nekokoneko 20.02.07, 14:10 na co wasze dzieci sa uczulone? ja dzis zaobserwowalam krostki po uzyciu wczoraj i dzis nowych chusteczek do pupy- dzidziusia po bambino i happy nie bylo. no to wracamy do bambino i do wody z mydlem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nhania Re: uczulenia 21.02.07, 17:29 moja Antosia na szczescie jeszcze nei ma alergii, ale ja jestem alergikiem na wiele rzeczy wiec czekam... mam nadzieje ze mała nie odziedziczy tego po mnie co do chusteczek to słyszałam że nie można zmieniać pieluch ze jak sie zacznie np. pampersa to nie powinno sie zmieniać, mój okruszek ma 2,5 tygodnia i mieliśmy już hagisy, happy i teraz jestesmy na pampersach i jest ok. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
princessa1 Re: uczulenia 21.02.07, 18:46 Moja Basia urodziła się z bardzo brzydka skórą - czerwoną, przesuszoną i zkrostkami. Lekarze w szpitalu zalecili nam stosowanie do kapieli takiego preparatu Oilatum, położne też używały, podobno przy problemach skórnych świetnie się sprawdza.I faktycznie skóra dziś wygląda o wiele lepiej. Ten płyn jest bardzo tłusty i potem już się nie stosuje oliwki na ciało. Aha dodam jeszcze, ze ja kupiłam dla małej wszystko Jonhsona, ale nawet pediatra mówiła mi, że absolutnie oliwki tej firmy nie uzywać gdy sa jakieś problemy tego typu. Co do pupy to można przemywać wacikiem nasaczonym w zaparzonym rumianku. Odpowiedz Link Zgłoś
donzab81 Re: uczulenia 21.02.07, 19:52 NO własnie moja mała po jonhsona oliwce miała takie krostki i położna poleciła mi oliwke bambino i jest super!!!A do pupki używam zwykłej mąki ziemniaczanej bo miała trochę czerwoną i teraz też jest ok Odpowiedz Link Zgłoś