a_gi Re: Meldować się! Która jest jeszcze 2w1:) 18.04.06, 18:49 Hej No my z Igą w jednym kawałku, termin na 10 maja- ale chciałabym już po długim weekendzie powitać ją na świecie. Jeszcze półtora tygodnia temu było jakoś lżej, a teraz to juz ruszać się trudniej, spac trudniej- nie mówie juz o przewracacaniu się z boku na bok . Ale cóż dzidzia się nie spieszy- brzuch wysoko i nic się nie opuszcza- szyjka długa-nic sie tam nie dzieje- mam nadzieje, że nie chce czekać aż do moich urodzin 19 maja.... Pozdrawiam szczególnie te nierozdwojone, marzące po cichu o rozdwojeniu. Agi Odpowiedz Link Zgłoś
polaquinha Re: Meldować się! Która jest jeszcze 2w1:) 19.04.06, 00:32 My tez jeszcze razem-teoretycznie do 22 maja- i poki co nie zanosi sie na zmiane sytuacji.Podobno mam porzadnie zamknieta szyjke. No chyba,ze przyjazd tesciowej na 13 maja mnie wykonczy Odpowiedz Link Zgłoś
topola4 Re: Meldować się! Która jest jeszcze 2w1:) 19.04.06, 06:16 Nam się nie śpieszy - 35 tydzień. Większych dolegliwości brak, nie mówiąc o oznakach porodu. Za dwa dni będę mieć zdejmowany pessar, więc sytuacja może się zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
matie31 i ja i ja !! :) 19.04.06, 08:14 2 w1 oczywisice Termin 31 maja. Tak wiec bede trwac na warcie do samego konca pewnie. Chociaz mam ogromna nadzieje, ze synek bedzie byczkiem, wiec musimy sie uwinac do 21 maja. Nie ma innej mozliwosci Odpowiedz Link Zgłoś
paulaha Re: i ja i ja !! :) 19.04.06, 08:50 Też mam termin na 31.05 wg USG lub 01.06.06 wg OM. Więc przyłączam się do Twojego trwania, i też chcę Byczka. Jakoś mi się podobają. U mnie wszystko ok, maly wierci sie niemożliwie, i faktycznie coraz trudniej sie ruszać. Odpowiedz Link Zgłoś
matie31 Re: i ja i ja !! :) 19.04.06, 09:16 No to bedziemy sie wspierac i razem zaklinac nasze dzieciaczki Ja chce byczka, bo sama jestem spod tego znaku Dwa byki w domu, ale by sie dzialo!! hihi. Ale ja nie czuje absolutnie nadchodzacego Wielkiego Dnia. Wlasciwie od poczatku czuje sie bardzo dobrze. Jakies tam dolegliwosci mialam i mam, ale wszystko w znosnym wydaniu. Brzuch mam ciagle bardzo nisko, wiec nawet nie zauwaze obnizenia. No i co dziwne nie boje sie porodu (a to moj pierwszy). Jakies mam wewnetrzne przekonanie, ze wszystko pojdzie szybko i latwo. Do tego stopnia, ze zrezygnowalam ze szkoly rodzenia. Obym sie nie zdziwila, hihihi. Odpowiedz Link Zgłoś
3anek Re: i ja i ja !! :) też chcę byczka:) 22.04.06, 22:33 hej hej - ja też mam termin na koniec maja, ale bardzo bardzo bym chciała, żeby synek urodził się jako byczek jak to dobrze, że nie tylko ja mam takie podejście i wolałabym żeby dziecko było "bycze" ostatnio lekarka mi powiedziała, że wszystko wskazuje na to że urodzę przed terminem z czego bardzo się cieszę Trzymam też za Was kciuki, żeby Wasze plany (no i moje też) się powiodły!! pozdrawiam p.s. ja też jestem bykiem, to mój pierwszy Dzidaczek i też zrezygnowałam ze szkoły rodzenia bo wydaje mi się, że wszystko pójdzie z górki Odpowiedz Link Zgłoś
matie31 Re: i ja i ja !! :) też chcę byczka:) 24.04.06, 14:35 no to mamy podobna historie ciazowa Moj lekarz co do terminu porodu to zwsze mowi, ze tego nie wie nikt i juz ale ja tam swoje wiem i mam nadzieje Odpowiedz Link Zgłoś
3anek Re: i ja i ja !! :) też chcę byczka:) 24.04.06, 21:32 ja też mam przeczucie, że się uda jakby coś to szczęściu dopomogę i przekopię ogródek albo coś byle się przed 22.05 wyrobić Odpowiedz Link Zgłoś
avana21 Re: i ja i ja !! :) też chcę byczka:) 25.04.06, 21:01 ja tez bym chciala byczka ale wszystko zalezy od maluszka kiedy bedzie chcial wyjsc na swiat jak narazie jestesmy 2 w 1 35 tc i 31 dni od jutra do konca! mam nadzieje ze urodze w polowie maja bo juz mi tak ciezko w paitek sie dowiem ile moj maly przybral na wadze ostatnio mial 2216g ciekawa jestem ile mu sie przybralo :] pozdrawiam za pare dni zajrze do was! Odpowiedz Link Zgłoś
sabiptysia I ja też!!!!!!!!!! :D 19.04.06, 08:31 Ja tez jeszcze 2w1, ale czuje ze to kwestia max 3-4 tygodni i nasz drugi synus bedzie z nami DDD Strasznie boje sie porodu, mimo ze to juz drugi... a Wy? Sabina. Odpowiedz Link Zgłoś
kokardka_80 Re:Jeszcze też:-) 19.04.06, 08:38 Termin na 24 maja, ale mam andzieję, że Małemu zechce sie wcześniej wyjsc. Jak ukończę 37 tydzień, mogę rodzic, czyli to by był 4 maja Jak będę Małemu powtarzać, to może posłucha, oby tylko jeszcze wcześniej nie zachciało Mu się wychodzić. On chyba czuły na moje sugestie, wczoraj wieczorem narzekałam, ze mało sie rusza, to tuż przed zaśnieciem wojował i wojował w brzuchu! Odpowiedz Link Zgłoś
megan7 I jeszcze ja... 19.04.06, 10:21 ale termin na 23 maja więc pewnie jeszcze troche to potrwa... Odpowiedz Link Zgłoś
floraservice Re: noooo iiii jaaaaa teżżżż... 19.04.06, 10:44 ale mi już strasznie cięzko i niewygodnie... i do tego jeszcze przeczucie, że to bedzie zdecydowanie szybciej... bylebym się tylko wstrzeliła w te dni, kiedy mój mąż bedzie wpoblizu, bo nie chce rodzic sama... a tu na początku przyszłego tygodnia czeka go jeszcze dwudniowy wyjazd i cała sobota zajęta zajęciami ze studentami... termin mam co prawda na 6 maja... ale hmmm... Odpowiedz Link Zgłoś
borysek8 Re: Meldować się! Która jest jeszcze 2w1:) 19.04.06, 11:29 Ja tez jeszcze 2w1 i dobrze. Mam jeszcze 4 tygodnie do terminu. Niech Niunia rosnie jeszcze zdrowo. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
adad05 Re:No ja też jeszcze... 19.04.06, 13:42 Mam termin na koniec maja ale cos czuję,że mały się pospieszy z tydzień,dwa... na wszelki wypadek jestem juz spakowana... i czekam! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
abea Re:No ja też jeszcze... 19.04.06, 16:22 2 w 1 . Termin mam na 7 maja. Brzucho duży, nisko, wieczorami straszne bóle w dole , tak jakby Mała bawiła się ścianką macicy... I tylko kręgosłup przeszkadza mi normalnie funkcjonować, do brzucha nawet się przyzwyczaiłam, gdy jest nisko to tak nie przeszkadza. Ale mam problemy z ciśnieniem - często jest mi słabo i duszno , dobrze że to nie lato. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kropek47 Re: Meldować się! Która jest jeszcze 2w1:) 19.04.06, 16:31 Jest mi juz coraz ciezej ale nic a nic nie czuje ze mialabym juz urodzic. Juz bym chciala miec Kajtka w domku ale zdrowy rozsadek podpowiada zeby poczekac. Wg OM mam termina na 05.05 wiec jak ten dzien minie zaczynam z mezem pracowac nad przyspieszeniem porodu. Zobaczymy czy nam sie uda )) Odpowiedz Link Zgłoś
olciamaz Re: Meldować się! Która jest jeszcze 2w1:) 19.04.06, 20:07 Ja jeszcze tez , termin na 15 maja. A brzuszek boli , tak sie mocno napina... Fajnie bybylo urodzic w majówke. Oj jakbym chciala! Odpowiedz Link Zgłoś
vanilia25 Re: Meldować się! Która jest jeszcze 2w1:) 20.04.06, 15:11 Ja na wielkie szczeście tez jeszcze 2w1). Po moich wizytach w szpitalu, i za pomocą lekarstw i kroplówek trzymaniu dzidziunia w brzuszku (jeszcze, jeszcze...) strasznie się cieszymy z mojego stanu "dwawjednym". Jestem juz w domku. Mam też coraz czestsze bóle brzucha i stawianie się macicy, ale dzielnie leżę i oby do maja)). Ale stracha mam nieziemskiego- brrr.Pozdrowienia goraco wiosenne!!!. tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20716;19/st/20060517/dt/6/k/3692/preg.p ng- Nasz Synuś Odpowiedz Link Zgłoś
rybinek17 Re: Meldować się! Która jest jeszcze 2w1:) 22.04.06, 16:17 Ja jeszcze jestem 2w1!!!!!! Bardzo męcząca jest ta końcówka ciąży, to chyba tak specjalnie co by już się chciało rodzić bez względu na to czy boli czy nie!!! Pozdrawiam Majóweczki!!! Aga Odpowiedz Link Zgłoś
gniewkowiec Re: Meldować się! Która jest jeszcze 2w1:) 22.04.06, 19:19 Jeszcze ja !!!!. I pewnie jeszcze trochę to potrwa bo termin na 20.05. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
magdakur Re: Meldować się! Która jest jeszcze 2w1:) 22.04.06, 20:14 my też jeszcze w jednym Za tydzień "wchodzę" w 38 tc i w końcu przestaję się oszczędzać Mam areszt domowy od początku kwietnia i już marzę o malutkich zakupach (wózek, materacyk, skarpetusie itp ). Termin mam na 16-20 maja, ale chętnie urodziłabym tuż po majówce. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
karlis76 jeszcze 2w1:) 23.04.06, 16:35 ja również jeszcze 2 w 1 mimo, iż dwa tygodnie temu czyli dokładnie w 35t0d dowiedziałam się że mam rozwarcie na 1cm. We wtorek ide do ginekologa i dowiem się jak teraz wygląda sprawa z rozwarciem, chciałabym wytrzymać do 1 maja bo wtedy będzie to mój 38t0d - może jeszcze troszke Majunia podrośnie bo z wcześniejszej wizyty dowiedziałam się, że Mała jest przeciętnej wielkości więc moze do 1 maja nadrobi troszke Nasze Szczęście na wadze Karolina i Nasze marzenie Odpowiedz Link Zgłoś
renowa jeszcze 2w1:) 24.04.06, 11:21 No i my też jeszcze 2w1. Termin mamy na 23 maja czyli jeszcze prwie miesiąc i mam nadzieję że najwcześniej urodzę za 2 tygodnie. Renia i Rafałek ( jeszcze w brzuszku) Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynazi Re: Meldować się! Która jest jeszcze 2w1:) 24.04.06, 13:20 według "astrologicznych obliczeń" jeszcze prawie 3 tyg. ale tak na prawde nie znam dnia i godziny...oby nie zaraz Odpowiedz Link Zgłoś
ania175 Re: Meldować się! Która jest jeszcze 2w1:) 24.04.06, 13:48 Ja jeszcze 2w1, ale dzisiaj do niedawna myslałam powaznie o wyjeździe do szpitala. Na razie spokój, ale kto wie co będzie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
beata.londyn Re: Meldować się! Która jest jeszcze 2w1:) 24.04.06, 19:37 To ja tak szybciutko Jeszcze sie nie rozdwoilam i mam nadzieje dotrwac do maja choc to juz tuż tuż.... Pozdrawiam wszystkie brzuszki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
avana21 Re: Meldować się! Która jest jeszcze 2w1:) 27.04.06, 09:03 nadal 2 w 1 ale jeszcze mamy czas 30 dni (rowny miesiac)! Odpowiedz Link Zgłoś
katrint Re: Meldować się! Która jest jeszcze 2w1:) 28.04.06, 12:36 U mnie podobnie.Mamy termin na 30 maja,wiec jeszcze baaaardzo długo.A nie obraziłabym się jakby Antoś się zdecydował być z nami już za dwa tygodnie) Odpowiedz Link Zgłoś
aneczkasw Re: Meldować się! Która jest jeszcze 2w1:) 28.04.06, 16:05 jakoś ja się zapomniałam zameldować. Niestety jeszcze jestem dwupakiem((. Już bym bardzo chciała mieć synka przy sobie. Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
agness25 Re: Meldować się! Która jest jeszcze 2w1:) 28.04.06, 17:26 ja też ciągle 2 w 1..Ale jeszcze ok. 2 tygodnie, termin na 15 maja. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka2401 Re: Meldować się! Która jest jeszcze 2w1:) 29.04.06, 10:56 Witajcie ja też jeszcze ale to juz chyba ostatnie dni. Termin mam na 15 maja, ale 25 kwietnia odstawiłam fenoterol i siedze jak na szpilkach czy to juz czy jeszcze nie . Może do maja dotrzymam, róznie to jest. Pozdrawiam wszystkie majóweczki Odpowiedz Link Zgłoś
agancarz Nadal 2w1 !!!!! 30.04.06, 09:02 Melduje sie, ze jestem nierozdwojona i chyba troche z tym poczekam Aneta tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20716;30/st/20060526/dt/5/k/5ab5/preg.png Odpowiedz Link Zgłoś
pocahontas76 Ciągle 2w1:-( 02.05.06, 12:04 Dziewczynki, nie wiem jak Wy ale ja już nie mogę wytrzymać... Oficjalny termin mam na 7.05., ten z USG dawno przenosiłam i jestem trochę podminowana bo nic się nie dzieje Kompletnie nic!!! Żadnych bóli, skurczy przepowiadających, rozwarcia... Tłumacze sobie ze moze to i dobrze bo to chyba znaczy ze moja pszczółka jest zdrowa i zadowolona ale juz chwilami sama nie wiem... To czekanie wykańcza psychicznie... Pozdrawiam wszystkie majóweczki i mam nadzieje ze juz niedlugo mytez w końcu wkleimy fotki naszych bąbelków)) Odpowiedz Link Zgłoś
julia80r Re: Ciągle 2w1:-( 02.05.06, 13:37 U mnie termin mija 27 maja,więc jeszcze czas.Ale już nie mogę się doczekać.Miewam również skurcze jak niektóre z nas opisują,a mały wierci się niesamowicie.Najczęściej jak idę spać,wtedy daje czadu. Odpowiedz Link Zgłoś
mona_maj Re: Meldować się! Która jest jeszcze 2w1:) 03.05.06, 15:50 My też jeszcze razem z Maleństwem - to cudowne uczucie, ale z dnia na dzień coraz ciężej, termin porodu mamy na 8/9 maj - już tylko pare dni i będziemy razem !!!! NIE MOGĘ SIĘ JUŻ DOCZEKAC !!! Oby tylko szczęśliwie !! Trzymam kciuki za wszystkie Majóweczki!! Pozdrawiam, Monika z Kruszynką Julią Odpowiedz Link Zgłoś
agancarz Wciaz 2w1 !!! 04.05.06, 10:21 Termin na 26 maj Pozdrawiam wszystkie Majoweczki Aneta- mama Dawidka i oczekiwanej Gabrysia Odpowiedz Link Zgłoś
aga.kotek Re: Wciaz 2w1 !!! 05.05.06, 07:35 termin mam za 3 dni czyli na 8 maja i tez nic..nadal 2 w 1..jestem wykończona psychicznie..i to bardzo..przez co obrywa się niestety mojemu mezowi..co prawda niechcacy to robie i nieswiadomie ale potem jak analizuje wszytsko to przykro mi jest że tak daje w kość..juz by mogło się skończyc to czekanie.. Odpowiedz Link Zgłoś
agancarz Jeszcze 2w1 17.05.06, 19:17 Ale mi sie dluza te ostatnie dni pozdrawiam, Aneta Dawidek Gabrysia Odpowiedz Link Zgłoś
pinik Re: Jeszcze 2w1 17.05.06, 21:43 Oj, mnie sie te ostatnie dni tez straszliwie dluza. Czuje sie juz taka ociezala, niezgrabna i wogole... A na forum malo sie kto odzywa. Przybywa postow o narodzonych dzieciach, a ja wtedy jeszcze bardziej czekam na swoja kolejke. Swiezo upieczone mamy malo pisza (pewnie i czasu nie maja), a tych ciezarnych chyba coraz mniej... Odpowiedz Link Zgłoś
gniewkowiec Re: Meldować się! Która jest jeszcze 2w1:) 18.05.06, 09:15 No niestety jeszcze jaaa !! Odpowiedz Link Zgłoś