Dodaj do ulubionych

Ale miałam noc!!!

12.10.05, 09:03
O 3 nad ranem obudził mnie ból coś w rodzaju opasającego brzuch i plecy (taki
mocniejszy niz na okres). Ból w zasadzie byl ciągły, natomiast co 3-5 minut
na 30 sek. twardniał mi brzuch. Panika oczywiście, obudziłam mężusia - on
przerażony, już się nawet ubrałam, żeby jechać do szpitala, ale poszłam do
kibelka... i po powrocie jakby trochę przeszedł ból, pozostało twardnienie.
Raniutko o 5 M pojechał do apteki po nospę, wzięłam tabletkę i trochę
przeszło. Teraz od czasu do czasu brzuszek twardnieje, ale nie tak często. Co
to mogło być? nie chcę panikować i jechac do szpitala. Czy moze ktoś tak
miał? Kurcze jestem drugi raz w ciązy, ale z córcią niczego takiego nie
miałam.
Obserwuj wątek
    • r.kruger Re: Ale miałam noc!!! 12.10.05, 09:19
      opis pasuje jak ulał do akcji porodowej, która się wyciszyła.
      • budzik11 Re: Ale miałam noc!!! 12.10.05, 09:27
        A może skurcze przepowiadające?
    • eliza34 Re: Ale miałam noc!!! 12.10.05, 09:32
      Eminko- ja to nazywam u siebie "wstępne wezwanie do porodu" - ja niestety tak
      mam i miałam w 2-u poprzednichj ciążach. Właśnie z miesiąc przed od czasu do
      czasu "bierze mnie taki atak" - zaczyna mnie szarpac w dole brzucha i ja to
      jeszcze ganiam do WC bo organizm się oczyszcza- wtedy robię to co Ty biorę
      NOSPĘ i MAgnez i czekam -uspokoi się - OK - fałszywy alarm, jak nie to muszę
      jechać do szpitala,ale szczerze nie lunię tych sytuacji!!
      Eliza
    • ala115 Re: Ale miałam noc!!! 12.10.05, 10:08
      Ja też miałam bóle, ale w dzień. Odczuwałam to jako kolkę. Najpierw w boku, tak
      na dole brzucha, potem rozszerzyło sie na drugą stronę, a potem jeszcze i na
      środku. Do tego strasznie stwardniał cały brzuszek. Wzięłam No-spę i położyłam
      się, ale zaczęło boleć jeszcze w krzyżu. Był to ciągły ból bez przerw. Dopiero
      po ok 40 min ustąpił. Czy to można nazwać skurczami przepowiadającymi??? Pytam
      bo to moja pierwsza ciąża.
      • zabelka24 Re: Ale miałam noc!!! 12.10.05, 10:11
        Mi lekarz powiedzia że jeśli jest to ból ciągły (ja mam tak dość czesto) to
        jest raczej od kręgosłupa i pojawia się zwłaszcza w nocy i nad ranem, bo ciało
        jest rozluźnione, pozdrawiam
        • eminka1 Re: Ale miałam noc!!! 12.10.05, 11:16
          Dzieki dziewczyny za odpowiedzi, teraz jest już lepiej. A jeśli chodzi o nospę
          to w jakich dawkach można ją brać? bo nigdy nie miałam potrzeby jej stosowania
          i nie pytałam się lekarza o to, a i mam jeszcze pytanko o magnez, czy to
          wszystko jedno jaki, czy w ciąży jest jakiś szczególnie polecany, bo mam jakieś
          w apteczce domowej jeszcze z czasów przed ciążą i również w jakich dawkach go
          brać?
          Pozdrawiam
          • r.kruger magnez 12.10.05, 11:25
            mam przepisany aspargin podobnie jak w pierwszej ciąży Jednak wydaje mi się że
            nie ma znaczenia jaki. Ja biore po 4tabletki 4razy dziennie ale mam wskazania
            rutynowo bierze się po jednej 4razy dziennie (jeśli chodzi o skórczybyki)
            nospa?? ja mam dwie tabletki w razie potrzeby, po dwu-czterech godzinach mogę
            powtórzyć
    • marcia81 Ja tez mialam identyczna noc 12.10.05, 11:31
      a teraz leze plackiem i ogladam tv i tak dzisiaj mam zamiar spedzic dzien.
    • marcia81 a co do nospy to.... 12.10.05, 11:34
      ... mozesz spokojnie lykac nawet do 6 tabletek nospy forte na dobe.
      • ariana1 Re: a co do nospy to.... 12.10.05, 12:07
        Marciu, nospy forte to chyba 3 na dobę max. A 6 na dobę - to zwykłą nospę. Bo
        max dawka jest 240 na dobę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka