gusiaczek77 08.05.07, 15:03 Wiecie może ile razy trzeba zaszczepic dziecko 11 miesięczne? Jestem na kupnie szczepionki ale nie wiem kiedy szczepić. Podobno po roku szczepi się raz. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniaimichal Re: meningokoki- szczepionka 12.05.07, 19:55 Na meingokoki C tylko raz, natomiast na pneumokoki po 12 miesiacu 1 i za 6 tygodni jeszcze raz. Przed 12 miesiacem tak samo tyle ze trzeba powtorzyc szczepienie po roku. Dziewczyny czy wy szczepice Wasze dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
anulkas86 Re: meningokoki- szczepionka 13.05.07, 11:06 Ja szczepię tylko obowiązkowymi szczepionkami. Mam zamiar zapłacić za Hib, ale ta szczepionka chyba i tak ma być obowiązkowa. Albo już jest Nie uważam żeby inne szczepionki były konieczne i tak naprawdę nie znam żadnych rodziców którzy szczepią na pneumokoki, meningokoki i inne takie. A znam naprawdę dużo młodych mam. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaimichal Re: meningokoki- szczepionka 14.05.07, 10:23 Ja jestem z opolskiego a tu jest naprawde duzo zachorowan i kazdy sie boi. Jest bum na te szczepionki nie ma ich w aptekach, ludzie jezdza do Czech a i tak niezawsze udaje im sie je kupic Odpowiedz Link Zgłoś
monisku32 Re: meningokoki- szczepionka 15.05.07, 21:16 a ja nie znam (z bliskich znajomych) takich, ktorzy nie szczepią! anulkas86 napisała: > Ja szczepię tylko obowiązkowymi szczepionkami. Mam zamiar zapłacić za Hib, ale > ta szczepionka chyba i tak ma być obowiązkowa. Albo już jest Nie uważam żeby > inne szczepionki były konieczne i tak naprawdę nie znam żadnych rodziców którzy > szczepią na pneumokoki, meningokoki i inne takie. A znam naprawdę dużo młodych > mam. Odpowiedz Link Zgłoś
nikasob poczekajcie do wakacji... 15.05.07, 10:12 bo wtedy ma się pojawić na rynku nowa szczepionka na meningokoki, dużo lepsza niż ta teraz. Ja szczepię obie córy, ale poczekam do wakacji. Odpowiedz Link Zgłoś