inga75 05.05.06, 17:22 jak sie ich pozbyc?Mam sporo ciuszkow do oddania jak maly wyrosnie a juz na kilku sa dowody apetytu mojego dziecka....macie jakies sprawdzone sposoby? Szczegolnie na te juz nieswieze Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
roska11 Re: Plamy i plamki 05.05.06, 19:29 dla mnie sprawdzil sie rewelacyjnie proszek na plamy z Amway - SA8 Solutions.Wszystkie plamy znikaja nawet te z marchewki!! Odpowiedz Link Zgłoś
inga75 Re: Plamy i plamki 05.05.06, 21:00 hmmmm.....tylko ze te produkty sa strasznie drogie.A poza tym juz dawno nie spotkalam kogos kto zajmuje sie ich dystrybucja bo o ile wiem to tylko tak mozna je kupic. Ale dzieki roska11 za rade))) Odpowiedz Link Zgłoś
kreative Re: Plamy i plamki 06.05.06, 10:09 Są drogie, ale starczają na długo i w rezultacie wychodzi jak przeciętna cena proszku: 180 zł za 110 prań. Przy największym opakowaniu. Wychodzi 1.63 zł za 1 pranie. Dla przykładu 1 pranie w Vizirze kosztuje około 2.40 zł. Plus to, źe musisz latać do marketu, by za taką cenę kupić, nastać się w kolejkach, nataszczyć go do domu... ufff.. Niby normalka, ale nie szkoda czasu? Niech by nawet wychodziło tak samo, albo ciutkę drożej - i tak warto, bo w razie, gdyby się nie sprawdzał można go w ciągu 3 miesięcy zwrócić i otrzymać całość pieniędzy zapłaconych z powrotem. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaa256 Re: Plamy i plamki 06.05.06, 10:16 z ekonomicznego punktu widzenie masz rację, Amway jest bardziej ekonomiczny, tylko wywalać 180zł jednorazowo na proszek to trochę dużo i ja już wolę dźwigać tego mojego Vizira za około 35 zł raz na 2-3 miesiące niż wydać 180zł raz na pół roku czy nawet raz na rok. Odpowiedz Link Zgłoś
kreative Re: Plamy i plamki 06.05.06, 10:36 Wszystko ma swoje plusy dodatnie i plusy ujemne - jak mawiał Wałęsa Ja osobiście z kolei wolę wydać więcej raz na jakiś czas (czyli zablokować sobie znaczniejszą gotówkę - o czym słusznie napisałaś) i mieć w zamian ten luksus, że w razie nieskuteczności nie ryzykuję złamanym groszem, proszek przynosi mi na 4 pietro za darmo kurier firmy Masterlink etc. Nie chcę się tu rozpływać nad proszkiem do prania - w końcu to tylko proszek Wracając do wątku - jest on po prostu godny polecenia jako jedna z opcji na upierdliwe plamy. Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
inga75 Re: Plamy i plamki 06.05.06, 20:55 roska11....czy ten specyfik z Amway jest w sprayu? Widzialam w pralni iz sasiadka uzywa produktow tej firmy i byl tam tez sprey na plamy o podobnej nazwie jaka Ty podalas ale napisalas ze to proszek wiec nie jestem pewna....moze bym wyprobowala od sasiadki? Odpowiedz Link Zgłoś
lirio Re: Plamy i plamki 06.05.06, 10:40 Polecam niemieckie proszki (przywiezione z Niemiec) - wszystko nam schodzi bez problemu. Najlepszy dla malucha jest Ariel Mild&Rein, ewentualnie Persil Sensitive. Nie uczulają mimo, że mój synek jest alergikiem. Ja kupuję niemiecką chemię u osoby, która na tym zarabia i płacę za proszek na 18 prań około 20 zł. Do plam z jagód ustawiam wyższą temperaturę - 60st. Reszta schodzi w 40 st. Polski Persil Sensitive potwornie uczulił małego i nic nie spierał, dodatkowo jest droższy. Odpowiedz Link Zgłoś
inga75 Re: Plamy i plamki 06.05.06, 12:56 ale my wlasnie mieszkamy w niemczech i na codzien uzywamy wlasnie tego ariela...niestety plamy z marchewki w nim nie schodza, fakt ze piore tylko w 40 stopniach bo takie sa wymagania na metce. Odpowiedz Link Zgłoś
sasza71 Re: Plamy i plamki 06.05.06, 13:30 polecam- równiez na marchewke serie odplamiaczy Dr Beckmann- spraewdzaja sie naprawde swietnie,a w Niemczech zapewne dostaniesz je bez trudu! Odpowiedz Link Zgłoś
anjaa00 Re: Plamy i plamki 08.05.06, 15:48 Ja od razu po zjedzeniu sliniaki czy ciuszki zapieram wodą z mydłem,zanim zaschnie i jest ok,troszke jeszcze widac ale po praniu w pralce jest w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
inga75 Re: Plamy i plamki 09.05.06, 21:26 Wyprobowalam polecana na forum sposoby na plamy. Dr. Beckman na plamy po czerwonym winie, owocach i marmoladzie(nr.7)....na marchewke dziala srednio, plama zjasniala ale jeszcze ja bylo widac dlatego postanowilam wyprobowac drugi sposob- sloneczko i ....udalo sie. Na plamy z marchewki tylko sloneczko. Odpowiedz Link Zgłoś