke
      macicy i musze glownie lezec juz od 2 miesiecy wiec tym bardziej mnie dziwi, ze
      ginka mnie tak bada...

pozdrowionka
      Ninjo
      • majka.majka do ninjo! 03.08.05, 11:02
        Ja od 27tc mam założony pessar, więc gin mi tylko delikatnie lekarstwem smaruje
        środeczek, a brzuszek delikatnie naciska sprawdzając jak jest dzidzia ułożona,
        bo już jakiś czas jest główką w dół i czy aby się nie odwróciła.
        • ninjo do majka.majka 03.08.05, 11:12
          hej Majka!

A co to jest pessar? moze nakladka na szyjke macicy zastepujaca szew? u mnie
          nie bylo jeszcze potrzeby zakladania szwu, poniewaz szyjka nie byla skrocona,
          tylko rozpulchniona. Chociaz po ostatnim badaniu, kiedy ginka baaaardzo
          dokladnie sprawdzala szyjke, nie sadze, zeby sie nie skrocila... wink
          • majka.majka do ninjo! 03.08.05, 11:16
            Dokładnie, zakładają to zamiast szwu, bo jest mniej inwazyjny, ale za to nie
            muszę się już martwić moją skracającą się szyjką i od czasu założenia żyję
            "normalnie", nie muszę leżećsmile))) Ale za to ok. 15 sierpnia mi to urządzenie
            zdejmą i wtedy już wszystko jest możliwe.
    • aisza24 Re: A jesli takich skurczy nie mam to zle??? 03.08.05, 18:22

• aniapatryk a mnie wczotraj tętno wystraszyło niezle 04.08.05, 07:59
      Ja mam skurcze, ale niedużo. Za to wczoraj przyszła mam i zmierzyła mi o tak
      cisnienie.Czułam sie dobrze, no ale jak mierzyła sobie to i mnie.
      Cisnienie ok 102/60, ale tetno 102 -oczy mi w słup wyszły, bo ani nie bylam
      zdenerwowana a ni nic, a to zdaje sobie sprawe ze za duze tetno. Cisnieniomierz
      elektroniczny
      Mam sasiada ginekologa, odrazu polecialam sie zapytac, zmierzyl mi tętno ręką i
      wyszło mu 89, odetchnełam. powiedzial ze te elektroniczne cuda zwłaszcza na
      nadgarstek dosc ostro oszukują jesli chodzi o tetno. no i zoabaczcie przez taki
      wynik faktycznie mogło mi do 100 wzrosnąćsmile))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka