Dodaj do ulubionych

jak czyścicie nosek solą fizjlogiczną???

02.12.05, 20:22
no własnie ile kropel się wkrapla czy jak??? Ja jak już musze to czyszcze
wilgotna pieluszka ale chętnie podsłucham innych radsmile
Ania i Maciuś
www.smeagoul.bobasy.pl
Obserwuj wątek
    • kaliaa Re: jak czyścicie nosek solą fizjlogiczną??? 02.12.05, 21:05
      ja klade najpierw niunie na wyzszej poduszce tak zeby miala glowe wyzej potem
      wkraplam po dwie kropelki do kazdej dziurki chwilke mala tak lezy a potem klade
      ja na brzuch i wtedy wszystkie giluski elegancko same wyplywaja. Uzywam zwyklej
      soli fizj w ampulkach po 0,30 gr. jedna ampulka.
      • gosiik Re: jak czyścicie nosek solą fizjlogiczną??? 03.12.05, 07:36
        ale wkraplasz z tych pojemniczków malych z solą?
        • kaliaa Re: jak czyścicie nosek solą fizjlogiczną??? 03.12.05, 08:46
          tak wkraplam z tych malych ampulek, delikatnie ja przechylam i kropla bez
          zadnego problemu wylatuje. to jest naprawde bardzo proste, tylko maluch musi
          miec przechylona-uniesiona glowe zeby nie polecialo np do ust. generalnie
          latwiej mi wtrafic z ta kropelka do nos anizeli no z wit d3 do buzi...
          • gosiik Re: jak czyścicie nosek solą fizjlogiczną??? 03.12.05, 10:12
            dzięki
            z witaminą D też mam problem
            pzdr smile
            • kulusia Re: jak czyścicie nosek solą fizjlogiczną??? 03.12.05, 10:16
              ja nakraplam jedna kropelke na palec i wcieram pal;uszkiem w podniebienie lub dziasla-oczywiscie wtedy, gdy antol sma nie chce zlizac -bo to tez mu sie zdaza, zwystrczy, ze przytkne palec do ust a on ssie i zjada witaminke!!!
    • kulusia Re: jak czyścicie nosek solą fizjlogiczną??? 03.12.05, 09:21
      ja mam w atomizerze-tetrisal ale Antol tego nienawidzi i zawsze konczy sie wojnasmile)wpsikujemy po jednym razie do kazdej dziurki a potem na brzuszek i albo samo wylatuje, albo wyciagam rogiem pieluszki
      JarUlowy Fasol
    • aniapatryk DISNEMAR 03.12.05, 12:23
      Poniewaz ja z katarem własciwie juz walcze dłuzszy czas, twstowalam mnostwo
      specifikow i genialna wydaje sie byc sol morska DISNEMAR-niebieski.Aplikator dla
      maluszkow przystosowany w odpowiedniej wielkosci, mały napływ podczas
      spriskiwania,dziecko prawie wogole nie odczuwa psikania.Polecam dla mnie super
      • 1kinia1 Re: DISNEMAR 04.12.05, 19:03
        my też stosujemy disnemar lub sterimar - albo zwykłą sól fizjologiczną...
    • sani14 Re: jak czyścicie nosek solą fizjlogiczną??? 04.12.05, 22:23
      my stosujemy Sterimar - psik do każdej dziurki i na brzuszek, co nie wyleci na
      pieluszę to Mały potem "wypsika"
      na początku strasznie krzyczał ale jak miał katarek to chyba zrozumiał że to mu
      pomaga bo teraz tylko się krzywi ale już nie płacze
    • nie_zapominajka1 Re: jak czyścicie nosek solą fizjlogiczną??? 05.12.05, 10:49
      Staję za główką malutkiego, przechylam główkę na bok, przytrzymuję jedną ręką,
      a drugą wkraplam sól fizjologiczną z ampułki po ściance noska. Potem druga
      dziurka.
      • angelka Re: jak czyścicie nosek solą fizjlogiczną??? 05.12.05, 14:29
        co robicie z otwarta ampułka soli? uzywacie pozniej czy bierzecie nowa?
        • tin_t Re: jak czyścicie nosek solą fizjlogiczną??? 05.12.05, 14:36

ja używam dalej. powinnam wyrzucać?
        • kaliaa Re: jak czyścicie nosek solą fizjlogiczną??? 05.12.05, 14:49
          ja po otwarciu przemywam jeszcze buzke i oczka malej i pod brodka i cala
          ampulke na to zuzywam. Podobno otwartej soli nie powinno sie uzywac dluzej niz
          przez 24 h
          • nie_zapominajka1 Re: jak czyścicie nosek solą fizjlogiczną??? 05.12.05, 19:13
            przemywam oczka, resztę wyrzucam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka