mikaa25 08.08.06, 09:54 mnie lekarka przypisała magne b6 x 3 + folik, a druga kazała zazywac witaminy(?) co wam lekarze kazali zażywać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marti_ka82 Re: co zażywacie 08.08.06, 09:57 feminatal n i magnez 3 razy dziennie Odpowiedz Link Zgłoś
ankaa22 Re: co zażywacie 08.08.06, 11:16 Na pierwszej wizycie (ok 5 tc) lekarz kazał mi zacząć brać kwas foliowy. Przy drugiej (ok 8 tc) powiedział, że mam dokończyc opakowanie foliku i zacząć brac witaminy dla ciężarnych. Powiedział, że mam sobie wybrać w aptece takie, jakie będą mi odpowiadały cenowo, bo w zasadzie niczym się nie różnią. Biorę Vitrum Prevital Forte. Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 Re: co zażywacie 08.08.06, 15:47 ja na razie tylko kwas foliowy+ogromne ilości świeżych witamin.W witaminki sie zaopatrzyłam jakiś czas temu ale leżą w apteczce-czekaja na jesień.Po co teraz brać sztuczne jak w owocach jest tyle naturalnych! Odpowiedz Link Zgłoś
koziolkowa11 Re: co zażywacie 08.08.06, 17:02 feminatal, ale lekarka tez mi kazała sobie wybrać najlepszych niestety w aptekach od jakiegoś czasu nie ma (materny) Odpowiedz Link Zgłoś
bocianowa Re: co zażywacie 08.08.06, 19:18 Mi lekarz zalecił tylko folik. Żadnych witaminek w tabletkach nie polecał. Uzasadnił to tym, że jesli wszystkie badania jak narazie są w jak najlepszym porządku, nie ma powodów do łykania. Zalecił mi jeść sporo świezych warzyw i owoców. Ja też tak właśnie robię i narazie to wystarcza. Po co łykać sztuczności.. Odpowiedz Link Zgłoś
pinacolada77 Re: co zażywacie 08.08.06, 21:47 Podczas wizyty państwowj, lekarz powiedział, żebym sobie kupiła tak jak uważam, bo wszystkie witaminy mają podbny skład. Za radą koleżanki Femiantal, nie jest zły tylko zmak jego już mi obrzydł (jak zreszta wszytskiego)) Po wizycie prywatnej, lekarka przepisła mi kwas foliowy dodatkowo. Zaznaczam, ze Folik brałam już z 5 miesiecy wczesniej zanim zaszłam. Odpowiedz Link Zgłoś