zuzannap3 Re: pasta do zębów 21.06.07, 08:46 Wiem że już taki wątek był, ale może coś sie zmieniło. Jakiej pasty do używacie dla maluchów i jak to jest z płukaniem buzi. Odpowiedz Link Zgłoś
iva30 Re: pasta do zębów 21.06.07, 10:01 Pastę zmieniłyśmy na Elmex, oczywiście ust Ania nie płucze, jedynie popija wodą z wanny , im bardziej z tym walczyłam, tym bardziej uparcie piła tę wodę, teraz nie reaguję i liczę, że jej się znudzi . Odpowiedz Link Zgłoś
efka30 Re: pasta do zębów 21.06.07, 11:37 No wlasnie mi sie konczy nenedent i chcialam zmienic ale, wszystkie sa z fluorem a Kuba nie wypluwa wody... Odpowiedz Link Zgłoś
malwinka35 Re: pasta do zębów 21.06.07, 12:25 Używamy Elmexu z fluorem dla dzieci powyżej roku raz dziennie wieczorem. Nie płucze buzi - dlatego jest to jedyny fluor jaki mu dawkuję Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynasg Re: pasta do zębów 21.06.07, 15:47 aquafresh powyzej roku tez z fluorem, kilka razy mu pokazalam jak sie plucze zebole i robi to nabiera wody mowie wyplucz i wypluj i sprawia mu to radoche dzieki Bogu nie pluje gdzie indziej Odpowiedz Link Zgłoś
robin2510 Re: pasta do zębów 21.06.07, 20:00 colgate, a buzi nie płucze połyka tę pastę, ponieważ kinga niezbyt lubi myć zęby to czasem myjemy co 2 dzień, a co 2 daję zimafluor. Odpowiedz Link Zgłoś
doso1 Re: pasta do zębów 21.06.07, 21:09 Elmex dla dzieci z fluorem. Staram sie mu po umyciu splukac troche pasty gazikiem z woda, ale wiekszosc i tak polyka. Dentysta, u ktorej bylam z Nico powiedziala, ze moze polykac, tylko mam odstawic Zymafluor. Ale za to moge tej pasty dawac troche wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś