Dodaj do ulubionych

Boje sie jechac na Swieta !!!

05.12.05, 22:31
Mamy oto taki problem z nasza trzymiesieczna coreczka, ze kiedy jestesmy z
nia gdzies w gosciach, to w momencie jak sie zorientuje ze nie jest u siebie
to jest placz i po godzince jest koniec gosciny. Ostatnio jak bylismy u
znajomych to po prostu nie moglam jej uspokoic, dopiero uspokoila sie w domku
po pol godzinie. Juz myslalam ze m ajakies wzdecie czy kolke, ale jednak
nie.A tu zblizaja sie swieta ichcemy jechac do Polski 600 km na dwa tygodnie.
Nowi ludzie , nowe miejsca... Nie wiem jak ona to zniesie i jak my to
wytrzymamy Czy ktoras z Was miala podobna sytuacje? Prosze poradzcie mi cos.
Obserwuj wątek
    • alciafedo Re: Boje sie jechac na Swieta !!! 05.12.05, 22:38
      Karol tak wogle to jest grzeczny i lubi gosci i ludzi
      ale po godzinie 17 to juz w zadne gosci z nim nie chodzimy bo juz marudzi po 18
      t juz chce mu sie spac wiec 18.20 Kapiel i spi juz po 19
      wiec my na swieta jedziemy z samego rana i mam nadzieje na 18-19 wrocic do domu
      tylko my mamy 100km

Ale w marcu wybieramy sie na narty
      ale do marca troche czasu mam nadizje ze bedzie ok

• kulusia Re: Boje sie jechac na Swieta !!! 05.12.05, 23:04
        Podobno funkcje"ochronna" moga miec maty edukacyjne-dziecko, ktore w nich duzo przebywa traktuje je jak swoj domek-cos na ksztalt zolwiowej skorupysmile) i podobno dzikei temu nawet najbardziej nie lubiace podrozy maluchy dzielnie taki pobyt znosza.
        Moze to nie kwestia maty, ale czegos na prawde domowego-do swiat jeszcze trzy tygodnie, moze cos takiego znajdziecie?
    • agnieszkaela Re: Boje sie jechac na Swieta !!! 05.12.05, 23:24
      My z Filipem tez jedziemy na swieta do Polski, bedzie mial 3 miesiace wtedy.
      Ponoc dzieci trzymiesieczne zle znosza zmiany, ale mozna to zalagodzic jakos
      zabierajac znane dziecku sprzety, zabawki, kocyk, karuzelke. To co ma w domu.
      Wazne jest aby zachowac ten sam rytm dnia. No i wyjazd na dwa tygodnie daje
      nadzieje, ze po kilku dniach dziecko sie przyzwyczai.
      Wam i sobie zycze spokojnego wyjazdu!
    • szyman33 Re: Boje sie jechac na Swieta !!! 06.12.05, 09:25
      Trudna sprawa. Ja tez balam sie wyjazdu poza dom na noc ale sprobowalam i udalo
      sie. Bylam wrecz zdumiona Marysia wiecej spal niz w domu. Wzielam jej koluderke
      i podusie, zeby miala swoje "zapachy" smile no i rytm dnia zachowywac sie starala.
      Nie da sie przewidziec jak dziecko zareaguje na zmiany Powodzenia
      • ninjo Re: Boje sie jechac na Swieta !!! 06.12.05, 10:12
        nasza tak samo - ladwie dojechalismy do babci od razu zasnela kamiennym snem.
        czytalam ze sen to jest jedna z form obrony dzieci przed nadmiarem bodzcow (np.
        w nowym miejscu). Tak tez bylo w centrum handlowym. Ledwo otworzyla oczy
        popatrzyla na te swiatla dookola od razu zamknela z powrotem... wink
        Inna forma obrony jest glosny placz. Jak dziecko placze to nie slyszy, co sie
        dzieje dookola i tez z reguly nie widzi, bo oczka tez zamyka
        • anniia Re: Boje sie jechac na Swieta !!! 06.12.05, 12:38
          moj synek podrozowac uwielbia (tzn jazde samochodem) w gosciach zachowuje sie
          super, wiekszosc czasu spi, tyle tylko ze po powrocie do domu mam sajgon przez 3
          dni odreagowywuje wyjazd i jest bardzo marudny wtedy. starm sie mu zawsze
          zabierac jego zabawki kocyki i pieluszke tetrowa pachnaca moim mlekiem i mam
          nadzieje ze to mu pomaga troche oswoic sie z nowym swiatem. dodam jeszcz eze jak
          byl zupelnie matulki tzn mial ponizej 2 miesiecy to be problemu mozna go bylo
          wszedzie ze soba zabrac . teraz dojrzewa i zauwaza zmiane otoczenia i dlaego tez
          czesciej zapraszamy gosci do nas. dodam tez ize reaguje zle tylko na wyjazdy z
          noclegiem poza domkiem
          pozrawiam
          ania
          • malina.majka Re: Boje sie jechac na Swieta !!! 06.12.05, 15:07
            A my za 13 dni lecimy do PL i wpierw bedziemy tylko z moimi rodzicami tydz a
            kolejny u rodziny Piotrka w innym miescie-12osob=w tym 3dzieci i jedno
            niemowle,ktore teraz ma tydzien!Zastanawiam sie jak mala to przezyje,to cale
            zamieszanie,ktorego nigdy nie doswiadczyla,tyle nowych bodzcow,az strach
            pomyslec!Ciesze sie,ze jedziemy ale troszke sie tez boje bo czeka nas wiele
            podrozy juz w PL ,nie wspomne o samolocie.Chociaz bedac w ciazy duzo
            latalam,wiec moze mloda sie oswoilawink Pozdrawiamy,Malina i Maya
            • beata771 Re: Boje sie jechac na Swieta !!! 06.12.05, 17:16
              My rowniez wybieramy sie do Polski na swieta(w koncu!!!!)i w sumie musze
              przyznac ze nie zastanawialam sie nad tym czy Darus zle przyjmie inne otoczenie
              bo jakos do tej pory nie bylo z tym problemu za to martwie sie jak zniesie
              podroz bo mamy do pokonania prawie 800 kiloskow(ponioslo nas az po francuska
              granicewinkU znajomkow zawsze spal ale za to niecierpi sklepow ,tylko co
              wchodzimy do jednego z nich to najdluzej 5 minut i budzi sie z krzykiem..no i
              wtedy szybka ewakuacjawinkTez gdzies czytalam o macie edukacyjnej i mam nadzieje
              ze to sie sprawdzi bo maly lezy juz na niej od ponad miesiaca!Nie mam pojecia
              co Ci poradzic...jesli jedziecie na dwa tygodnie to moze powinnas ja troszke
              oszukac ,jesli masz taka mozliwosc stworz jej od razu milutka przytulna
              atmosferke w osobnym pokoju z przyciemnionym swatelkiem itp!I moze nie od razu
              cala rodzinka bo to tez pewnie ja zestresuje...Pozdrowionka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka