dziubasek_ona 17.07.07, 16:28 I co robicie, że śpi całą noc? Mój Maks śpi od 20:00/21:00 do 6:30, później jeszcze drzemka od 7:00 do 8:00. Dostaje na noc 200ml kaszy i rano też kaszę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olazur Re: Które dziecko przesypia całe noce? 17.07.07, 16:36 ja na razie marzę o pobudkach co 3 godziny zamiast co 2. A na nocke dostaje 150ml kaszki i nic to nie daje. Odpowiedz Link Zgłoś
groszki-dwa Mój synek usypia między 20/21 17.07.07, 16:48 i śpi całą noc - przynajmniej jemu się tak wydaje. Budzi nas regularnie przed 5 rano i nie dlatego, że jest głodny (pierwsze mleko w okolicach 7 - 7.30), ale że jest już gotowy do zabawy Mamy tak już hmmm 2 miesiące prawie Ale nawet w sobotę, niedzielę wstajemy z kurami I nie pomagają tłumaczenia, prośby, żeby wydłużył choć o godzinke sen. Przekupywanie, że dostanie kiedyś kolejkę, rower... nic nie pomaga Czasami udaje mi się go uśpić w naszym łóżku (Tymek od początku śpi w swoim łóżeczku), ale to raz na tydzień. Wówczas daje nam pospać do 6 rano Odpowiedz Link Zgłoś
dziubasek_ona groszki-dwa 17.07.07, 17:46 Mój synek też przez jakiś okres czasu, chyba z miesiąc, budził się codziennie o 5:00. Na szczęście Mu przeszło, tak samo z siebie fff! Odpowiedz Link Zgłoś
groszki-dwa dziubasek_ona :) 18.07.07, 08:59 tak po prostu samo przeszło? Szczęściara z Ciebie My już w sumie przyzwyczajeni Mąż zamiast na 9 jeździ do pracy na 7 ale za to wcześniej przychodzi Mam nadzieję, że mojemu też przejdzie oby..... Odpowiedz Link Zgłoś
dziubasek_ona Re: Które dziecko przesypia całe noce? 17.07.07, 17:37 Ważne jest też co w ciągu dnia Wasze dzieci jedzą. Mój rozpoczyna dzień kaszą, później dostaje mleko, później Danonka waniliowego, później zupka lub ziemniaczki z mięskiem, później mleko no i ok. 23:00 na śpiocha je kaszę. Czasami po obiedzie dam Mu deserek. Odpowiedz Link Zgłoś
princessa1 Re: Które dziecko przesypia całe noce? 17.07.07, 23:23 moja tylko na piersi i po paru dniach budzenia się 2 - 3 razy w nocy wszystko wróciło do normy tzn spi od 21 do 5-6, zje i śimy dlaej do 8-9 Odpowiedz Link Zgłoś
princessa1 Dziubasek 17.07.07, 23:25 Mam pytanie o te danonki ja dopiero się szykuję do rozszerzania diety i czytam różne rzeczy na ten temat i dziś znalazłm info, że kefiry, jogurty itp to dopiero w 11-12 miesiącu to jak to jest? coś się zmieniło i można wcześniej? pediatra pozwolił to wprowadzać tak szybko? Odpowiedz Link Zgłoś
dziubasek_ona odp. princessa1 18.07.07, 11:15 Ja nie pytałam pediatry o zdanie. Danonki nie zawierają glutenu dlatego postanowiłam, że je synkowi dam - posmakowało Mu i dostaje 1 dziennie. Powiem Ci szczerze, że chyba ze dwa razy przeczytałam co można dać dziecku i w którym miesiącu, ale nie sugeruję się tym - daję to co uważam. Wczoraj mój Maks dostał 1 raz mięso z indyka (sama się sobie dziwiłam, że dałam je tak późno), jadł też biszkopty z glutenem - nic Mu nie jest, pije też herbatkę z BoboVity owocową, powyżej 9 miesiąca. Lecę sprawy na mieście pozałatwiać, Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
misiaczek85 Re: danonki 18.07.07, 15:46 a ja chyba bym wolała podać dziecku zwykły jogurt naturalny i zmieszać z jakimiś owocami... te danonki to najgorsze co może być, wcale nie ma w nim tyle wapnia, jak producenci nas przekonują no i są chyba dla dzieci pow. 3 lat? juz na różnych forach można się tak naczytać o tych danonkach, że pewnie każdy ma dość już tego... oo, albo zamiast danonka można spokojnie podać dziecku serek homogenizowany czy temu podobny... Odpowiedz Link Zgłoś
katrinew Re: Które dziecko przesypia całe noce? 17.07.07, 21:15 tez mi sie marzy by spał chociaż te 3-4godz.Nadal wstaje co 2godz pomimo iz na noc dostaje 160ml mleczka z kleikiem.W ciagu dnia tez jada mleczko zupki deserki, poprostu taki mój mały głodomorek. mamusia wojtusia(07.02.2007) Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 moja zjada ok 50 ml i spi cala noc :P 17.07.07, 23:16 nie chce jej sie jesc w te upaly Odpowiedz Link Zgłoś
aminka70 Re: Które dziecko przesypia całe noce? 17.07.07, 23:35 Ja też tak chce... Kacper jeszcze w swoim życiu nie przespał całej noc.. Najdłużej spał od 20 do 3 rano. Mieszkamy praktycznie pod lasem i ptaki go chyba obudziły. W te chłodne dni mimo pobudek na jedzenie udawało nam się jeszcze pospać do 9-10, a teraz bryndza- pobudka o 5 i Bawcie się ze mną. Całe szczęście mąż daje się czasem złamać i wstaje z małym - uczy go jak się golić i takie tam, wyrywam dzięki temu jeszcze jakąś 1-2h. Jak ja Wam zazdroszczę !!! Karmić go raczej na razie nie powinnam kaszkami, bo rośnie jak na drożdżach. Odpowiedz Link Zgłoś
krystynacr ja marzę o 3 godz snu jednym cięgiem .... 18.07.07, 08:51 na razie bez szans, a w te upały to Mały już chyba w ogóle nie sypia Kaszka na noc nie pomaga. Mój organizm też chyba się już odzwyczaił od snu ... tylko wory pod oczami rosną Inna rzecz, że na razie poza mlekiem Jasio dostaje max 2 posiłki inne - warzywka i owoce lub kaszkę. Odpowiedz Link Zgłoś
blumch hm 18.07.07, 09:37 Moj maly mnie dzis zaskoczyl. Poszedl spac o 20 30 a wstal o 7 rano. Maz poszedl zajrzec do niego a on sobie pierwszy raz spokojnie lezal i nas nie wolal. zwykle sie budzi tak 4 430 na jedzonko i idzie spac. Ale on dostaje flache zupki deserki i soczki. Odpowiedz Link Zgłoś