misia9944 14.03.08, 10:07 Mojej coreczce myje te 4 kielki taka szczoteczka co nakladam na palec...i wielki bunt, zamyka usta ze nie da sie nic umyc. ktos ma podobny problem ??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misiaczek85 Re: mycie Zębow...masakra 14.03.08, 12:01 ja z tym że u nas wiąże się to z tym, że Jasiek non stop ma dziąsła spuchnięte (zęby jak nie szły to nie szły, a teraz drzwiami i oknami się pchają), myślę że go to po prostu boli lub drażni, no w sumie nie dziwię mu się. na siłę nie myję, udaje mi się umyć porządnie z 2 razy w tygodniu dobre i to, no ale trzeba mieć nadzieję, że w końcu z uśmiechem otworzy dziób Odpowiedz Link Zgłoś
agawikk Re: mycie Zębow...masakra 14.03.08, 12:23 ojej córeczce też myłam zęby tą silikonową szczoteczką. Kiedy tylko mówiłam, ze myjemy ząbki i zbliżałam się do niej ze szczoteczką zwiewała z kosmiczną prędkością. Trzymałam ją potem i myłam prawie na siłę bo nie otwierała buzi. Wszystko się zmieniło kiedy kupiłam normalną szczoteczkę, taką canpola z ogranicznikiem i zaczęłam używać w minimalnych ilościach pasty colgate. Teraz mała siedzi na pralce i stara się wyssać pastę a ja jej czyszczę ząbki. Potem ona czyści sobie sama i obie jesteśmy zadowolone. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
kotecek7 Re: mycie Zębow...masakra 16.03.08, 20:56 No i z ta pasta to blad. Takim maluchom pasty nie wolno podawac, a juz na pewno nie doroslej. Dziecko jeszcze nie wypluje samo, tylko polknie paste a to nadmiar fluoru, bardzo szkodliwy dla organizmu. w ogole najlepiej podawac dzieciom paste bez fluoru. Odpowiedz Link Zgłoś
anntenka kotecek 17.03.08, 01:04 podejrzewam że agawik miała na myśłi pastę dla dzieci od 0 do 2 lat colgate ona ma dostosowaną ilość fluoru do wieku dzieci ja sama dawidowi mysje nia zabki i uwazam ze robie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
agawikk Re: mycie Zębow...masakra 17.03.08, 12:53 Oczywiście miałam na myśli colgate 0-2. Tą pastę polecił dentysta, jednak mogę ją stosować pod warunkiem, że podaję małej wodę butelkową. Niestety w Gdańsku w kranówce jest duże stężenie m.in fluoru. Odpowiedz Link Zgłoś