22.10.05, 01:20
Dziewczyny jak wygląda badanie KTG? Lekarz kazał mi przyjść na to do szpitala
1.11 na dzień przed terminem, ma wtedy dyżur. Czy trzeba coś ze sobą
zabrać??? Mówił, że to trwa jakieś 30 - 40 minut, tak?

Obserwuj wątek
    • eminka1 Re: KTG 22.10.05, 08:12
      KTG miałam robione 12 lat temu, wiec moze się troche zmieniło w wyglądzie (choć
      nie sądzę), ale samo badanie polega na kontroli i zapisie tętna płodu i skurczy
      macicy. W tym celu oplatają brzuch dwoma pasami, na których są umieszczone
      czujniki (wyglądają mniej więcej jak pudelka po kremie nivea), Ty leżysz na
      plecach, chyba moze pół siedziec. KTG jest podobne do EKG (równiez rysuje Ci
      się zapis na miliimetrowym papierze - nie wiem jak to się fachowo nazywa. Nic
      nie boli, dyskomfortu troche powoduje, że musisz cierpliwie to przeleżeć i to
      tyle. Jeślii będziesz sama na sali leżeć, to moze przydać Ci się książka lub
      gazeta. To tyle.
      Pozdrawiam
      • lisiczka24 Re: KTG 22.10.05, 09:14
        Dokładnie tak wygląda smileoprócz tego daja ci taki przycisk który wciskasz za
        każdym razem jak poczujesz ruch dzidziusia i to wszystko.Ja mam w poniedziałek
        juz drugie ktg.
        Pozdrawiam
        • monia0000 Re: KTG 22.10.05, 21:00
          A ja mam za każdym razem jak jestem u mojego gina (ma urządzenie w swoim
          gabinecie) i tak właśnie wygląda jak opisała moja przedmówczyni tylko że ja nie
          dostaje żadnego przycisku a słychać jak mały fika, ojj słuchać smile
          • asca25 Re: KTG 23.10.05, 01:30
            Ja na KTG też nie dostałam żadnego przycisku, a byłam tydzień temu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka