Dodaj do ulubionych

Plamy i plamki

05.05.06, 17:22
jak sie ich pozbyc?Mam sporo ciuszkow do oddania jak maly wyrosnie a juz na
kilku sa dowody apetytu mojego dziecka....macie jakies sprawdzone sposoby?
Szczegolnie na te juz nieswiezesad
Obserwuj wątek
    • roska11 Re: Plamy i plamki 05.05.06, 19:29
      dla mnie sprawdzil sie rewelacyjnie proszek na plamy z Amway - SA8
      Solutions.Wszystkie plamy znikaja nawet te z marchewki!!
      • inga75 Re: Plamy i plamki 05.05.06, 21:00
        hmmmm.....tylko ze te produkty sa strasznie drogie.A poza tym juz dawno nie
        spotkalam kogos kto zajmuje sie ich dystrybucja bo o ile wiem to tylko tak
        mozna je kupic. Ale dzieki roska11 za radesmile)))
        • kreative Re: Plamy i plamki 06.05.06, 10:09
          Są drogie, ale starczają na długo i w rezultacie wychodzi jak przeciętna cena proszku:
          180 zł za 110 prań. Przy największym opakowaniu.
          Wychodzi 1.63 zł za 1 pranie. Dla przykładu 1 pranie w Vizirze kosztuje około 2.40 zł. Plus to, źe musisz
          latać do marketu, by za taką cenę kupić, nastać się w kolejkach, nataszczyć go do domu... ufff.. Niby
          normalka, ale nie szkoda czasu?
          Niech by nawet wychodziło tak samo, albo ciutkę drożej - i tak warto, bo w razie, gdyby się nie
          sprawdzał można go w ciągu 3 miesięcy zwrócić i otrzymać całość pieniędzy zapłaconych z powrotem.
          • kasiaa256 Re: Plamy i plamki 06.05.06, 10:16
            z ekonomicznego punktu widzenie masz rację, Amway jest bardziej ekonomiczny,
            tylko wywalać 180zł jednorazowo na proszek to trochę dużo i ja już wolę dźwigać
            tego mojego Vizira za około 35 zł raz na 2-3 miesiące niż wydać 180zł raz na
            pół roku czy nawet raz na rok.
            • kreative Re: Plamy i plamki 06.05.06, 10:36
              Wszystko ma swoje plusy dodatnie i plusy ujemne - jak mawiał Wałęsa smile
              Ja osobiście z kolei wolę wydać więcej raz na jakiś czas (czyli zablokować sobie znaczniejszą gotówkę - o
              czym słusznie napisałaś) i mieć w zamian ten luksus, że w razie nieskuteczności nie ryzykuję złamanym
              groszem, proszek przynosi mi na 4 pietro za darmo kurier firmy Masterlink etc.
              Nie chcę się tu rozpływać nad proszkiem do prania - w końcu to tylko proszek smile
              Wracając do wątku - jest on po prostu godny polecenia jako jedna z opcji na upierdliwe plamy.
              Pozdrowionka
      • inga75 Re: Plamy i plamki 06.05.06, 20:55
        roska11....czy ten specyfik z Amway jest w sprayu? Widzialam w pralni iz
        sasiadka uzywa produktow tej firmy i byl tam tez sprey na plamy o podobnej
        nazwie jaka Ty podalas ale napisalas ze to proszek wiec nie jestem
        pewna....moze bym wyprobowala od sasiadki?
    • lirio Re: Plamy i plamki 06.05.06, 10:40
      Polecam niemieckie proszki (przywiezione z Niemiec) - wszystko nam schodzi bez
      problemu. Najlepszy dla malucha jest Ariel Mild&Rein, ewentualnie Persil
      Sensitive. Nie uczulają mimo, że mój synek jest alergikiem. Ja kupuję niemiecką
      chemię u osoby, która na tym zarabia i płacę za proszek na 18 prań około 20 zł.
      Do plam z jagód ustawiam wyższą temperaturę - 60st. Reszta schodzi w 40 st.
      Polski Persil Sensitive potwornie uczulił małego i nic nie spierał, dodatkowo
      jest droższy.
      • inga75 Re: Plamy i plamki 06.05.06, 12:56
        ale my wlasnie mieszkamy w niemczech i na codzien uzywamy wlasnie tego
        ariela...niestety plamy z marchewki w nim nie schodza, fakt ze piore tylko w 40
        stopniach bo takie sa wymagania na metce.
        • sasza71 Re: Plamy i plamki 06.05.06, 13:30
          polecam- równiez na marchewke serie odplamiaczy Dr Beckmann- spraewdzaja sie
          naprawde swietnie,a w Niemczech zapewne dostaniesz je bez trudu!
    • anjaa00 Re: Plamy i plamki 08.05.06, 15:48
      Ja od razu po zjedzeniu sliniaki czy ciuszki zapieram wodą z mydłem,zanim
      zaschnie i jest ok,troszke jeszcze widac ale po praniu w pralce jest w porządku.
    • inga75 Re: Plamy i plamki 09.05.06, 21:26
      Wyprobowalam polecana na forum sposoby na plamy.
      Dr. Beckman na plamy po czerwonym winie, owocach i marmoladzie(nr.7)....na
      marchewke dziala srednio, plama zjasniala ale jeszcze ja bylo widac dlatego
      postanowilam wyprobowac drugi sposob- sloneczko i ....udalo sie. Na plamy z
      marchewki tylko sloneczko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka