Dodaj do ulubionych

majówki 2005

17.07.07, 15:28
Niechcąco wpadłam na forum marcowych mam i tam się przedstawiłam wszystkim tak
jak trezba. Tylko, że my z maja, nie z marca jesteśmy. Jakoś mi się pomerdało.
Myslę sobie, zróbmy majówki. Więc czekam na was kochane. Moja córcia 18 maja
skończyła 2 latka. Jest śliczną dziewuszką. Ciekawa jestem jak Wam minął ten
dwuletni okres z naszymi dzieciaczkami i czy jest ktoś kto spodziewa się
drugiego dzidziusia?
Obserwuj wątek
    • monia752 Re: majówki 2005 18.07.07, 13:18
      Witam!U nas wielki dzień to 26 maja,wtedy urodził się Maciuś.Czasami daje nam w
      kość ale jest najukochańszym dzieckiem na świecie.
      • corkaswejmamy Re: majówki 2005 18.07.07, 13:24
        a jak tam sprawy nocnikowe u was? I samodzielne noce? i jerdzenie, no i czy
        budzi sie Wam maluch w nocy?
    • monia752 Re: majówki 2005 18.07.07, 14:46
      na nocnik siada tylko na siusiu,z kupą gorzej,przeważnie do pieluchy,wcześniej
      robił do nocnika ale wystraszył się zatwardzenia.W nocy mamy jeszcze pobudki ale
      w porównaniu do roku wcześniejszego to już rzadkość.Narazie śpimy z nim w
      pokoju,on w swoim łóżeczku,jak będzie przesypiał lepiej noce to się
      przeprowadzimy.To nasze wygodnictwo.Z jedzeniem jest różnie,są dni że potrafi
      prawie nic nie jeść a czasami zjada ogromne ilości. A jak jest u Was?
      • magdulichaa Re: majówki 2005 21.07.07, 12:51
        Magda urodziła sie 01.05.2005 r, w tej chwili mówi całymi zdaniami, doskonale
        rozumie, co się do niej mówi, sika i kupę robi na nocnik,papmpersa zakładamy na
        noc, ale lada dzień i tego sie pozbędziemy, w nocy w ogóle się nie budzi (
        przesypia nocy od 4 miesiąca), je wszystko co wpadnie jej do buzi, jest uparta,
        umie parę wierszyków, i parę piosenek ( w części oczywiście) generalnie jest
        świetna, tylko czasem ma tak kiepskie dni, że mam ochotę dać jej w tyłem, mam
        tez syna Szymona ma w tej chwili 8 miesięcy, i oczekuję na 3 potomka tak w
        połowie stycznia 2008
        • corkaswejmamy Re: majówki 2005 21.07.07, 17:34
          Moja ccia ma dziś 2 lata i 2 miesiace. Pieluchy od 2 miesięcy nie ma nawet w
          nocy. Miała rok i 9 mcy kiedy nie miała jej w ogóle w dzień. Załatwia się na
          ubikacji(nocnik tez toleruje na szczęście). Zdejmuje sama buty(sandały i iinne)
          i zakłada(jak się uda, bez zachowania zasad prawa-lewa). Zbiera po sobie zabawki
          (a moja pomocą). Zna dwa wierszyki(te typu w pokoiku na stoliku), śpiewa, tak
          jak umie, czasami jest to konkretna piosenka, czasami zlepek dźwieków.
          Samodzielni je od roku i trzech miesięcy. reszta w normie. Tylko spać w nocy za
          chiny nie chce. O zmoro!!!!!!!!!!!!! Ale na szczęście usypia sama.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka