Dodaj do ulubionych

znów ulewanie

24.03.07, 13:04
Wiem,że o tym było, ale u mnie jest chyba inaczejuncertain
Mój Mały od kilku dni bardzo zaczął ulewać, a nawet wymiotować po jakimś
czasie.
Ulewa po moim mleku, po sztucznym praktyczne wcale.
Nie zmieniłam diety, zawsze mu się po jedzeniu odbija. Nie wiem, co robić,
pediatra dopiero w poniedziałek njwcześniej...sad
Marudny się zrobił straszne i chce jeść co godzinę, ale nc dziwnego, skoro
wszystko zaraz ulewacrying(
Nie wiem już, co robić!!!
Obserwuj wątek
    • minka2403 Re: znów ulewanie 24.03.07, 14:24
      Witajcie po bardzo dlugim czasie mojego nieodzywania. Czytalam wiernie, ale
      pisac nie mialam jak.
      A propos ulewania, to mam ten sam problem. Maly zjada, podnosze go do pionu,
      pieknie mu sie odbija, po czym za odbiciem leci mnostwo mleka. Potem po jakims
      czasie go klade i znowu mu sie ulewa. To jedna z wersji. Czasem mu sie odbije i
      nie uleje, ale kiedy go poloze po jakichs 15 minutach, to zaczyna sie wiercic i
      po podniesieniu znowu ulanie. I w ogole czesto ulewa mu sie po kilka razy i
      nawet po dlugim czasie od karmienia.
      Lekarz powiedzial, ze to kwestia niewyksztalconego jeszcze dobrze zwieracza przy
      zoladku, ale bardzo mnie to martwi, bo kiedy ulewa mu sie co jakis czas, to OK,
      ale jesli po kazdym karmieniu, to zaczyna mnie to coraz bardziej stresowac.
      • annazmaria Re: znów ulewanie 24.03.07, 14:36
        witajcie,
        u nas podobne objawy od kilku dni - z tym że zauważyłam że poza nocą kiedy
        Kubuś je dość rzadko, chyba trochę zmniejszyły się odstępy między karmieniami a
        i jakby trochę intensywniej ciągnął (karmię tylko piersią).
        Jednocześnie z naszych 'domowych pomiarów' wynika że ma już 5kg - czyli rośnie
        nieźle (wyjściowa waga 3610g).
        A do pediatry idę w poniedziałek - kontrola przed szczepieniem - więc dopytam,
        i zważą go porządnie.
        Aha, w innym wątku jako możliwość dziewczyny pisały że to wina zbyt poziomej
        pozycji przy karmieniu. I że dopóki przybór masy jest ok to żeby się nie
        martwićsmile
        Głowa do góry,
        ania
        • thaigirl Dziewczyny a może spróbujcie... 24.03.07, 18:22
          Przed jedzeniem kłaść na kilka minut na brzuszek? Mojemu bardzo często przed
          jedzeniem zdarza się odbić a lezeie na brzuszku pomaga tez na gazy i wzdecia.
          Dziecko nawet nie jedzac jest w stanie połknąć dużo powietrza. Ten sposób
          mojemu Jaskowi pomagasmile
          • bocianowa Re: Dziewczyny a może spróbujcie... 24.03.07, 18:54
            Ja miałam dokładnie tak samo z córką. Okazało się, że przed jedzeniem łykała za
            dużo powietrza, a że jest tak jak jedna z was napisała, dziecko ma jeszcze nie
            wykształcone "zwieracze" to tak sie dzieje.
            Moja córka zawsze troszke marudziła przed jedzeniem, więc potam pilnowałam, żeby
            zaczynała jeśc dopiero jak sie uspokoi. Często przerywałam karmienie, brałam do
            odbicia i przykładałam znowu, niektóre dzieci tak mają.
            Ale może lepiej iśc sie upewnic do lekarza.
    • my_cha1 u nas to nawet gorzej 25.03.07, 21:49
      mój synek ulewał dość dużo od początku.
      Widać, że bardzo go to męczy. Często ulewa bezpośrednio po jedzeniu (podczas
      odbijania albo jak leży. Czasem są to duże ilości. Zdarza mu się także ulewać po
      dość długim czasie od jedzenia (godzina a nawet dwie). Czasem śpi sobie
      spokojnie, aż tu nagle go coś wybudza, dźwiga mu się i chlust... Czasem ulewa
      płynny mleczkiem, a czasem takim "serkiem". Mimo tego mały póki co mały bardzo
      dobrze przybierał na wadze.Pediatra kazała się nie przejmować. Zapisała DEBRIDAT
      2 razy dziennie. Jak teraz będę na szczepieniach, to znowu z nią pogadam, bo
      poprawy specjalnie nie widać crying((
      • princessa1 Re: u nas to nawet gorzej 25.03.07, 22:19
        u mnie identycznie, tzn ulewa już przy odbijaniu, jak połoze do łóżeczka, a
        potem nawet godzine po jedzeniu... trafiły się też wymioty
        tez byłam u pediatry i powiedziała to samo - że mała dobrze przybiera więc nie
        należy się tym przejmować
        rady lekarki: przerywac karmienie i podnosić od obicia,
        nie karmić dziecka w pozycji poziomej,
        póki co kupiłam do dokarmiania, specjalne mleko Enfamil - właśnie dla niemowląt
        ulewających i zobaczymy czy po tym będzie dalej ulewać
        • amagda80 Re: u nas to nawet gorzej 26.03.07, 09:53
          synek ulewal bardzo duzo i to chyba do 8-9 m-ca zycia: po jedzeniu, prezed
          jedzeniem, pomiedzy- przebieralam go kilka razy dziennie; ale dobrze przybieral
          wiec za rada lekarza nie martwilam sie tym spaecjalnie- podobno do roku dzieci
          moga tak miec; pilnowalam tylko zeby zawsze mu sie odbilo po jedzeniu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka