Dodaj do ulubionych

co za dzień

04.09.06, 22:35
Byłam dzis u lekarza i na 90% dziewczynkasmile))))))))))
Ciesze się przeogromnie bo czułam to.

Ale oczywiscie nic nie jest idealne, bo podczas usg wyszło ze łożysko jest
nisko osadzone, niby mam się nie martwić ale......

Moje ciśnienie standardowe 90/50 czasem 80/40, podkoczyło do 140/110sad(( no
rewelacja.
Obserwuj wątek
    • justakoko Re: co za dzień 05.09.06, 10:41
      gratuluję dziewczynki smile ja podobno też będę miała dziewczynkę, super.
      ciśnienie masz fajne, masz siłę przy takim chodzić?

łożyskiem na razie się nie martw, najwyżej w końcówce ciązy odpoczniesz na
      leżąco ale na pewno będzie ok.
    • mo1717 Re: co za dzień 05.09.06, 11:40
      super!!! gratulujemy małej dziewczynki smile my też byśmy chcieli dziewczynkę, ale
      jeżeli będzie to dowiecie się o tym dopiero w lutym - nie chcemy wczesniej znać
      płci...chociaż jak czytam wasze posty to strasznie mnie korci!!! - bo ja
      ciekawska jestem tongue_out
      • dakota123 Re: co za dzień 05.09.06, 14:41
        Ja również gratuluję dziewczynki,fajnie że juz wiesz!!!
        Łożyskiem na razie się nie przejmuj,co powiedział Ci na ten temat lekarz??
        • pinacolada77 Re: co za dzień 05.09.06, 16:06
          Lekarka powiedziała ze moze sie podnieść. Mam przynieść wydruk ze szpitalnego
          usg robionego dwa tygodnie temu i porówna.
          Poza tym siegnęłam wczoraj do ksiazki i tam wyczytałam, ze 20-30 procent kobiet
          tak ma, ale łożyska się powinno podniesć.
          Mam nadziejęsmile

Co do ciśnienia to sie przyzwyczaiłam że jest niskie.
          Dziś rano już 95/50 także chyba jest oki. Brzuch mi tylko tak ciągnie, jak zwykle.
          I wreszcie zaczał rosnąć. Robi się kulka a nie oponka.

• dakota123 Re: co za dzień 05.09.06, 21:08
            No widzisz,na pewno będzie dobrze!!!
            A na brzuszki to już chyba nadszedł czas-mi też już wyskoczyła piłeczkawink))
            • marti_ka82 Re: co za dzień 06.09.06, 08:59
              Gratuluje smile ojj to juz 3 lutowa dziewczynka wink a co do lozyska mam nadzieje,
              ze sie podniesie smile
    • marysiowamama witaj w klubie:) 06.09.06, 11:35
      Witaj w klubie(łożysko i ciśnienie) i mam nadzieję że też dziewczynka...
      Ja o swoim łożysku(wcześniej kosmówce) wiem od samego początku. I też się tym
      martwię zwłaszcza że moja(już niedługo ex) lekarka nie nastroiła mnie
      pozytywnie. Ale na ost.usg jest już poprawa. Wcześniej ujście było całkowicie
      zasłonięte, teraz łożysko ujście odsłoniło podnosząc się lekko do góry. Lekarz
      kazał się tym absolutnie nie martwić i zrobić usg ok.22-23tc i ma nadzieję że
      wszystko będzie już na miejscu czego i Tobie życzęsmile
      • pinacolada77 Re: witaj w klubie:) 06.09.06, 13:13
        Marysiowamamo!
        Powiedz mi czy lekarz zabronił ci wykonywania jakis czynnosci, czy np. ze masz
        leżeć wiecej odpoczywać??czy ograniczyc sex bo nic mi takiego nie mówił, ale ja
        sie juz wystarczajaco naczytałam.
        • marysiowamama do pinacolada77 06.09.06, 14:38
          Kurcze ja tez mam ten problem i niepotrzebnie sie naczytałam w necie na ten
          temat.
          Moja lekarka jest osoba ktora mnie o niczym nie informuje i muszę o wszystko
          pytac(za 3 tyg. lampucera idzie na emeryturę może jej sie już nie chce) i kiedy
          ją zapytałam o przecowwskazania po pierwszym usg odpowiedziała że mam bardziej
          na siebie uważać(absolutnie nie biegać i nic(!)nie podnosić a jak się zdaż
          krwawienie to natychmiast na pogotowie). Zwłaszcza po tym ostatnim chodziłam
          jak w transie i tylko sprawdzałam czy oby juz nie krwawię. A odpoczywać lubię
          wię skrzętnie to wykorzystuje.
          Natomiast lekarz który mi robił usg kiedy go o to zapytałam to on zapytał mnie
          czy miałam jakies krwawienia? bo jeśli do tej pory nie to doskonale i nie
          przesadzać z robieniem z siebie chorej. Tylko zapomniałam zapytać o sex, ale
          robimy swoje i jest ok
          • pinacolada77 Re: do pinacolada77 06.09.06, 16:35
            Ja też na szczęście żadnych krwawien(dzieki bardzo) ale też sprawdzam bez
            przerwy, raczej przez te przeczytane strony internetowe.
            Zacznę sie bardziej oszczędzać tyle.
            Mam jeszcze mdłosci i wymioty to lekarz mi dzis przepisał torecan, ale nie
            umieram od wymiotów, to wole nie brac żadnych czopków.
            Zobaczymy jakie wyniki wyjda mi badań.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka