mama1_24 24.08.06, 16:16 czy odciąganie napletka jest wogóle konieczne? mój prawie oczny synek jeszcze nic z tym fantem nie miał robione. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agusiakrz Re: odciąganie napletka 24.08.06, 18:14 Pediatra powiedzial mi ze nic nie powinno sie z tym robic, bo można wiecej krzywdy niż pożytku - ja też tam nic nie robię... Odpowiedz Link Zgłoś
malwinka35 Re: odciąganie napletka 24.08.06, 19:06 Nasza lekarka przy każdej wizycie trochę odciągała napletek. W czasie ostatniej wizyty odciągnęła całkowicie (bezboleśnie). Teraz napletek odsuwam cały codziennie w kąpieli i myję siusiaka. Odpowiedz Link Zgłoś
sdomitrz Re: odciąganie napletka 24.08.06, 19:47 nic na siłę nie wolno. Mojemu synkowi sam się odkleił ok. 3 roku życia Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkaela Re: odciąganie napletka 24.08.06, 20:37 Zdania sa podzielone, argumentow poszukaj w starytch watkach bo juz o tym dyskutowalysmy. Odpowiedz Link Zgłoś
moniquev Re: odciąganie napletka 25.08.06, 11:16 witaj ja stasiowi czasem odciagalam a czasem nie i wczoraj lekarka zauwazyla jakas rope w srodku siusiaka i trzeba bedzie isc na usuwanie a wiec i sciaganie napletka powiedziala ze to przez moje zaniedbanie wiec przyt nastepnym synku na pewno bede zawsze sciagala Odpowiedz Link Zgłoś
aniapatryk Re: odciąganie napletka 25.08.06, 21:26 ja po doswiadczeniach ze starszym synem,nic nie robie małemu.Starszemu na sile odciagnieto jak mial 1,5 roku,pekło,potem zarosło,sa blizny i mamy teraz non stop kłopot.Nic nie ruszam młodszemu napewno Odpowiedz Link Zgłoś
hugo_linka Re: odciąganie napletka 26.08.06, 12:58 U nas z kolei pod napletkiem gromadziła się mastka, która mogła być przyczyną stanu zapalnego (takie białe grudki). Za namową lekarza zdecydowaliśmy się na zabieg ściągnięcia napletka jak syn miał 10 miesięcy. Całość trwała 3 sekundy. Przez 3 dni stosowaliśmy okłady z rivanolu i nie dotykaliśmy napletka. Teraz nie ma już żadnego problemu. Napletek sam całkowicie ładnie schodzi, przy kąpieli całość dokładnie myję. Problem byłby gdybym zaprzestała higieny, bo napletek znów by się zrósł i mógłby zbliznowacieć. Odpowiedz Link Zgłoś