Dodaj do ulubionych

Pierwsza LALA

11.11.06, 12:18
Chcę zafundować córci lakę pod choinkę i nie wiem, która wybrać. Chciałabym,
żeby ta lala miała jakies funkcje i najchętniej nocniczek (ale niekoniecznie)
Ponieważ będzie to PIERWSZA w życiu lala, znalezienie najfajniejszej i
takiej, którą dziecko polubi (a przy okazji nie wystraszy się wydawanych
przez nią odgłosów)to jest bardzo odpowiedzialne zadanie. Oglądałam kilka,
ale jakoś te odgłosy mi nie odpowiadają. Córcia ma szczeniaczka - uczniaczka
i bardzo go lubi. Sądzę że także dlatego że mówi wyraźnie i przyjemnym
głoskiem.
Jakie lalki macie? Które z nich najbardziej przypadły do gustu waszym
córeczkom? Podzielcie się doświadczeniem smile
Obserwuj wątek
    • moniquev Re: Pierwsza LALA 11.11.06, 17:07
      wprawdzie mam synkasmile ,,,ale mam tez siostre mlodsza, ktora kiedy miala kilka
      lat dostala lalke baby born (czy jakos tak)...i powiem ci ze bardzo slugo sie
      nia bawila ...teraz ma 12 lat i czesto jeszcze ja wyciaga "jak nikt nie
      widzi "hehe
      pozdrawiam
      • hanna26 Re: Pierwsza LALA 11.11.06, 18:28
        Nasza malutka ze wszystkich lalek swojej starszej siostry najbardziej upodobała
        sobie taka mięciutką, małą, z brzuszkiem wypełnionym jakimś groszkiem i buzią
        jak noworodek. Może dlatego, że łatwo ją może przytulić. Ale te większe,
        sztywniejsze też lubi. Nie cierpi za to dużej, materiałowej, takiej
        typu "specjalnie dla niemowląt". Boi sie także odgłosów wydawanych przez lalki.
        Podobnie zresztą jak jej siostra, gdy była w jej wieku. Z upodobaniem natomiast
        wozi lalki w miniwózeczku typu spacerówka. Polecam taki wózeczek. Łatwo sie
        składa, mozna go wrzucić do kosza, gdy dziecku sie sprzykrzy, a frajda na
        spacerze ogromna. My mamy dwa, bo gdy kupiłam dla starszej, obie zaczęły
        prowadzić ze soba regularna wojnę.
        • sdomitrz Re: Pierwsza LALA 11.11.06, 20:41
          O własnie na takie wypowiedzi liczyłam smile Czyli jednak intuicja mnie nie
          zawiodła (odnośnie tych odgłosów - bo sa jakieś straszne, szczególnie płacz i
          chrapanie czy bekanie po jedzeniu - okropność). Myślałam o wóżeczku, z tym że
          nie wiem, jak podejść do kupna - dużo tego jest na rynku - są droższe, są też
          po kilkanaście złotych. Ale te tanie chyba są jednorazowe i niezbyt stabilne?
          • asmi7 Re: Pierwsza LALA 11.11.06, 21:36
            Ja wiele nie doradzę, bo mam synka i jesteśmy naetapie traktorów, koparek it.p.
            Choć ostatnio zastanawiałam sie czy nie kupić mu lalki-chłopca smile
            www.nowaszkola.com.pl/product_info.php?cPath=13_37&products_id=867

Pozdrawiamy i życzymy udanego zakupu!
    • bomba001 Re: Pierwsza LALA 12.11.06, 09:19
      hej, lalka ma inny cel niz np zabawki rozwjowe. ja uważam, że dziecko powinno
      ja przytulać etc i takie jakies odgłosy etc to nie jest dobry pomysł. mamy taka
      fisherprice, z materiału brzuszek, raczki nóżki buźka plastik. ma butelkę. nie
      wiem czy można ja w polsce kupic. jest fajnasmile))
      • hanna26 Re: Pierwsza LALA 12.11.06, 20:57
        Jeśli chodzi o wózeczki, to ja polecam ten najtańszy, składany, typu parasolka.
        Nasze kosztowały po 30 zł w osiedlowym sklepie - w supermarkecie pewnie ok. 20
        zł. Tych drogich, z bajerami nie radzę, bo są zbyt duże i nieporęczne. Dziecko
        nudzi sie w ekspresowym tempie, dlatego podstawową zaletą tych tańszych
        parasolek jest możność łatwego zożenia i wpakowania naboju do koszyka. Moja
        starsza niunia, miała taki właśnie z drogi, supermocny, z bajerami, i to była
        prawdziwa tragedia. Jej ulubioną rozrywką była jazda takim wózeczkiem - i żeby
        mama zgięta wpół go pchała. A gdy się znudziło, trzeba go było ciągnąć na
        sznurku... Ufff. Całe szczęście, że sie go wreszcie pozbyłyśmy.
        Pozdrowienia i szczęsliwych zakupów.
        • kaliaa Re: Pierwsza LALA 12.11.06, 22:22
          ja tez kupilam malej najtansza spacerwoke, dlatego ze byla najlzesza, i
          najmniejsza po zlozeni. Poszlam do sklepu i sprawdzialam jak mala sobie radzi z
          dostepnymi tam wozeczkami, i okazalo sie ze najsprawniej manerwowala wlasnie
          najwyzklejszym malym wozeczkiem za 20 zl. Te duze wozki super wygladaja, ale sa
          wielkie i nieporeczne przez to my tez zabieramy spacerowke na spacery i po domu
          mala tez wozi w niej tubisia i ukochanego misia. Jesli chdozi o lalke to sama
          sie zastanawiam nad jakas fajna, podobnie jak ktos juz tu wspmnial lala
          specjalna dla maluchow, taka miekka, jest nielubiana przez mala. Oprocz tego ma
          pare nnych tez takich zwyklych i rowniez za nimi nie przepada. Baby born i chou
          chou, bawila sie u kolezanek, i bardzo ja interesowaly, ale byly za ciezkie dla
          niej i denewowala sie tym. Wiec na takie lalejest jeszcze za mala. Takze lala
          pozostaje pod znakiem zapytania.
          • jadis76 Re: Pierwsza LALA 13.11.06, 07:25
            my mamy taką lalę
            www.allegro.pl/item138902503_fisher_price_little_mommy_sliczna_lalka_nowa.html
            i taki wózek
            www.allegro.pl/item141144574_wozek_dla_lalki_baby_born_spacerowka_gratis.html
            wózek jest świetny,ma skrętne kólka,więc jak Baśka biega to super sobie z nim
            radzi
            noi co ważne jest bardzo wytrzymaly bo zdarza się,że w nim siada a 12kg to już
            dla takiego wózka dużo wink
            mamy też baby born,ale taką mniejszą
            www.allegro.pl/item141503848_new_baby_born_najtaniej_.html
            bawi się, ale bez przesady...
    • sdomitrz Re: Pierwsza LALA 13.11.06, 20:46
      Dzięki wielkie, dziewczyny.. Naprawdę mi pomogłyście. Napiszę, co wybraliśmy w
      końcu. Dobrze, Kaliaa, że napisałaś o wielkości lalek, bo myślałam własnie o
      tych większych. A rzeczywiście Mała może sobie nie poradzić z noszeniem takiej
      dużej lali.
      Obejrzę jeszcze w marketach trochę tych New Born... Fisher Price jest dostępny
      chyba tylko na Allegro... No i chyba kupimy ten najtańszy wózeczek-parasolkę smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka