21.06.06, 21:20
witam,
od poniedziałku wiem ze jestem w ciązy,cieszę się tym bardziej, ze ginekolog
wysyłała mnie i mojego partnera na badania niepłodności a tu taka niespodzianka.
Mam do was pytanie, dopiero w poniedzoiałek ide do ginekologa a boli mnie całe
podbrzusze, poza tym mam straszne zaparcia, co można z tym zrobić i czy Wy tak
też macie?
Obserwuj wątek
    • kania_kania Re: witam 21.06.06, 21:38
      Roznie bywa na poczatku ciazy.

Obecnie na zaparcia polecam koktail z truskawek i kefiru... dziala idealnie big_grin
      Albo kilogram czeresni na jeden wieczor. To tak z "domowej apteczki".

A na bole podbrzusza na poczatku ciazy moja gin poleca nospe... Ale to byly
      zalecenia dla mnie, wiec nie wiem, czy sie nadaja do powszechnego stosowania smile

Gratuluje i pozdrawiamsmile

Kania
      Pawel 10 lat, Kasia 8 lat
      • oszenk Re: witam 21.06.06, 21:43
        Dziękuje za dobra radę, zaraz idę sobie zrobić koktajl.
        A co do bólu brzucha to boli mnie czasamikłuje mnie no i boli oprocz tego
        krzyz(ale z nim to mam kłopoty od dawna).
        nie będe brała na razie żadnych lekarstw, mam nadzieję ze wytrzymam do
        poniedziałkusmile
    • bocianowa Re: witam 21.06.06, 21:51
      Wejdź sobie na strone:

niemowle.onet.pl/1095865,4,1,1117,7551,wszystko.html
      Niestety nie umiem zrobic z tego aktywnego linka smile, skopiuj sobie i wklej,
      napewno sie otworzy.
      Poleciała nam ten wspaniały kalendarzyk "Lutowa" koleżanka "koziolkowa11" smile

I na kalendarzyku kliknij tydzień 5, napisali tam między innymi:

Bądź ostrożna. Od strony fizycznej możesz doświadczać dokładnie takich samych
      objawów jakie występują normalnie przed miesiączką. Często pojawiają się skurcze
      i bóle brzucha, takie jak w czasie miesiączki. Nierzadko możesz odczuwać ból w
      dole pleców. Zamiast na siłę borykać się z uczuciem dyskomfortu i zmęczenia: weź
      ciepłą (nie gorącą) kąpiel, włącz uspokajająca muzykę, lub po prostu utnij sobie
      drzemkę.

Wogóle polecam poczytanie opisów w poszczególnych tygodniach, bardzo ciekawe.

• kasjach Re: witam 21.06.06, 21:54
      witam i gratuluję tak niespodzianki smile miałam podobnie, w następnym cyklu byłam
      umówiona na hsg a tu proszę smile

w mniej romantycznym temacie zaparcia owszem jak najbardziej sad niestety nic nie
      działa (niezawodne czereśnie również) no i tak bieduję. Wieczorem wyglądam na 4
      miesiąc conajmniej.

pozdrawiam mocno
      • kania_kania Re: witam 21.06.06, 21:58
        Jak mialam zaparcia, bo lezalam w szpitalu (jak nie chodze, to sie korkuje sad)
        to codziennie robilam sobie sniadanie z 4 lyzek otrebow pszennych i duzego kubka
        kefiru. Najpozniej 3 dnia zaczynalam wyprozniac sie regularnie.

Wazne jest, zeby nie jesc na sniadanie nic poza otrebami z kefirem, kolejny
        posilek po 3-4h i zeby robic to codziennie. Jak juz Ci sie wyproznienia
        unormuja, mozesz przejsc np na muesli z kefirem (mniam!!) I raz na jakis czas
        testowac, czy juz mozesz wrocic do normalnego stylu jedzenia.

Kania
        Pawel 10 lat, Kasia 8 lat
      • oszenk Re: witam 21.06.06, 21:59
        Ja codziennie pije prawie litr soków ze świeżych owoców i nic, a wyglądam na 5
        miesiąc, straszne.
        Najbardziej martwi mnie ten ból w dole brzucha, gin powiedziala ze to noramlne
        • dakota123 Re: witam 21.06.06, 22:50
          I ja witam cie cieplutko i gratuluję niespodzianki!!!Uważaj teraz na siebie!!
          Mnie na zaparcia pomagają suszone śliwki-tylko nie 2-3 a cała paczka(100 albo
          200 gram).Zjadam wieczorem i rano problem mijawink)
          Co do bólu brzucha to już mi minęło ale też bolało nieziemsko-coś pomiędzy
          bóleme miesiączkowym a owulacyjnym i tak przez jakieś 1,5 tyg.Po prostu trzeba
          przeczekać,takie już uroki ciąży!!
          Pozdrawiam!!
          • mija74 Re: witam 21.06.06, 22:58
            Hej! Ja od wczoraj wiem o ciąży, też bardzo wyczekanej. Podobnie jak Ty mam
            bóle brzucha, takie jakby początek miesiączki, od 5 dni, biorę No-spę forte,
            zgodnie z zaleceniem lekarza. Wyczytałam że takie bóle ma sporo kobiet na
            początku ciąży, nie martw się, musi byc dobrze! Ja tak sobie powtarzam wink)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka