Dodaj do ulubionych

Do Kachny 79

03.09.06, 09:11
Czesc!Prosze napisz jakie wykonujesz cwiczenia i jak czesto.Ucieszyla mnie i
zainteresowala Twoje info,ze cwiczenia w okresie karmienia piersia sa tak
efektywne.Z gory dziekuje!smile
Obserwuj wątek
    • kachna79 cwiczenia Cindy Crowford 04.09.06, 15:27
      Wlasciwie wykonuje kombinacje brzuszkow, ktore widzialam na kasecie Cindy
      Crowford adresowanej do mam po porodzie. Np.:
      - w pozycji lezacej (nogi zgiete w kolanach, dlonie na karku) robie brzuszki
      dwustopniowe: najpierw odrobine unosze gorna czesc tulowia (okolo 30 stopni), a
      potem jeszcze troche (kat 45 stopni) i podobnie dwuetapowosmile klade sie na
      podlodze. Wazne zeby nie odrywac odcinka ledzwiowego plecow od podlogi, a powrot
      do pozycji lezacej nie powoduje calkowitego rozluznienia miesni.
      - lezac na podlodze nogi zgiete w kolanach. Stope lewej nogi opieram o prawe
      kolano. Robie brzuszki ze skretem tzn. prawym lokciem staram sie dotknac lewe
      kolano (nie chodzi o to zeby zetknac lokiec z kolanem, a jedynie o taki kierunek
      ruchu). To samo w druga stronesmile
      - lezac plasko podnosze proste nogi do gory.
      Te cwiczenia wykonuje w dwoch seriach po 10 powtorzen. Poza tym dodaje jakies
      cwiczenia, ktore mi sie przypomna. Robie tez skrety tulowia i babskie pompki.
      Obawiam sie, ze niezbyt jasno to opisalam, ale nie jest to latwesmile))
      • anula33cza Re: cwiczenia Cindy Crowford 04.09.06, 17:24
        Dzieki wielkie.Wiem o co chodzi w tych cwiczeniach,robilam juz takie na
        fitnessie.Teraz tylko czas sie zmobilizowac,ale zachecona Twoimi wynikami
        postaram sie.Ciekawe dlaczego przy karmieniu piersia cwiczenia sa bardziej
        efektywne?Serdecznie pozdrawiam!
        • kachna79 Re: cwiczenia Cindy Crowford 04.09.06, 21:18
          Polozna na szkole rodzenia twierdzila, ze oksytocyna (dziala obkurczajaco)
          pozytywnie wplywa na prace miesni. Poza tym organizm mobilizuje sie zeby
          wyprodukowac dobrej jakosci pokarm, a to wymaga sporo energii - cwiczenia to
          jeszcze jedna forma aktywnosci. Nie wiem co na to naukowcy, ale i polozna i
          rehabilitantka bardzo zachecaly, by cwiczenia zaczac jak najwczesniej po
          porodzie, bo "hormony sa sprzymierzencem w powrocie do zgrabnej sylwetki".
          • anula33cza Re: cwiczenia Cindy Crowford 05.09.06, 08:15
            To super!Zaraz zaczynam dzialac!smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka