kutikula11 14.01.07, 22:19 No własnie, czytacie coś maluszkom?Jakies bajeczki albo wierszyki?Jeśli tak ,napiszcie co? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
roka76 nie czytam, ale duzo slucham... 14.01.07, 23:37 hmmm szczerze mowiac nie wpadlam na to, choc jestem po polonistyce za to od poczatku "nasycam" dziecko muzyka gdy bylam w 1 mcu - koncert DM w Wawie, w 3 mcu Lady Punk, w 7 mcu COMA dzis rockowy i bluesowy koncert na XV final WOSP po drodze sporo mniejszych koncertow, poza tym ukochana muza z plyt i radia ale z tym czytaniem niezly pomysl! podasz jakies tytuly? Odpowiedz Link Zgłoś
kutikula11 Re: nie czytam, ale duzo slucham... 15.01.07, 11:07 Ja postanowiłam czytac mojemu chrupkowi przed snem ;o).W dokumencie ,,W łonie matki" w cz.2 mówili,że jeśli czyta się maluszkowi w ostatnim miesiącu codziennie ten sam tekst, on po urodzeniu na niego reaguje, może się nawet uspokajac...a zatem ja wybrałam sobie wierszyki dla dzieci , Brzechwy, Tuwima www.gajdaw.pl/wiersze/index.html- wydrukowałam kilka, które miło wspominam z czasów swojego dzieciństwa ,,Lokomotywa", ,,Kaczka dziwaczka",,,Murzynek Bambo"...itd. w końcu ...,,cała Polska czyta dzieciom..." pozdrawiam ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
marysiowamama roka76 15.01.07, 11:16 Widzę że Twoje dziecko bedzie w podobnych klimatach jak nasza Marysia. W pierwszej ciąży na poczatku zaliczylismy wspominkowy koncert PUNKOWY w W-wie, potem juz z brzuszkiem byłam na Closrerkeller a kiedy Małam była juz z nami często zasypiała np.przy Metalice Oczywiscie nikt jej na siłe nie katował taka muza. Teraz czytam starszej więc przy okazji słucha brzuszek, chociaż przyznam że w pierwszej ciąży czytanie do brzucha wydało mi sie na tyle idiotyczne że nie miałam na to odwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
nhania Re: czytacie bajeczki swoim maluszkom? 15.01.07, 11:18 Ja czytam córeczce od dawna, ale teraz zaczęłam czytać kilka razy dziennie te samą bajkę, żeby ją zapamiętało. czytam "lokomotywę" i "zoo" Brzechwy - znaczy się wszystkie te rymowanki o zwierzątkach: "Proszę państwa oto miś..." no i puszczam jej 2 płyty: jedna to muzyka relaksacyjna dla dzieci a 2 to kołysanki. choć czesciej te relaksacyjną-juz widze ze bardzo ją lubi Odpowiedz Link Zgłoś
my_cha1 Re: czytacie bajeczki swoim maluszkom? 15.01.07, 23:31 Naszemu synkowi czyta mąż. Nie umie się przekonać do jednej bajki, więc czyta różne bajeczko-wierszyki Brzechwy i Tuwima Odpowiedz Link Zgłoś