Dodaj do ulubionych

usmiechaja sie?

15.06.06, 14:59
Olaf skonczyl 6 tygodni a ja czekam na pierwszy PRAWDZIWY usmiech, poki co sa
takie z pogranicza snu i jawy z buzia przy cycku, ale to nie TO. Ktoras z was
sie juz doczekala?
Obserwuj wątek
    • dido_dido Re: usmiechaja sie? 15.06.06, 16:01
      Tak. Antoś zaczął się uśmiechać w dniu , w którym skończył 3 tygodnie.
      Przepiękne są te jego uśmiechy!
      Iwona
    • k_maja Re: usmiechaja sie? 15.06.06, 22:38
      mój mały ponuraczek uśmiecha się dopiero od 2 miesiąca (ale wcześniaczek - 6
      tyg. przed czasem) i baaardzo rzadko - najczęściej, kiedy zobaczy mamę lub tatę
      po dłuższym niewidzeniu. Żadne ciumkania itp. go nie rozśmieszają smile
      kasia
    • topola4 Re: usmiechaja sie? 16.06.06, 05:56
      Nasza córeczka uśmiechnęła się do nas wczoraj. Trzy dni temu skończyła miesiąc.
      Ale mieliśmy frajdę. To znaczy większą miał mój mąż, bo to do niego było
      adresowane. Mnie jak chwilę później zobaczyła to zrobiła minę w stylu "co Ty
      znowu chcesz ode mnie".
    • skarbek.75 Re: usmiechaja sie? 16.06.06, 06:36
      Witamy serdecznie Olafka.My się znamy z innego forumsmile
      Mój Kubuś od kilku dni uśmiecha się chyba bardziej świadomie,choć to może tylko
      moje odczucie.
      Buziaczki.
      • kasia2705 Re: usmiechaja sie? 16.06.06, 11:39
        buziaki dla kubusia smile))
    • monisku32 Re: usmiechaja sie? 16.06.06, 08:20
      Nasz Kajtus usmiecha sie od kiedy skończył trzy tygodnie - dzis konczy cztery i
      rano patrzył mi czule w oczy i slal rozkoszne usmiechy smile)) jest słodziakiem!
      • o_tuska Re: usmiechaja sie? 16.06.06, 10:16
        nasz Bartuś nie usmiechał sie ale po diagnozie lekarskiej cwiczymy i widziałam
        jego pierwsze uśmiechy ( skończył 8 tyg)
        • k_maja Re: usmiechaja sie? 16.06.06, 10:42
          O_tuśko - jakiej diagnozie? i co/jak cwiczycie? Napisz, jeśli możesz, może ja
          też "rozruszam" mojego synka...
          kasia
          • o_tuska Re: usmiechaja sie? 16.06.06, 11:07
            mój Bartuś ma niestety zaburzenia ośrodkowego układu nerwowego ( na szczeście
            wcześnie wykrtte i nie duże)uff
            mając 8 tygodni, był smutny, spięty, płaczliwy, brak uśmiechu, zainteresowania
            światem, na brzyszku nie podnosił głowy
            trafiliśmy na świetnedo lekarza który zalecil stymulację metodą Vojty
            więc jesli Twój maluszek rozwija się praidłowo sam zacznie się uśmiechać
            spokojnie wink
            • k_maja Re: usmiechaja sie? 16.06.06, 11:25
              dzięki za odpowiedź! My też ćwiczyliśmy vojtą - na rozstęp mięśni brzuszka, ale
              niestety synkowi wyszła przepuklina pachwinowa i nie możemy ćwiczyć - mały
              wrzeszczał strasznie i przepuklinka wyłaziła. Ja trochę odetchnęłam, bo ciężko
              znosiłam psychicznie te ćwiczenia - mateuszek jako wcześniaczek cały czas spał,
              a kiedy się budził - płakał z powodu ćwiczeń, potem znów zmęczony zasypiał, więc
              właściwie jedyna aktywność to ten płacz był... Teraz jest spokojny i płacze
              rzadko - ale rzadko też się uśmiecha - cóż, może taka jego natura smile
              Trzymamy kciuki za Bartusia smile
              kasia
              • o_tuska Re: usmiechaja sie? 16.06.06, 12:08
                dzięki
                szczerze mówiąc to jeszcze jestem podłamana
                ale nie moge się poddawać bo bym sobie ego nie wybaczyła
                buziaki
                aha co do usmiechów to na policzkach mamy punkty szcześcia powyżek kącików ust
                po uśmiechu mój mały lub jak go tam uciskam jednocześnie podciągając kąciki ust
                i reaguje uśmiechem wink
                • 1979ju Re: usmiechaja sie? 16.06.06, 12:37
                  Mój Antoś od pierwszych chwil sie uśmiecha - najpierw mimowolnie, a teraz
                  całkiem świadomie. Uwielbiam te Jego bezzebne dziąsełka smile)

Pozdr, Asia.
                  • kasia2705 Re: usmiechaja sie? 16.06.06, 13:40
                    A moj Olaf jeszcze nie, buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu sad
                    • bogusia030 Re: usmiechaja sie? 16.06.06, 14:48
                      Mój Brajanek też się już uśmiecha świadomie od kilku dni , w poniedziałek
                      skończy miesiąc
                      • larakrofft Re: usmiechaja sie? 16.06.06, 15:29
                        Wiktor ma prawie 10 tygodni i sie nie usmiecha ale tez wczesniak 7 tygodniowy
                        jestem juz zmartwiona wizyte u neurologa mamy 24.06 bylismy jak mial miesiac i było ok a teraz jestem podłamana
    • magdacz1 Re: usmiechaja sie? 16.06.06, 17:25
      Widziałam tak malutki uśmieszek na buźce u mojego Maluszka. Bardzo ładny widok.
    • dawida25 Re: usmiechaja sie? 16.06.06, 17:30
      mój Kuba skończył siedem tygodni i od dobrych dwóch tygodni uśmiecha się do
      mnie i do taty a do tego gaworzy ja kby miał pół rokusmile)
    • menka12 Re: usmiechaja sie? 16.06.06, 22:15
      mój sie uśmiecha tylko rano (4 tyg.)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka