Dodaj do ulubionych

wrzesien 2004

08.11.06, 14:20
Obserwuj wątek
    • kinia0422 Re: wrzesien 2004 08.11.06, 14:22
      za szybko...
      szukam mam dzieci z wrzesnia 2004, napiszcie jakie sa wasze dzieciaczki, jak
      sie zmieniaja
      pozdrawiam
      k.
      • zapytajnick Re: wrzesien 2004 16.11.06, 17:14
        ja mam dziewczynke z 27 wrzesnia 2004 i ostatnio sie zastanawiam czy ma jeszcze
        spac w ciagu dnia czy nie. Chodzila spac bez zadnego problemu, teraz problemy
        sie pojawily, juz tak chetnie nie chodzi spac. Wieczorem skacze do 9, a kladla
        sie spac o 7 rano. A jak jest u Ciebie?
        • kinia0422 Re: wrzesien 2004 20.11.06, 07:38
          Witam
          No moja Mała śpi w ciągu dnia ok.1,5-2 godz. chociaz czasami (ale to bardzo
          zadko) nie spi,ale wtedy to kolo 19.00 pada ze zmeczenia i spi do rana. Ogolnie
          to wstaje miedzy 6-6.30 (bo my do pracy) a spac chodzi kolo 20-21.
          Mojego meze chrzesnica (w styczniu konczy 5 lat) codziennie jeszcze w ciagu
          dnia sypia i to po 3 czasami 4 godziny, takze nie wiem jak to powinno byc z tym
          spaniem, czy musza czy nie.
          pozdrawiam
          k.
      • mamapaptylka Re: wrzesien 2004 20.11.06, 15:37
        Patryniu jest z 4 wrzesnia i właśnie smacznie śpi.Około 13 jemy obiad a potem
        Mały sam woła spać.Budzi się jak słyszy że tatuś przyszedł z pracy (po 16), a
        jak tatuś jest w domu to i dłużej pośpi. A czy wasze pociechy śpia jeszcze w
        łóżeczkach za szczebelkami? My się właśnie zastanawiamy nad własnym pokoikiem
        i "dorosłym" łóżeczkiem. Pozdrawiam
        • kinia0422 Re: wrzesien 2004 21.11.06, 07:50
          No niestety (albo stety...) nasza Mała śpi z nami w łóżku, co bardzo lubimy
          (zresztą mamy duze łóżko -2x2- wiec tym bardziej nam to nie przeszkadza), a co
          do spania w swoim pokoju to u nas to nie przejdzie...jeszcze troche ,musimy
          poczekac.
          A jak z mowieniem u Waszych dzieciaczków? I jeszcze jedno... od jakiegos czasu
          uczymy Malą rozpoznawania kolorów ale widze ze nie "łapie", czy Wasze
          dzieciaczki znają już i ile czasu trwała nauka?
          dzieki
          pozdrawiam
          k.
          • mamapaptylka Re: wrzesien 2004 21.11.06, 15:31
            Patryniu zna kolor żółty, bo żółta jest La-La - jego ulubiony teletubiś i
            czasem w przebłyskach geniuszu pozna kolor czerwony, ale z resztą to ciężko.
            Wie za to czy czegoś jest jeden, dwa, trzy czy dużo (dużo to wszystko powyżej
            trzech) i odróżni okrągłe od kwadratu i trójkąta (to osiągnięcie ostatniego
            tygodnia). W ogóle to strasznie szybko teraz wszystko łapie i dużo pamięta.
            Dzisiaj przechodziliśmy koło sklepu i powiedział że tutaj kupił z babcią
            parasolkę. I okazało się że rzeczywiście tyle z to było prawie miesiąc
            temu.Rosną że hej te szkraby, a mi się ciągle wydaje że on jest takim malutkim
            dzidziusiem...
    • dorata Re: wrzesien 2004 04.12.06, 13:05
      Natalka urodziła się 21 września 2004. Nie śpiw dzień od około 6 miesięcy.
      Chodzi spać około 21, za to rano śpi do 8 - 8.30. Natalka śpi dalej w łóżeczku
      ze szczebelkami tyle że w swoim pokoju. Też się zastanawiam kiedy ją przenieść
      do "dorosłego" łóżka. Też nie łapie kolorów. Zna wiele innych rzeczy, bardzo
      dobrze mówi i opowiada pełnymi zdaniami, natomiast kolorów za nic nie może
      złoapać. Dobrze, że o tym piszą inne mamy bo ja się już zaczynałam tym martwić.
      Pozdrawiam wszystkie wrześniowe mamy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka