bobojulinek 29.10.07, 11:31 Witam. Czy są wśród Was mamy dzieciaczków urodzonych 25lutego? Co potrafia wasze maluchy? Siedzą?Siadają?Raczkują?Wstają? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jmjk Re: dzieci ur. 25lutego 29.10.07, 12:04 Nasz Jaś urodził się 25-go. Siedzi ładnie już od jakichś dwóch miesięcy, chociaż sam jeszcze nie siada. O raczkowaniu nawet nie ma mowy. Jasiek nigdy nie lubił i nadal nie lubi leżeć na brzuchu, od razu odwraca się na plecki. Ale za to siedząc w łóżeczku potrafi już wstać, a trzymany za rączki ładnie chodzi. A jak Twoja pociecha? skąd jesteście? Odpowiedz Link Zgłoś
bobojulinek Re: dzieci ur. 25lutego 29.10.07, 14:53 Moja Julcia też nie lubi leżeć na brzusiu i odrazu wraca na plecki. O raczkowaniu ani pełzaniu nie chce słyszeć . Posadzona siedzi ładnie a od czasu do czasu uda jej się usiąść samej. Stawać próbuje, ala narazie kiepsko jej to wychodzi. Jest malutka bo waży 7kg. Jesteśmy z Warszawy. Mieszkamy na Woli, niedaleko parku Moczydło. A Wy? Pozdrawiam Ilona & Julia Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 do bobojulinek :) 29.10.07, 22:20 Witam ja mam coreczke z 24 lutego rowniez malo wazy bo...6700 moja mala od 2 dni "jak jej sie chce" to sama usiadzie, za raczki ladnie tupta no i mysle ze do tyg bedzie juz niezle raczkowac bo narazie "powoli" sie przesuwa ...ale przesuwa pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jmjk Re: dzieci ur. 25lutego 30.10.07, 09:28 A my mieszkamy właściwie nie tak daleko, bo w Raszynie. Twoja Julcia urodziła się może na Żelaznej? Sporo nas w ogóle z 25-go jest ktoś jeszcze z W-wy? Odpowiedz Link Zgłoś
kasiu-83 Re: dzieci ur. 25lutego 29.10.07, 15:03 Ania urodziła 25lutego 3kg 52cm teraz 9kg roz.74 Ładnie sama siedzi ale usiąść nie potrafi nie raczkuje, nie próbuje też stawać ale pełza błyskawicznie po podłodze przemieszcza sie w boki i do tyłu niestety do przodu nie umie nie ma jeszcze ząbków Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
bozenas4 Re: dzieci ur. 25lutego 29.10.07, 15:07 Moja Martynka też urodziła się 25 lutego. Siedzi sama od dwóch miesięcy,teraz też zaczyna sama siadać.W łóżeczku wstaje, czasem Jej się nie uda to cały czas klęczy na kolanachNie chce raczkować, ale pełza we wszystkie strony.Jak chce gdzieś"dotrzeć" to po prostu się tam turla- plecy,brzuch,plecy....i zawsze dociera na miejsce)) Odpowiedz Link Zgłoś
hariett Re: dzieci ur. 25lutego 29.10.07, 20:17 Mój Mateuszek urodził sie 25 lutego Sam wstaje od 05 października. Teraz juz nawet nie potrzebuje sie mocniej chwycić, wystarczy ze ma sie o co oprzec. Spokojnie wstaje np przy szybie w oknie, wtedy samiętnie ja lize i przysysa sie do nije jak glonojad raczkuje od około 23 wrzesnia, wszędzie włazi, zaczyna szperac po szufladać. łazi za mną jak malutki piesek, do łazienki do kuchni, poprostu wszedzie. Jak jest głodny to idzie za mną do kuchni , łapie mnie za nogawke spodni i marudzi, zebym sie pospieszyła Odpowiedz Link Zgłoś
madzia1231 Re: dzieci ur. 25lutego 29.10.07, 21:31 Martusia też z 25 lutego Posadzona siedzi ładnie, ale sama nie siada. Do raczkowania jakoś nie za bardzo się zabiera, może jej ciężko, bo taki pulpecik z niej (9kg). Za to rwie się do wstawania. Jak leży i dam jej ręce, to zamiast siadać od razu wstaje, ale "tańczy", czyli kiwa się na boki. Bardzo lubi stać w swoim łóżeczku i trzymać się szczebelków, ale sama jeszcze nie umie wstać. Nie mogę się doczekać, aż zacznie się sama przemieszczać... Odpowiedz Link Zgłoś
bzo2405 Re: dzieci ur. 25lutego 29.10.07, 21:58 Oliwier też z 25 lutego (2,750 kg i 53 cm) Waży już 9,650 a ma 79 cm Siedzi już od prawie 2 miesiecy ale od niedawna sam potrafi siadac nawet jak leży na brzuszku Niestety jeśli chodzi o raczkowanie to tylko pełza i podnosi pupe ale niewie co ma robic z rączkami Wstaje juz wystarczy by sie czegos chwycił, ale chodzi tylko jak sie pewnie czegos trzyma chodz jest to chód chwiejny My jesteśmy z Włodawy i pozdrawiamy wszystkie dzieciaczki z 25 lutego Odpowiedz Link Zgłoś
rengur Re: dzieci ur. 25lutego 30.10.07, 08:47 Ale nas dużo Ania (3200g, 56cm teraz ok 8500 i 76cm) siedzi,siada, wstaje i raczkuje, bardzo lubi chodzić za rączki, bardzo próbuje stać samodzielnie ale się przewraca (no ale ja chodziłam w wieku 9 miesięcy więc wdała się córcia w mamusię ) ma 2 zęby, od kilku dni mówi baba. Jest baaaardzo ruchliwa i ma spory apetyt zwłaszcza jeśli dajemy jej coś innego niż mleczko, próby samodzielnego zasypiania zakończyły się w momencie gdy nauczyła się siadać bo teraz to tylko chce stać... Odpowiedz Link Zgłoś