Dodaj do ulubionych

Krakowianki

10.09.05, 14:18
Krakowianki - który szpital wybrałyście?
Czy jeszcze nie czynicie takich dalekosiężnych planów?

Ja - Rydygier.
Obserwuj wątek
    • nitka111 Re: Krakowianki 10.09.05, 18:50
      Ja na pewno i bezwarunkowo Ujastek, tam rodziłam synka 4 lata temu i byłam
      zadowolona.
      • k_maja Re: Krakowianki 11.09.05, 22:14
        Nitka, a do którego ginekologa chodzisz???? Ja sie wybieram do juszczyka, ale
        sama nie wiem... może kogoś polecisz????? help!! Chciałabym sie juz umowic na
        przyszly tydzien
    • k_maja Re: Krakowianki 11.09.05, 22:13
      ja jeszcze nigdzie nie rodziłam, ale gorączkowo zbieram opinie i jak na razie to
      też Ujastek - wygląda to tam najbardziej "po ludzku", a i o lekarzach dobre
      opinie...
    • nitka111 K_maja !!! 12.09.05, 10:58
      Nie chodzę do żadnego z Ujastka. Chodzę do dr. Kruszewskiej - Kowalik na ul.
      Pleszewskiej. W pierwszej ciąży, też nie chodziłam do nikogo z Ujastku, ale tam
      poszłam rodzić i byłam bardzo zadowolona. Zresztą jak tam jest możesz sama
      zobaczyć, bo na pewno Cię oprowadzą. Trochę mnie zmartwiły opinie o tym szpitalu
      na forum mamy z Krakowa, ale w sumie mam jeszcze sporo czasu.
      • k_maja Re: K_maja !!! 12.09.05, 16:04
        Nitka,
        ale skoro sama tam rodziłaś to chyba wiesz najlepiej, prawda? A w sumie ile osób
        tyle doświadczeń i opinii. Ja sporo czytałam o szpitalach i chyba jakoś
        najbardziej pozytywnie wypadł ujastek właśnie. Mimo ze oczywiście negatywne
        opinie też były. Choć najwiecej to "ze słyszenia", typu "bo koleżanka mojej
        koleżanki to mówiła...", a to nie jest dla mnie żadna opinia tylko zwykła
        plotka.Oczywiście czas jeszcze jest, ale ja to bym chyba chciała chodzic do
        lekarza ze szpitala, w którym bede rodzic. Ewentualnie rozwazam jeszcze
        zeromskiego - moja kolezanka dzis wlasnie tam urodzila przez cc drugiego
        dzidziusia, wiec jak tylko dojdzie do siebie, popytam i zrelacjonuje smile pozdrowionka
        kasia
    • ania_z_maja Re: Krakowianki 13.09.05, 17:06
      Ja takze Rydygier smile
      • nitka111 Re: Krakowianki 13.09.05, 21:27
        Mam koleżankę - lekarkę która miała tam praktyki na położnictwie i odradziła mi
        ten szpital , ale mogło się tam zmienić
        • ania_z_maja Re: Krakowianki 14.09.05, 09:31
          Ja lecze sie w tym szpitalu (wprawdzie z innej "dziedziny") od wielu lat.
          Lezalam tam na 2 oddzialach, na jednym wielokrotnie i zawsze bylam zadowolona (o
          ile mozna byc zadowolonym z pobytu w szpitalu). Bywam tam co 2-3 miesiace od 8
          lat, znam ten szpital i juz od dawna nie stersuje sie kiedy tam jade, po prostu
          sie przyzwyczailam, podczas gdy wchodzac do innych szpitali zwyczajnie robi mi
          sie slabo. Poza tym wazna jest dla mnie swiadomosc, ze w razie czego pare pieter
          wyzej jest lekarz na ktorego pomoc zawsze moge liczyc. Takze w moim przypadku
          sprawa szpitala od dawna jest przesadzona. I jeszcze jedno, lekarz wrecz
          zabronil mi rodzic w prywatnych klinikach typu Ujastek czy SPES.
          Pozdrawiam
          Ania
          • martimarti Re: Krakowianki 14.09.05, 15:34
            Ale super, że nas tak dużo z Krakowa!

Przy poprzedniej ciąży na wątku z Krakowa była jeszcze tylko jedna osoba.

Pomyślcie, jakie będą fajne spotkanka brzuszkowe i potem z maleństwami!

Bajera!
          • nitka111 Re: Krakowianki 14.09.05, 20:58
            Już w pierwszej ciąży przekonałam si, że ile kobiet tyle zdań na temat szpitali,
            jak to dobrze, że mamy wybór smile.
            Ja wiem gdzie nigdy w życiu nie chciałabym rodzić, to łatwiejsze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka