Dodaj do ulubionych

Od kiedy Was mdli/mdlilo?

02.10.05, 20:55
Hej,

jutro zaczynam 8 tydzien ciazy i jak dotad mnie nie mdli. Z poprzedniej ciazy
pamietam koszmarne dni (tygodnie, miesiace) pod tym wzgledem. Ale to chyba
bylo pozniej. Narazie mam nadzieje, ze w tej ciazy bedzie inaczej i tych
objawow nie bedzie. Ale boje sie, ze moze jeszcze za wczesnie. Czy Wy macie
juz takie dolegliwosci? Jesli tak, to od ktorego tygodnia?
Obserwuj wątek
    • lila_m Re: Od kiedy Was mdli/mdlilo? 03.10.05, 08:29
      Zaczynam ósmy tydzień (licząc od OM) mdłości mam od około trzech. Z reguły
      rano, czasami też wieczorem. Paskudne uczucie, jakby mi ktoś palcami
      rozszarpywał żołądek. Brrr

Lilka
      • mamajustyna Re: Od kiedy Was mdli/mdlilo? 03.10.05, 14:51
        u mnie tez 8 tc sie zaczoł a mdli mnie juz od ponad tygodnia koszmar sad((
    • mimoooza Re: Od kiedy Was mdli/mdlilo? 03.10.05, 09:54
      Lekkie mdłości miałam już od terminu @, która nie przyszła, ale tylko rano,
      zwłaszcza gdy byłam głodna. Teraz jestem na przełomie 8/9 tygodnia od OM i jest
      coraz gorzej, miewam mdłości nie tylko rano, ale też w ciągu dnia. Na szczęście
      nie wymiotuję. Chciałam się wspomagać herbatką imbirową, ale niestety jeszcze
      nie znalazłam. Chyba jutro zaatakuję jakiś porządny sklep zielarski smile
    • asw3 Re: Od kiedy Was mdli/mdlilo? 03.10.05, 10:01
      Witaj, ja też zaczęłam 8 tc i też mnie nie mdli. Znam kilka kobiet które nie
      miały mdłości w ciąży, a te które miały to zazwyczaj od samego początku. Ale to
      chyba nic groźnego smile
    • agat78 Re: Od kiedy Was mdli/mdlilo? 03.10.05, 11:15
      Polecam tę stronkę:
      umamy.homestead.com/dolegliciaza.html
      Mi gin na mdłości przepisał Magne B6 3x1. Jest troszke lepiej. Można kupic w
      aptece bez recepty.
      Pozdrawiam
      • 1979ju Re: Od kiedy Was mdli/mdlilo? 03.10.05, 12:11
        Ja borykam się z nimi od 4 tygodnia. Od rana do nocy.... Ustąpiły na 1, 5
        tygodnia ku mojej wielkiej radości, i powróciły sobie ostatnio... Jestem w 9. t.
        c., mdli mnie szczególnie gdy jestem glodna, zatem nie mogę dopuścic do
        przegłodzenia się. No i odruch rzygawkowy na topie ... ech ... strasznie to
        meczące, ale zaciskam zęby... Przy tym brak apetytu, tia...

Pozdr, Asia.
        • gu_ga Re: Od kiedy Was mdli/mdlilo? 03.10.05, 15:19
          Jestem w 10t3d i mdli mnie przez cały czas od jakichś trzech tygodni. Lekarka
          powiedziała, że jestem na półmetku smileok. 13 tyg. powinno minąć, ale męczę się
          bardzo, nie mogę otworzyć lodówki czy umyć naczyń, bo zapach mnie zabija...
          Nawet teraz jak o tym pomyśle.... eech smile byle do 20-go ....
    • pinik Re: Od kiedy Was mdli/mdlilo? 03.10.05, 22:12
      Oj, to wam wspolczuje, i mam wielka nadzieje, ze mnie to tym razem nie trafi.
      W poprzedniej ciazy mialam to wieczorem. Kapalam sie wiec o 18-ej i kladlam do
      lozka. I nie chcialam miec zadnych bodzcow (szczegolnie zapachowych, ale takze
      glosu) z zewnatrz. Trudny okres dla meza, ktory o tej porze wracal z pracy.
      Wszelkie perfumy byly w domu zabronione, proszki do prania (na to poprostu
      odrazu odruch wymiotny) tylko bez zapachu. Koszmar!!! Oj, zeby teraz tak nie
      bylo! Jutro zaczynam osmy tydzien smile
    • k8sz Re: Od kiedy Was mdli/mdlilo? 05.10.05, 14:03
      A ja zastanawiam się czy nie zacząć robić śniadania do pracy wieczorem. Też
      jestem na początku 8 tyg. i od kilku dni otwieranie lodówki rano jest dla mnie
      koszmarem. Co prawda nie wymiotuję, ale mdłości potrafią się czasem utrzymywać
      również w ciągu dnia - niezbyt to niestety przyjemne, zwłaszcze dla osoby,
      która nigdy nie miała żadnych dolegliowści żołądkowych...
    • agus-ka Re: Od kiedy Was mdli/mdlilo? 06.10.05, 16:40
      Mnie mdliło prawie od początku, teraz raczej sporadycznie a jestem na końcu 7
      tyg.
    • sylwia.ax Re: Od kiedy Was mdli/mdlilo? 07.10.05, 13:46
      Ja dla odmiany w pierwszej ciazy ani razu nie miałam mdłości, a teraz dopadły
      mnie juz w 4 tc i nadal trzymają sad Ciesz się więc brakiem mdłości
      szczęsciaro smile
      • zebra51 Re: Od kiedy Was mdli/mdlilo? 07.10.05, 14:09
        U mnie juz 11tc i nadal mdlosci i zgaga max.

sad(
        • lsc Re: Od kiedy Was mdli/mdlilo? 07.10.05, 19:47
          Ja w pierwszej ciąży nic kompletnie, ani dnia, teraz 8 tydzień jutro się
          zacznie i też jak na razie nic. Może i tym razem się uda wink))
          Życzę jak najłagodniejszych objawów
          • pinik Re: Od kiedy Was mdli/mdlilo? 12.10.05, 22:09
            hej,

zaczelam osmy tydzien ciazy i mam takie mdlosci, ze wczoraj wieczorem sie
            zryczalam mamie i mezowi (ktory jeszcze byl w pracy) do sluchawki...

Najgorsze jest to, ze mnie jest straszliwie niedobrze, a musze zajmowac sie 2,5
            letnim synkiem, ktory nie bardzo rozumie, ze mnie cos dolega.

U mnie mdlosci zaczynaja sie ok. 15-16-ej i trwaja do wieczora (po kapieli jest
            troche lepiej). Nie moge sobie z tym poradzic. Czuje sie fatalnie! Niedobrze
            mi, slabo itd.

Musialam sie komus wyzalic smile
    • renata-anna Re: Od kiedy Was mdli/mdlilo? 12.10.05, 23:41
      witajcie smile
      ja jestem na przełomie 8tc i mdłości mi dokuczaja,oj dokuczaja już dość długo i
      moja pani gin przepisała mi manti syropek jutro sobie kupie i może to coś
      pomoże?! oby,mnie zasadniczo mdli po posiłkach i tak przez cały dzień,czasami
      nie wiem co jest gorsze mdłości -czy wymioty?!szczęściary te co tego nie mają!
      pocieszeniem jest,że przyjdzie kiedyś piękny dzień,a mdłości będą tylko
      niemiłym wspomnieniem!!!!!
    • fodrossi Re: Od kiedy Was mdli/mdlilo? 13.10.05, 03:56
      Obecnie 9 tydzień.Mdli mnie od dwóch.
      Jest czwarta rano,musiałam wstać,aby coś przekąsić(chleb pełnoziarnisty+banan)
      W kuchni zazwyczaj spędzałam dużo czasu,moją pasją jest gotowanie(było).
      Na samą myśl o lodówce zbiera mi się na wymioty...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka