braunik1 01.02.08, 20:48 W zeszla sobote mloda zaczela nieporadnie chodzic i z kazdym dniem idzie jej coraz lepiej Dzisiaj przeszla caly pokoj w dwie strony bez upadku Roczek skonczy dopiro 20.02! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bozenas4 Re: Kinga chodzi:))) 01.02.08, 21:18 Brawo dla Kingi;DDD Super patrzeć jak własne dziecko tak samodzielnie drepta)) Moja Martynka tez już chodzi od 1,5 miesiąca i nadal nie moge się nadziwić, że juz sama potrafi;DDD Odpowiedz Link Zgłoś
ulacz2 Re: Kinga chodzi:))) 01.02.08, 22:33 dołaczam sie do gratulacji , moj krzys tez niedawno zaczal chodzic (ok. 2tyg. temu) a roczek skonczy 16.02. i teraz tylko by chodzil, bardzo malo raczkuje Odpowiedz Link Zgłoś
aanna6 Re: Kinga chodzi:))) 02.02.08, 14:18 Gratulujemy . moj Szymon chodzi juz od 2 mies a od 1.5 to pewnie biega a roczek konczymy 18-02 Odpowiedz Link Zgłoś
matylda07 Re: Kinga chodzi:))) 02.02.08, 22:07 Braunik1 garatulacje Ulacz2 moja Jagódka też z 16.02 Na razie nie chodzi,wstaje bez problemu, zaczyna powoli przesuwać się w bok przy stole, moze na roczek? Odpowiedz Link Zgłoś
mamapoli3 Re: Kinga chodzi:))) 02.02.08, 17:18 gratulujemy nowo zdobytej umiejętności!!!!! Pola tez chodzi, od ok.2 miesięcy.Przy pierwszych kilku krokach miałam łzy w oczach,a teraz chce mi płakać jak musze za nią biegać na spacerku,bo wchodzi zawsze na trawnik, albo idzie w przeciwnym kierunku,albo zbiera wszystko co leży na chodniku(pety,kamyki,patyki).A z wózka musze ją wyciągać bo jak wie ze moze chodzic to nie chce siedziec i drze sie po 15 minuach. Rozważam kupienie szelek.... Odpowiedz Link Zgłoś
rengur Re: Kinga chodzi:))) 04.02.08, 09:56 Gratulujemy!!! Wiem jaka to radość bo moja córcia (25.02) od poniedziałku robi po kilka kroczków. ale jest bardzo ostrożna i idzie tylko wtedy kiedy sama ma na to ochotę, za żadne skarby nie da się przekonać żeby przeszła np. od mamy do taty tak na zawołanie Odpowiedz Link Zgłoś
dpiwo Re: Kinga chodzi:))) 04.02.08, 12:00 Weronika kończy roczek 22/02 a pierwsze próby chodzenia podjela kolo Swiąt. Faktycznie maluchy są szybkie bo juz od tygodnia to wprawdzie czasem chwiejnie ale smiga po calym domu ). Ale jak gdzies trzeba dojść szybko to włącza 2 bieg - czyli raczkowanie )))) ---------------- Weronika 22.02.2007 Odpowiedz Link Zgłoś
roka76 Re: Kinga chodzi:))) 04.02.08, 12:23 to super!!! moja Kinga jest leniem 23.01 skonczyla rok, a o chodzeniu nie ma mowy raczkuje wciaz jak torpeda, a jak chcemy ja prowadzac, to siada na tylku jakby bala sie stracic rownowage za to duzo gada - mama, tata, mniam mniam, a cio to? i rozne takie smieszne slowka babcia juz sie niecierpliwi, ze mala nie chodzi, my na razie czekamy na ten moment Odpowiedz Link Zgłoś
mamapoli3 Re: Kinga chodzi:))) 04.02.08, 15:37 nie ma sie co niecierpliwić-przekaż babci.A cos musi w tym byc ze jak dziecko szybko rozwija jedną umiejetność to druga przychodzi pozniej(mowienie/chodzenie).Pola chodzi juz dosc długo ale gada konkretnie tyko tata i dao(daj). Odpowiedz Link Zgłoś