Dodaj do ulubionych

rozczarowałam się pampersami :))))))

28.03.06, 13:50
Już się przyzwyczaiłam do tych pampersów o których wcześniej wam pisa łam, te
z gumeczkami. Wczoraj kupiliśmy kolejną paczkę, otwieram z podekscytowaniem a
tu....... buuuuuuuuuu trafiłam znów na stare buuuuuuuuuu

Kurcze te pampersy w porównianiu do tamtych są fatalne. JA CHCĘ TAMTE PAMPERSY!!
Obserwuj wątek
    • magmulka Re: rozczarowałam się pampersami :)))))) 28.03.06, 14:23
      My jeszcze nie trafiliśmy na nowe pampersy a i tak mam zastrzeżenia co do
      ostatnio otwartej paczki ;-( Zuzka znowu przelewa pieluchy i niech nikt nie
      mówi, że to wina nieumiejętnego zakładania, bo co jak co ale to z pewnością nie
      jest wina mojej techniki. Kurczę, nie chciałam ich zmieniać na huggiesy, bo jako
      maluszek mała miała na nie uczulenie, więc wolę nie ryzykować. Z utęsknieniem
      czekam na te pampki , o których wcześniej pisałaś miodzio_k. Może w końcu
      trafię, ale widzę, że z tym jest trochę jak z wygraną w totolotkawink
      Pozdrawiamy
      • azja811 Re: rozczarowałam się pampersami :)))))) 28.03.06, 15:36
        Ja tez już mam dość tych pampersów.Są mocno przereklamowane,a niema u mnie w
        mieście Rossmana,bo ich pieluszki firmowe ponoć bardzo dobre.Następną paczkę
        może kupię huggisów.Ale czekam z utęsknieniem aż w nasze sklepy wejdą na stałe
        te o których pisala miodzio.Są naprawdę suuupersmile
        • mala67 Re: rozczarowałam się pampersami :)))))) 28.03.06, 15:55
          sluchajcie a jaki kolorek mialy te "lepsze" pampki?bo my uzywamy niemieckich -
          sa fioletowe, z gumeczkami i siateczka-super, sprowadzamy z niemiec ale od
          rozmiaru 4 sa dostepne u nas w carrefurze (zielona gora)
          • miodzio_k Re: rozczarowałam się pampersami :)))))) 28.03.06, 15:59
            te mala67 o których piszesz to są let's go! i są od nr 4. Te co ja wcześniej
            kupiłam to były zielone. Opakowanie identyczne do tych 4. które zawsze kupuję.

Kody po ślimaka już wysłałam i zastanawiam się czy nie przezucić się na te
            fioletowe . Tylko one są trochę droższe prawda?
            • mala67 Re: rozczarowałam się pampersami :)))))) 28.03.06, 16:09
              nie, wlasnie niemieskie activ baby sa fioletowesmileja takie mam
          • azja811 Re: rozczarowałam się pampersami :)))))) 28.03.06, 16:41
            no właśnie te niemieckie, które ja milam też mialy fioletowy pasek.Były
            rewelacyjne,ale w Polsce nie umię ich dostaćsad
            • azja811 Re: rozczarowałam się pampersami :)))))) 28.03.06, 16:44
              a te polskie fioletowe to sa lets go-wkladane jak majteczki,dla takiego dziecko
              malego jak Maks się nie nadają.A te niemiecki to fioletowe były w środku a
              opoakowanie zewnetrzne normalne-zielone
              • zitke Rewelacja 28.03.06, 19:38
                My dzis bylismy w niemczech po pieluchy . Kupilam w czerwonym opakowaniu
                majteczki 4 od 8-15 kg Easy up . Mowie wam rewelacja !!! jestem zachwycona
                nimi szkoda ze u nas takich nie ma ... cale szczescie ze z domu mamy do granicy
                5 km smile a do sklepu wsumie 15 . Jak po pieluchy to bede jezdzic tylko tam. Jak
                ktos by chcial to moge jakos kupic i wyslac?
                Pozdrawiam
                • zitke Re: Rewelacja 28.03.06, 19:43
                  www.pampers.de/de_DE/productdetails/selectedProduct/ezup/selectedStage/all.do
                  • renar78 Re: Rewelacja 28.03.06, 20:43
                    A czy możesz napisać ile kosztują te niemieckie pampersy? Ja jeszcze nie
                    trafiłam na te nowe pampersy, chociaż kupuje w różnych miejscachsad
                    • anx Re: Rewelacja 28.03.06, 21:02
                      Dziewczyny, Papmersy są do d... wink
                      Spróbujcie nowych Bella Happy, pieluch z Lidla (nazywają się Cien) i
                      wspomnianych już Rossmanów (bordowych). Fajne są też pieluszki Dada Komfort z
                      Biedronki.
                      Wszystkie w/w sama wypróbowałam (tzn. na Mai wink) i są rewelacyjne, cena też
                      ciekawsza.
                      A jeśli dziecko przesikuje pieluchę to zazwyczaj oznacza, że dany rozmiar jest
                      już na nie za mały (mimo, że np. pielucha jeszcze go nie ściska na pierwszy
                      rzut oka). Waga dziecka powinna być mniej więcej w połowie danego zakresu
                      wagowego (np. dziecko 8 kilowe powinno już nosić pieluchy 9-18 kg, a nie 6-9 kg)
                      Pozdrawiam!
                • gajesiaa Re: Rewelacja 28.03.06, 21:19
                  Witaj
                  Minęłyśmy sie na PomorzanachsmileGdzie jeżdzicie po te pampersy do Schwedt czy
                  gdzieś bliżej?
                  Pozdrawiam
                • gajesiaa Re: W/w pytanie do Zitke 28.03.06, 21:21

• zitke Gajesiaa 28.03.06, 21:34
                    Czesc smile Blizej jezdzimy . Przez Rosowek jak w strone schwedt ta pierwsza wioska
                    ( 9 km od granicy) tam jest sklep Plus a obok apteka i w tej aptece kupilam smile
                    Pozdrawiam chociaz jedna wrzesniowke ze szczecina
                    • gajesiaa Re: Gajesiaa 28.03.06, 22:14
                      zitke napisała:

> Czesc smile Blizej jezdzimy . Przez Rosowek jak w strone schwedt ta pierwsza
                      wiosk
                      > a
                      > ( 9 km od granicy) tam jest sklep Plus a obok apteka i w tej aptece kupilam smile
                      > Pozdrawiam chociaz jedna wrzesniowke ze szczecina

Wiem co to za wioskasmileMieszkamy w Warzymicach ,takze też mamy blisko do
                      granicy.A w jakiej cenie te pampersy?
                      Też pozdrawiamy szczeciniankismile
                      • zitke Re: Gajesiaa 28.03.06, 23:34
                        Ty chyba zartujesz ... my tez na Warzymicach!!! moze bede miala z kim na
                        spacery wychodzic wink chyba 8 euro ale nie jestem pewna bo kupowalismy cos
                        jeszcze i nie pamietam
                        • gajesiaa Re: Zitke 29.03.06, 09:54

• gajesiaa Re:Zitke 29.03.06, 09:56
                          Ale zbieg okolicznoścismileMieszkamy na Bursztynowym.Pewnie należymy do tej samej
                          przychodni na przecławiu?
                          Pozdrawiam
                          Monika
    • ami34 Re: rozczarowałam się pampersami :)))))) 28.03.06, 23:37
      Witajcie dziewczyny. Ja mieszkam w Niemczech i tez kupuje tylko pieluchy firmy
      Pampers. Powiem Wam jakich ja uzywam. Moja mala ma 7 i pol miesiaca i uzywam dla
      niej rozmiaru 4, mozna uzywac tez rozmiaru 4+, ale te maja taka sama wielkosc
      jak 4, jedyna roznica miedzy nimi. to ta ze 4+ sa bardziej chlonne. Pampersy w
      zielonym opakowaniu czyli Baby Dry sa przeznaczone na noc, bo sa bardzo chlonne.
      Ja uzywam jednej pieluchy na cala noc i rano mala nie ma nic przesikanego, a
      jeszcze sporo by sie w ta pieluche zmiescilo. Baby Dry nie maja elastycznych
      zapiec z boku. Na dzien uzywam Baby Activ. Te pieluchy maja elastyczne zapiecia
      z boku i wchlaniaja na calej swojej powierzchni bardzo dobrze, bo sa
      przeznaczone dla fikajacych,pelzajacych,raczkujacych itp. maluszkow. Tez jeszcze
      mi sie nigdy nie zdarzylo zeby ta pielucha byla przesikana. Pieluszki Easy Up sa
      przeznaczone dla dzieci, ktore juz chodza wiec ja ich jeszcze nie uzywam. Sa
      bardzo wygodne, bo zaklada sie je jak majteczki. Wszystkie Pampersy kupuje za ok
      10 euro, za normalna paczke. Mega paczka kosztuje normalnie ok 28 euro, a na
      promocji mozna ja kupic za ok 24 euro.
      Pozdrawiam

Moja najukochansza Sandrusia
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=35569446
      Sandrusia ma
      tiny.pl/mh6v
    • magmulka do anx 29.03.06, 14:23
      Wiem, że moja Zuzia do okruszków nie należy, ale z pewnością nie waży 12,5
      kilograma (tyle mi wychodzi z sugerowanego przez ciebie momentu na zmianę
      pieluszek na większe). Poza tym nasze dzieci, czyli półroczniaki z haczykiem,
      nie przybierają na wadze w tak zawrotnym tempie, żeby pomiędzy zmianą pieluszki
      z jednej i drugiej paczki można było zauważyć różnicę. Jestem pewna, że trafiłam
      na jakiegoś bubla... niestety.
      Pozdrawiam
      • zitke gajesiaa 29.03.06, 17:03
        A my kresy 2 ostani zielony blok przed bursztynowym . Ja nie chodze z moja do
        tej przychodni . Raz mnie tak wkurzyla tam lekarka ze sie wypisalismy. Zbieg
        okolicznosci straszny , nawet suwaczki takie same wink
        Pozdrawiam
        • gajesiaa Re: gajesiaa 29.03.06, 20:06

My mieszkamy w bloku z lewej strony,patrząc od strony wjazdu na osiedle.Mamy
          różowy wózek,może spotkamy się kiedyś na spacerze?smile
          Napewno się mijałyśmy.
          Pozdrawiam
          Marcelinka ma już...
          • zitke Re: gajesiaa 29.03.06, 20:23
            ten pierwszy wysoki po lewej stronie? jesli tak to moge ci zagladac w okna hehe smile
            • gajesiaa Re: gajesiaa 29.03.06, 20:44
              tak ten pierwszy po lewej,tylko okna mam na bursztynowesmilePierwsza klatka przy
              bramiesmile
              • zitke Re: gajesiaa 29.03.06, 20:58
                ehh to ciebie nie moge podgladac heh tongue_out
                • ninjo Re: gajesiaa 29.03.06, 22:18
                  no niezle smile
                  moze tez jakas dziewczyna mieszka na Bemowie, kolo mnie...? wink
      • anx Re: do anx 31.03.06, 12:29
        Magmulko, może źle się wyraziłam smile
        Chodziło mi to, żeby nie trzymać dziecka do końca zakresu wagowego tylko
        zmieniać rozmiar pieluchy wcześniej, jak tylko zacznie przesikiwać.
        Piszę na przykładzie mojej koleżanki, której mąż inżynier kłócił się, że
        jeszcze nie czas na zmianę pieluchy, bo ich synek waży 8750, a przecież te
        pieluchy są do 9 kilo big_grin
        A synek odkąd osiągnął 7,5 kilo przesikiwał pieluchy aż miło wink

Pozdrowienia
    • grubaska20 Re: rozczarowałam się pampersami :)))))) 31.03.06, 13:44
      wiesz co, czytałam o kiedys o tych nowych pampersach, ale qrcze nam też trafiła
      się taka zwykła, stara seria. zawiedziona byłam strasznie! hehtongue_out a teraz już
      odliczam pieluchy, kiedy skończy się ta paczkasmile
      mozesz jeszcze raz napisaćo jakie konkretnie zmiany chodziło?
      pozdrawiamysmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka