Dodaj do ulubionych

pytanie po USG

11.03.08, 21:05
byłam wczoraj na USG,wg badania 10tyg 2dni. Maluszek ma się świetnie, mierzy
już 3,1cm, slodko poruszał nóżkami i rączkami.No i tu moje pytanie:między
innymi badana była przezierność karkowa, wyszła w normie(1,4) co mnie bardzo
cieszysmile))ale czy to nie za wcześnie?Nie koło 12tc?Czy w 10 tc te parametry są
w 100%wiarygodne?Straszna panikara jestem.....
Obserwuj wątek
    • diament79 Re: pytanie po USG 11.03.08, 21:34
      Kurczę, nie wiem, nie pamiętam już! Z tego co wiem, a mogę się mylić, to tak jak
      piszesz, przezierność mierzy się w 12 tygodniu, ale skoro obraz był widoczny już
      w 10 to może jest OK? Nie wiem...
    • aniaresz Re: pytanie po USG 11.03.08, 21:34
      Mam podobny problem, bo mój dr robi to usg genetyczne między 10 a 12,5 tyg ciązy. A ja mam wizytę w 10 tyg i się obawiam że to za wcześnie będzie. jak pytałam położnej to powiedziała że dr zobaczy i jak będzie za szybko to wtedy przyjdę za tydzień. U mnie bliźniaki to nie wiem jak rosną, czy tak samo jak pojedyńcze?
      • bania23 Re: pytanie po USG 12.03.08, 07:56
        Dziewczyny spokojnie, ja też mam usg w 10+3dni i moja lekarka powiedziała, że
        jak dziecko jest duze, to wszystko da sie zobaczyć i obliczyćsmile
    • e-millie Re: pytanie po USG 12.03.08, 08:40
      niestety nie wiem, ale ja zawsze miałam to badanie między 12 a 14tc i lekarz
      zawsze starał się umówić bliżej 14tc. ale zapytam we wtorek, bo akurat mam wizytę.
      • evaeller Re: pytanie po USG 12.03.08, 09:32
        Nic się nie martw, takie badanie robi sie między właśnie 10 a 14 tc, jak małe
        rosnie ładnie to spokojnie można juz od 10-tego. Jak wyszło dobrze to już tak
        zostaniewinkCiesz sięi nie stresuj, ja mam dopiero usg genetyczne na 28 marca,to
        będzie już 12 tc.
        • spaska Re: pytanie po USG 12.03.08, 10:28
          dzieki dziewczyny,trochę wyluzowałam, mam nadzieję ze jak jest ok to tak już
          będzie do końcasmile)Pozdrawiamsmile
    • annas853 Re: pytanie po USG 12.03.08, 12:48
      Ja jak byłam ostatnio u lekarza powiedział mi że to 11 tydzień, ale
      gdy się spytałam czy bije serduszko to tylko powiedział że dziecko
      się całe rusza, i nic więcej, nawet nie powiedział jakie jest duże
      • aniaresz Re: pytanie po USG 12.03.08, 14:02
        annas!!!!!!!! To że się rusza to chyba fajnie ale jest to równoznaczne z tym że serduszko bije!!!!!!!! A kiedy masz usg genetyczne?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka