08.01.07, 21:07
sluchajcie dziewczyny
niedlugo stane przed wyborem wozka dla mojej nowej dzidzi (urodzi sie na
poczatku kwietnia), swoj wozek sprzedalam juz jakis czas temu
chce kupic jakis wozek gleboki a potem mla przesiadzie sie do spacerowki
ktora jedzdzi Julia
co mi teraz polecicie po wielu doswiadczeniach
Obserwuj wątek
    • katarzynasg Re: gondola.. 08.01.07, 21:28
      teraz po moim maluchu który jest dużym chłopcem od urodzenia też kupiłabym
      gondolę tym bardziej że spacerówkę masz....gondola jest szersza, głębsza
      wygodniejsza dla malucha. Ja miałam wózek uniwersalny i było w nim mało miejsca
      zwłaszcza zimą w kombinezonie w marcu kiedy maly jeszcze dobrze nie siedział
      musiałam wyjąć nosidełko bo już się na długość nie mieścił, Więc jeśli w
      przyszłości los obdarzy mnie drugim maleństwem na pewno kupię gondolę.
      • kaliaa Re: gondola.. 08.01.07, 21:45
        ja mialam wozek gleboki peg perego na stelazu classe 4, na duzych kolach, z
        obszerna wentylowana gondola, z unoszonym zaglowkiem, wozek byl super sprawdzil
        sie, zreszta nie znalazlam zadnej negatywnej opinii na jego temat, teraz stoi
        w piwnicy i czeka na drugie dziecko, chcciaz po cichu marzy nam sie z mezem
        bugaboo, ale jeszcze zobaczymy.
        • ninjo Re: gondola.. 09.01.07, 09:36
          kaliaa, z ciekawosci poszukalam bugaboo na necie, bo nigdy nie slyszalam i
          znalazlam jakis model FROG. O nim piszesz? On przypomina mi konstrukcja troche
          Buzza Quinny. Jest taki? siedzisko ma montowane podobnie? czyli ze ustawia sie
          cale siedzisko, a nie samo oparcie?
          Tylko ten Frog ma przednie kolka male, tak jak Buzz, co mnie do pasji czesto
          doprowadza...
          • kaliaa Re: gondola.. 09.01.07, 11:22
            ninjo bugaboo wygada tak
            www.baby-ansorge.de/images/bugaboo.jpg
            z mezem jestesmy absolutnie zakochani w tym wozku odkad go zobaczylismy na
            zywo,szkoda ze nie bylo ich w polsce jak kupowalismy malej wozek, ale trudno
            tak jak mowilem moze przy nastepnym, choc cena jest masakryczna ok 3200
            To jest najlzejszy wozek jaki mozna znalezc(poza zappem oczywiscie ktory jest
            przewozowka). Cały wózek waży 9 kg (cameleon) i 8 kg (frog) i jest to jednyny
            wozek jaki pokonuje leciutko nawet plaze, zreszta podobno w kazym terenie sie
            sprawdza, a male kolka mozna przelozyc jednym ruchem reki na przod badz na tyl.
            Guru wzokowe czyli pinik ktora mial kiladziesiat wozkow wypowiada sie o nim w
            samych supelatywach,mowi ze to absolutny number one jesli chodzi o wozki a na
            jej zdaniu mozna polegac smile
            • ninjo Re: gondola.. 09.01.07, 11:44
              kurcze, boje sie, ze sie zakocham smile tak jak wczensiej w Buzzie czy w Zappie.

ale jeszcze mozesz powiedziec czy to siedzisko jest rozwiazane tak samo jak w
              Buzzie? Czyli, ze reguluje sie nachylenie calego siedziska, a nie oparcia? bo
              tak mi wyglada
    • ninjo Re: gondola.. 09.01.07, 09:29
      mysle, ze porzadnym wozkiem w rozsadnej cenie jest Bebecar Style AT (mozna go
      kupic za ok. 1600 zl). On jest przeceniony, poniewaz wszedl nowy model w 2006
      roku - Style AT, ktory jest lepszy glownie o to, ze ma skrete kola, przez co
      latwiej sie prowadzi. Kosztuje juz ok. 2200 zl
    • 9-x-2 Re: gondola.. 09.01.07, 17:57
      Mała67!
      Muszę Ci powiedzieć, że dziecko urodzone na wiosnę to nie to samo, co dziecko
      jesienne. Pierwsze 6 mies (czyli ten wiek, do którego maluch będzie jeździł w
      gondoli) wypada Wam na wiosnę/lato.
      Będzie gorąco, a więc szukaj wózka przewiewnego, dostosowanego do upałów. W
      zakrytej gondoli maluszkowi może byc niezbyt komfortowo.
      Jeślibym miała dziecko wiosenne, to raczej bym nie kupiła gondoli tylko bardzo
      dobrą spacerówkę rozkładaną na płasko dostosowaną do potrzeb noworodków (są
      bardziej odkryte i przewiewne).
      Oczywiście jeśli masz możliwośc kupna i tego i drugiego to nie ma sprawy, ale
      jak masz wybrać ten jedyny, to warto nad tym pomyśleć

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka