finka11 11.04.06, 12:32 Mam mały dylemat, bo podoba mi się dość nietypowe imię: Tadeusz (Tadzio, Tadek), co o nim myślicie. Pod uwagę biorę jeszcze Grzegorza i Pawła, nie będzie miał syn obciachu z takimk imieniem? Które byście wybrały, pytam z ciekawości Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agus-ka Re: Mała sonda w sprawie imienia 11.04.06, 12:49 Hej, mój kolega dał na imię swojemu synkowi Tadeusz. Imię jest normalne i jeśli Ci się podoba to czemu nie. Ja osobiście jakoś nie bardzo je lubię, ale uważam, że obciachu raczej nie przynosi. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia2705 Re: Mała sonda w sprawie imienia 12.04.06, 15:02 Tadeudz - bardzo ladne imie Hubert tez super, a zdrobnienie Hubcio - sam miod. U nas tez byly problemy z imieniem dla chlopca, tym bardziej, ze bedzie "miedzynarodowy" ale w koncu sie udalo. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
aneczkasw Re: Mała sonda w sprawie imienia 11.04.06, 12:50 Jeżeli razem z mężem jesteście zgodni co do imienia to możecie dać dziecku na imię Tadeusz. Osobiście mam bardzo ciepły stosunek do tego imienia. tak ma na imię mój teść, którego bardzo lubię. Tadeusz brzmi bardzo dostojnie, a Tadzio słodko ( jak dla mnie ). Paweł czy Grzegorz są to imiona bardziej popularne... Ja z rodziną musiałam walczyć o imię Hubert, bo im się wydaje, że to imię z kosmosu. Z resztą moja babcia powiedziała, że i tak na niego będzie mówiła Jacuś... cóż nie ma to jak zrobić dziecku wodę z mózgu. Pozdrawiam Anna Odpowiedz Link Zgłoś
kapuhy_a Re: Mała sonda w sprawie imienia 11.04.06, 13:01 Mój mąz ma na drugie imię Tadeusz po swoim dziadku...wszystko jest kwestią jak wy się czujecie z tym imieniem...mój mąz trochę się go wstydzi,ale teraz wraca moda na klasyczne imiona więc nie powinno byc problemu Odpowiedz Link Zgłoś
o_tuska Re: Mała sonda w sprawie imienia 11.04.06, 13:05 Mnie ani Paweł ani Grzegorz się nie podobaja a Tadzio jest słodki i mam znajomego Tadka i też jest świetnym facetem. Ja chciałam Błażeja ale będzie Barłomiej Odpowiedz Link Zgłoś
agus-ka Re: Mała sonda w sprawie imienia 11.04.06, 13:27 My też chcieliśmy dac na imię chłopcu Błażej, ale że urodzi się dziewczynka to będzie miała na imię Antonina czyli Tosia. Mój facet po cichu ma nadzieję, że jeszcze może się zmieni płeć, choć po pomalowaniu pokoju mówi, że chyba by się załamał bo motylki nijak nie pasują do jego synka Odpowiedz Link Zgłoś
kapuhy_a agus-ka 11.04.06, 13:53 to tak jak u mnie...mój mąż nadal po cicho marzy,że to będzie córka...wczoraj jak przyniosłam do domu kolejny prezent od przyszłych dziadków i to był zając w pastelowym kolorze to się tylko zapytał czy jestem pewna na 100%..na szczęście moje ścienne misie pasuja zarówno do chłopczyka jak i dziewczynki Odpowiedz Link Zgłoś
renkar Re: Mała sonda w sprawie imienia 11.04.06, 13:43 Tadeusz- Tadzio ŚLICZNIE!!! Sama tak chciałam dać na imię synkowi, tylko to imię mojego Taty i się uparł, że nie! Gdyby nie to, to z pewnością byłby Tadzio. P.S. mi imię hubert też bardzo się podobało, ale nie zyskało akceptacji mężą :- ((( Odpowiedz Link Zgłoś
finka11 Re: Mała sonda w sprawie imienia 11.04.06, 13:49 Dziewczyny dzięki za odpowiedzi. Na innym forum mnie zniechęcili Ojcem Tadeuszem Rydzykiem, ale jak mój szkrab dorośnie pewnie już go nie będzie "na afiszu" (przynajmniej mam taką nadzieję). Moja ciocia, która urodziła w lutym chciała Błażeja, ale uległa presji rodziny i dała Kamil, moim zdaniem niepotrzebnie, bo to fajne imię. A nad Hubertem też się zastanawialam, ale mąż kręci nosem, a chcę, żeby imię się nam obojgu podobało. No i był problem ze zdrobnieniem, bo nie mam pojęcia jak. Poza tym Bartuś też super, mam kilku w rodzinie Moja siostra ma małego Aleksandra Maksymilina i Tymoteusza Błażeja, jak dawała te imiona ludzie dziwnie patrzyli, a teraz nikogo te imiona nie dziwią. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
linn3 Re: Mała sonda w sprawie imienia 11.04.06, 14:28 Bardzo fajne imię, klasyczne, męskie. A o rydzyku nawt nie pomyślałam ) Odpowiedz Link Zgłoś
ania_czarna Tadeusz- tak:) 11.04.06, 14:53 Bardzo ładne imię Zdecydowanie, wybrałabym je własnie Odpowiedz Link Zgłoś
bgwd14 Re: Tadeusz- tak:) 11.04.06, 15:02 Tadeusz, Tadzio, Tadzik. Bardzo ładnie. Odpowiedz Link Zgłoś