Dodaj do ulubionych

Nie wiem jakie kupić chusteczki do pupci...

02.08.08, 09:29
Wczoraj wybraliśmy sie do Reala, miałam kupić chusteczki, ale jest taki wybór,
pomóżcie. Samych pampersowych są chyba ze 3 rodzaje...z rumiankiem, alantoina
, z czyms jeszcze.Bo pieluszki kupie po prostu Pampers i zobaczymy na dziecku,
ale to dopiero we wrześniu.
Ja będę rodzić jednak w Tychach i tam dla malucha trzeba mieć tylko te
chusteczki i pieluszki.
Obserwuj wątek
    • fania25 Re: Nie wiem jakie kupić chusteczki do pupci... 02.08.08, 09:48
      ja używałam przy córce po porodzie Nivea, ale one mają taki mdły zapach. Potem
      przerzuciłam się na Pampersy. Sensitive są delikatniejsze i bardziej nawilżone
      od reszty, a z rumiankiem bardziej do wrażliwej pupci. ja kupiłabym Sensitive i
      to tylko jedną paczkę, bo nigdy nie wiesz, jak dziecko zareaguje. w sumie im
      mniej elementów zapachowych tym lepiej.
      • evaeller Re: Nie wiem jakie kupić chusteczki do pupci... 02.08.08, 10:04
        no właśnie, wczoraj stałam przed tym regałem i stałam, ale rzeczywiście jak na
        pierwszy raz to lepiej wybrać sensitice, dzięki fania
        • spaska Re: Nie wiem jakie kupić chusteczki do pupci... 02.08.08, 12:19
          ja też zdecydowanie polecam chusteczki pampers, jak dla noworodka to sensitive
          bedą delikatniejsze, chociaż jeśli chodzi o zapach to mnie najbardziej
          odpowiadaja te lawendowesmile
          • szawra Re: Nie wiem jakie kupić chusteczki do pupci... 02.08.08, 12:33
            Jeżeki chodzi o pieluchy, to też pampers najlepsze. Równie drogie Huggiesy
            (kurcze nie pamiętam jak się to pisze) są gorsze.
            • magda_1974_1 Re: Nie wiem jakie kupić chusteczki do pupci... 02.08.08, 14:11
              Ja chciałam kupić pampers,bo używałam wcześniej i były super,ale jak
              byliśmy na zakupach to wzięłam nivea soft&care bo miały wygodne
              pudełeczko i jeszcze dzidziuś-cleanic ,bo słyszałam że są
              niezłe,natomiast pampers były bez pudełeczka(nie wiem czy teraz są
              tylko w tych foliowych opakowaniach?).
              Jak widać kobieta zmienną jest!
              Za to pieluchy oczywiście pampers-uśmiałam się przy tym jak niewiem
              co ,bo ja wkładałam do koszyka 2 paczki,a mąż wyciągnął jedną i z
              powrotem na półkę(myślał,że jedna wystarczy na miesiąc ha ha ha!)
              • evaeller Re: Nie wiem jakie kupić chusteczki do pupci... 02.08.08, 16:09
                Pieluchy to duży miesięczny wydatek.Ale ostatnio zabiła mnie moja teściowa
                stwierdzeniem, że dziecko może sie dwa razy zesikać do jednej. Wyobrażacie
                sobie. To inni dmuchaja , smaruja , chusteczkują pupcie dziecka, a ja pewnie dam
                je babie, która zamieni pupke w jedno wielkie czerwone coś, pokryte krostkami i
                odparzeniami. Ale sie wkurzyłam na nią,głupie, proste babsko. Wszyscy mówią że
                im koło 10-ciu pampersów schodzi na dzień. A ja na pewno nie będę oszczędzac na
                dziecku...kurde!!
                • tonia_1 Re: Nie wiem jakie kupić chusteczki do pupci... 03.08.08, 12:47
                  Ja uzywam Pampers sensitive, moj synek jest alergikiem i ma bardzo
                  wrazliwa skore - sprawdzaja sie super. Dla noworodka mysle, ze tez
                  najlepiej zaczac od sensitive.
                  • antusiowa_mama Evaeller :) 03.08.08, 17:50
                    ja też w Tychach to może się spotkamy tongue_out Kiedy masz termin?

Co do chusteczek to ja zaczynałam od bambino ale zapach mnie zniechęcił. Potem
                    miałam Pampersy ale były za wilgotne. W końcu zmieniłam na Nivea i było ok,
                    tyle, że drogie. Ostatnio zarówno w kwestii pieluch i chusteczek przerzuciliśmy
                    się na te z Rosmana i jesteśmy z nich bardzo zadowoleni. Są tańsze (za kwote
                    którą wydawałam na jumbopaka pampersów teraz mam dwie duże paki rosmanów) i
                    bardziej chłonne. Tyle, że to już rozmiar 5 (do 25kg) smileAle dla Nowego też
                    zamierzamy je kupować, zobaczymy jak się sprawdzą. Tak naprawdę to dziecko
                    zweryfikuje czego będziesz używać.
                    • juventa5 Chusteczki 03.08.08, 23:19
                      Generalnie im mniej nawalone srodkow w chusteczkach tym lepiej -
                      trzeba poczytac na opakowaniu. Wazne zeby nie byly
                      aromatyzowane/perfumowane.
                      U nas w pierwsze dni wszystkie uczulaly az trafilam na huggies pure -
                      chusteczki nawilzone tylko woda, bezzapachowe. Dopiero kolo 6
                      miesiaca moglismy zaczac uzywac innych tzn pampers, nivea itd, bo
                      przestaly uczulac.
                      Najlepsza ponoc czysta woda i waciki te duze dla dzieci, ale
                      szczerze to mi sie nie chcialo. Wiec dla nas te huggiesy byly super.
                      Teraz tez od nich zaczne. Inne do mnie nie przemawiaja bo rece
                      pachna po nich jeszcze z godzine to czym one musza byc nawilzone
                      zeby tak pachniec.
                      • evaeller antusiowa_mama 04.08.08, 09:07
                        Termin mam na 8 października, z usg ciągle wychodzi na 30 - września. A mój mąż
                        wzioł sobie urlop 1-13 pażdzierniak i zapowiedział brzuchowi, że lepiej by było
                        w tych dniach sie rozpakować wink)
                        ps. Było by bombowo jakbyśmy rodziły w tym samym czasie ;-D
                        • antusiowa_mama Re: antusiowa_mama 04.08.08, 10:16
                          wiesz co, ja mam na 2go, ale poprzedniego bąbla rodziłam przed terminem więc
                          moze się uda nam spotkać tongue_out A czemu zrezygnowałaś z Łubinowej?
                          • evaeller Re: antusiowa_mama 04.08.08, 12:05
                            z Łubinowej najbardziej dlatego, że jakby coś sie działo złego to musieliby
                            karetką transportować, a w Tychach wszystko jest na miejscu. Poza tym nawiązałam
                            kontakt z dziewczyną ,która rodziła tam dwa tygodnie temu i wszystko mi
                            opowiedziała jak jest. Wiem co trzeba wziąść, ona rozdziła z mężęm i z połozną.
                            Do tego ten mój gin prowadzący zapewnia mnie ,że wszystko będzie dobrze, bo on
                            też będzie przy porodzie.
                            A poza tym co jakby mnie tam nie przyjęli z powodu natłoku rodzących, bo
                            pierszeństwo mają zawsze tam kobiety całą ciążę prowadzoną w tej klinice. Do
                            państwowego szpitala przyjmą zawsze.
                            • antusiowa_mama Re: antusiowa_mama 04.08.08, 12:13
                              to fajnie, dobrze będzie zobaczysz smile Sama pamiętam, że tego szpitala niewiele
                              trzeba brać dla dziecka, bardziej dla siebie. A personel był ok - pewnie że
                              zdarzyła się jedna czy dwie zmierzłe położne na położniczym, ale wystarczyło je
                              po prostu olać i znaleźć sobie inne. Na porodówce wszytskie były ok.
                              • frodolong Re: antusiowa_mama 04.08.08, 15:31
                                chusteczki to faktyczni ecalkiem indywidualna sprawa, ja byłam i
                                pozostaje fanką "bambino", odpowieda mi zapach, wilgotność i cenasmile))
                                • kasiulek74 Re: antusiowa_mama 05.08.08, 13:58
                                  Na początku używałam Pampersa, Nivea, ale odkąd odkryłam serię
                                  Babydream (sensitive) z Rossmanna przerzuciłam się tylko na nie. W
                                  zasadzie do tej pory ich używam przy mojej 4-latce (w podróży, na
                                  spacerach, etc.). Często są na nie promocje (za 2-pak czy 4-pak).
                                  Jakiś czas temu pokazały się chusteczki extra sensitive.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka