niebieskaewka 02.09.07, 12:27 moje bylo grzeczne, ale stadium poczwarki minello. Do domu wariatow coraz blizej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malgonia11 Re: s-o-n-d-a kto ma grzeczne dziecko? 02.09.07, 12:34 Niestety, moje dziecko z anioła (tak o nim mówi rodzina i znajomi) przeistacza się w diabła. Zaczyna się etap pokazywania matce, że się ma swoje zdanie na tematy typu zabawa pilotem, telefonem komórkowym, pełzanie poza wyznaczonym kocykiem terenie i jeszcze wiele innych rzeczy. Od paru dni zaczął wręcz na mnie krzyczeć. Jak nie chcę mu dać rzeczy, która nie powinien się bawić to zaciska pięści i krzyczy. Trochę się zaczynam bać, że jak będzie starszy to stanie się dzieckiem jak z tych filmów o Superniani. Odpowiedz Link Zgłoś
buska_77 Re: s-o-n-d-a kto ma grzeczne dziecko? 02.09.07, 16:03 Ja mam grzeczne dziecko Oczywiscie ma swoj charakterek,potrafi pokazac rozki i bywaja czasem chwile,ze mam ochote wyrzucic go przez okno,ale sumujac minione pol roku to mam baaardzo grzeczne dziecko Odpukac w niemalowane,zeby nie zapeszyc,bo jeszcze wiele czasu przed nami Odpowiedz Link Zgłoś
agawikk Re: s-o-n-d-a kto ma grzeczne dziecko? 02.09.07, 16:48 Moja niunia też jest grzeczna zazwyczaj. Chociaż zdarzają się okresy niespokojne ale teraz od dłuższego czasu jest super. Odpowiedz Link Zgłoś
maria_ach Re: s-o-n-d-a kto ma grzeczne dziecko? 02.09.07, 20:59 Jasiu to też grzeczny chłopak, cierpliwy i generalnie ma pełen luz. W spacerówce ogląda świat z jedna nogą założoną na drugą Oczywiście, jak każde dziecko, potrafi płakać, marudzić i krzyczeć ale wszystko w normie i z jakiegoś powodu. Jedyne co dyskredytuje mojego syna to nocne pobudki, których szczerze nienawidzę. sonda na grzeczne dzieci to chyba za wrześnie, pogadamy z pół roku Odpowiedz Link Zgłoś
blumch Re: s-o-n-d-a kto ma grzeczne dziecko? 02.09.07, 21:08 moj mały niestety z grzecznego babla zrobil się piszczącym osobnikiem. Głosik ma taki ze mi mózg przeszywa jak zacznie piszczec a piszczy i piszczy.Masakra. Dzis postanowilam KONIEC Z USYPIANIEM NA REKACH NOSZENIEM I BUJANIEM polozylam go do lozeczka i niech sobie zasnie jak ma chec, dupa po 20 minutach ryków -kapitulacja wzielam go an rece pobujałam i zasnoł- brrrr-wrrrrrr nie mam sily do niego. sam sie nie zabawi bo potrzebuje ciągle asysty.Zabawki -nuda- po 5minutach. i tylko nosic nosic oisc i dotarczac nowych wrazen. Maz wraca do pracy i ja sama masakra.Ech. czy to taki okres czy go rozbisurmaniłam. Odpowiedz Link Zgłoś
aniagryka Re: s-o-n-d-a kto ma grzeczne dziecko? 02.09.07, 21:16 moja Oliwka zrobila sie nad wyraz grzecznaodpukacprzesypia cala noc, sama zasypia i jak sie budzi to cichutko leży Odpowiedz Link Zgłoś
anhes Re: s-o-n-d-a kto ma grzeczne dziecko? 03.09.07, 21:40 a ja się tu dopisze a co mi tam Odpowiedz Link Zgłoś
matylda07 Ja! Ja! 04.09.07, 00:07 Jagódka jest cudownym, uśmiechniętym dzieckiem. Były oczywiście CHWILE Odpowiedz Link Zgłoś
matylda07 za szybko eneter 04.09.07, 00:12 marudzenia, krzyku i płaczu, ale gdy czytam i słucham opowieści innych mam, to naprawdę nie mogę narzekać. Do skończenia pół roku miałam JEDNą nieprzespaną noc. Ostatni tydzień cały nieprzespany, bo mała była chora. Ponadto akurat wtedy postanowiłam uczyć ją spać w nocy w swoim łóżeczku, ale to już inna historia... Odpowiedz Link Zgłoś
polka_80 Re: s-o-n-d-a kto ma grzeczne dziecko? 04.09.07, 10:05 ja też mam baaaardzo grzeczne dziecko prawie nikt nie słyszał jak płacze i tak się wszyscy dziwią Odpowiedz Link Zgłoś
lilka11333 Koniec sielanki:( 04.09.07, 10:49 Wymuszanie regularnym płaczem, nie zajmie sie sobą na dłużej niż 10 min, nie usiedzi w kojcu, w łóżeczku, jako tako w leżaczku i w krzesełku, ale tez do czasu, a najlepsza zabawa na rączkach u mamusi. Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Re: s-o-n-d-a kto ma grzeczne dziecko? 04.09.07, 11:16 Byla bardzo grzeczna ale teraz umie pokazac na co ja stac. Sa dni ze nie polezy nawet 5 min sama, ciagle chce byc 'zabawiana' a najlepiej juz jak babcia ponosi...a potem matka stajena glowie zeby tylko mala nie plakala a poza tym nie mam sily zeby ja ciagleee nosic. za strasznie znowu nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
sorriso77 ale o co chodzi?? 05.09.07, 12:01 grzeczne to takie co tylko je i spi? bo nie wiem jak mojego zakwalifikowac... zadnych kwikow, placzow i wrzaskow nie uświadczam potrafi sie soba zajac dluugooo za to ta niespozyta energia.. pełno go wszedzie... jak juz nie ma na nic sily to chociaz reka sie poklepuje,zeby nie było, ze jest w bezruchu.. to co? grzeczne chyba ...? Odpowiedz Link Zgłoś
annazmaria myślę że grzeczne 05.09.07, 13:20 to takie, które nie marudzi i nie płacze 'bez powodu' - jak Kuba, tzn. każde takie zachowanie jest sygnałem pt. głód / pielucha / spać / zęby... czyli normalka, i uspokaja się od razu jak problem zostanie rozwiązany. Co do nocy - zdarzają się 'ciężkie', ale ostatnio spał od 19.30 do 6 rano bez przerwy i obudził się ze ślicznym uśmiechem; zjadł i znów zasnął. reasumujac - mam prawie aniołka Odpowiedz Link Zgłoś