1kinia1 07.03.06, 10:04 jak pozbywacie się plam na ubrankach - np po zupie jeżynowej, po marchewce??? pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annairam Re: plamy... 07.03.06, 10:08 Na plame vanish w płynie a potem do pralki. Wszystkie plamy schodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
mloda25 Re: plamy... 07.03.06, 10:12 Ja uzywam Vanish w sztyfcie,zapieram a potem od razu do pralki.Wszystko schodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
kaliaa Re: plamy... 07.03.06, 10:30 a ja polewalam vanishem plamy po marchewce i ni cholerki nie zeszly, polowe ubran mam zalatwionych ta marchewka Odpowiedz Link Zgłoś
on-na Re: plamy... 07.03.06, 10:33 Też vanish w płynie. Ale stwierdziłam, że działa najlepiej na plamy świeże. Potem to już trudno schodzi. Marchewka załatwiła parę ciuchów. Odpowiedz Link Zgłoś
kuncwotek Re: plamy... 07.03.06, 10:42 Jezeli można to wygotujcie ubranka z proszkiem do prania. Odpowiedz Link Zgłoś
azja811 Re: plamy... 07.03.06, 10:55 Ja też używam vanischa, tyle że w żelu bo ten w płynie nie wszystkie zabrudzenia usuwal.Leje na plamę i zostawiam na mnoc, efekt murowany Odpowiedz Link Zgłoś
aniapatryk Re: plamy... 07.03.06, 20:16 u nas tez Vanish,ten dwukolorowy i jak jest plama swieza to zejdzie a ze starymi to juz gorzej Odpowiedz Link Zgłoś
nukolada Re: plamy... 08.03.06, 09:52 ja kupilam z geanie takie mydelko na plamy. DR B.. JAKIS TAM. sUPER ZAPIERAM TYM MYDELKIEM NAWET STARE PLAMY I SCHODZA LADNIE. NIE STRASZNA MU MARCHEWKA ANI INNE JEDZONKO. sorki moja mala pisze ze mna. a mydelko jest oki. polecam bardzo. probowalam roznych rzeczy. vanish moze dobry na swieze plamy ale wysiada przy starszych (mam na mysli po calym dniu) mialam nawet taka niemiecka sol na plamy ale to nie bardzo, a to mydelko super sie sprawdza. Odpowiedz Link Zgłoś
magalik Re: plamy... 08.03.06, 10:12 swieze plamy po soczkach (jagody, maliny) zalewam octem - dosc ladnie schodzi Odpowiedz Link Zgłoś
kaliaa nukolada 08.03.06, 10:25 w jakim dziale kupilas to mydelko? czy ono bylo w butelce plastikowej czy jak? jak mozesz napisz dokladnie jak wyglada to mydelko zeby bylo mi latwiej znalezc je i mozesz podac dokladna nazwe? dzieki bardzo pa Odpowiedz Link Zgłoś
nukolada Re: nukolada 08.03.06, 11:14 to jest mydelko do odplamiania Dr. Beckmann, a znalazlam je przy proszkach plynach i roznych takich do prania. napisali, ze usowa plamy z tkanin, tapicerek i dywanow i mozna nim myc rece. ja je bardzo polecam, bo naprawde dziala. nie mam nic lepszego na plamy. a przeciez nie zawsze uda sie sprac swieza plame. mialam taka stara z czekolady i probowalam wszystkich sposobow ale mydelko tylko sobie z tym poradzilo. Odpowiedz Link Zgłoś
asia9617 Ludwik :D 08.03.06, 12:08 No to ja was zaskocze ,ja zapieram ludwikiem, ostatnio mała zalała mi spioszki zupką jarzynowa niczym nie schodziło,odplamiacze tez nie pomogły okazało sie,że ludwik dał rade i to już na pranych pare razy śpiochach udało się doczyścić tą wstrętną plamę.Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś