nekokoneko 28.07.06, 10:22 dziś kończę pirwszy trymestr...cieszę się bardzo: mam nadzieję, że teraz zacznie się robić lepiej- że moje samopoczucie będzie coraz lepsze no i że zagrożenie dla dziecka będzie malało... mam rację? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abneptis Re: koniec pierwszego trymestru 28.07.06, 10:47 Gratuluje ukończenia trymestru) Teraz już zagrożenie bardzo zmalało) Chowajcie się dobrze ty i maleństwo. Kurcze a ja dopiero 9t5d... do końca I trymestru jeszcze daleko, ale narazie jest wszystko cacy więc mam dużżżżoooo wiary w moje dziecko!!! --- mama luty 2007 /marzec 2007 )))) Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 Re: koniec pierwszego trymestru 28.07.06, 18:33 teoretycznie ja tez kończę dziś 12 tc i według niektórych źródeł to właśnie jest koniec 1 trymestru ale według innych 1 trymestr kończy się w połowie 14 tc,czyli wtedy gdy miną dokładnie 3 miesiące ciąży.No i bądź tu mądry człowieku!!na chłopski rozum wychodzi że trymestr=3 miesiące a 3 miesiące to jednak trochę więcej niż 12 tygodni. Odpowiedz Link Zgłoś
gitara13 Re: koniec pierwszego trymestru 28.07.06, 19:12 Pierwszy trymestr trwa do konca 13-go tygodnia. Czyli faktycznie najbardziej niepewny czas za Toba teraz ten najfajniejszy trymestr ) Aleksandra 12,3 t.c. Odpowiedz Link Zgłoś