Dodaj do ulubionych

Ćwiczycie

20.08.08, 07:59
Cześć dziewczyny, tyle się mówi o tym aby w czasie ciąży być w ruchu i dbać o siebie i swoją kondycję nie tylko psychiczna, ale i fizyczną i moje pytanie do Was czy ćwiczycie lub uprawiacie jakiś sport, oczywiście z tych nam dozwolonych, codziennie spacery czy coś innego. Ja słyszałam że jak się dba o siebie i soje mięśnie to nie robią się też rozstępy, a ile z tego prawdy to nie wiem, bo mi na tyłku i tak się już porobiły i pewnie już nie zejdąwink no ale cóż, już się do nich przyzwyczaiłam i nawet mnie specjalnie nie drażnią-może temu że ich nie widze;D.
Pozdrawiam Was Mamusie i czekam na Wasze opinie;-*
Obserwuj wątek
    • monikad20 Re: Ćwiczycie 20.08.08, 08:01
      Aha chciałam jeszcze dodać, że ja już drugi tydzień gimnastykuje się na dywanie w salonie i może nawet lepiej się czuje, ale mimo wszystko moja waga w zastraszającym tempie rośnie;-/
      • desirnoir Re: Ćwiczycie 20.08.08, 09:09
        Zawsze bylam w ruchu i ograniczenia w ciazy bardzo mi doskwieraja.
        Na szczescie jest basen, od ktorego jestem uzaleniona - pozwala mi
        utrzymac forme i relaksuje. Juz samo to, ze jest sie w wodzie, ktora
        ma nizsza temperature niz temperatura naszego ciala, przyczynia sie
        do spalania kalorii, wiec jak mam gorszy dzien, spina mnie i plywa
        mi sie gorzej to ide sie po prostu popluskacwink
        • agasobczak Re: Ćwiczycie 20.08.08, 10:07
          Hej.. a ja nie pamieta od ktorego tygdonai mozna robic masaz w celu ochorony
          krocza. gdzies to ostatnio czytalam i cos mi chodzi po glowie ze po 32 tygdonu.
          czy ktos ma jakies namiary albo wie?
          • elfnet Re: Ćwiczycie 20.08.08, 10:18
            masaż krocza najlepiej robić od 20 tyg.
            • agasobczak Re: Ćwiczycie 20.08.08, 11:42
              Hm.. od 20? mi cos wlasnie swiat ze od 30 i pozniej - nie mowie tu o masazu czy
              cwiczeniach miesnia Kegla - to rzeczywiscie mozna wczesniej zaczac.. no ale sie
              nie upieram dopoki czego nie znajde.. smile
              • agasobczak Re: Ćwiczycie 20.08.08, 11:44
                pS.. Rzeczywiscie na stronie Fundacji jest ze niby od 20 tygodnia... ale skad ja
                mam te wiadomosc ze po 30?!?!
                • wrzesien08 masaz 20.08.08, 12:40
                  na ostatnich zajeciach z fizjoterapeutka tez mowila o ostatnich
                  kilku tygodniach.

a co do mesni Kegla to zachecala, zeby cwiczyc zawse, nie tylko
                  przed i po porodzie, bo podobno, zeby je dobrze wycwiczyc potrzeba z
                  5-6 miesiecy.
                  • jojobacincin Re: masaz 20.08.08, 13:55
                    5-6 miesięcy? uncertain ładnie to ja w lesie jestem...
                    a a propos masażu, gdzie nabyć olejek migdałowy z wit. E? bo w aptece nie mają
                    (i dodatkowo stukają się w czoło...)
                    • agasobczak Re: masaz 20.08.08, 14:47
                      Witamine to chyba z kapsulki sie wyciska a zamiast olejku mozna wziac oliwe z oliwek
    • kaskahh Re: Ćwiczycie 20.08.08, 15:29
      zaczelam yoge dla ciezarnych,
      mysle o cwiczeniach w basenie, ale pewnie na mysleniu sie skonczy...
      • monikad20 Re: Ćwiczycie 20.08.08, 15:33
        U mnie niestety basen odpada, bo wstydze się swojego wielkiego brzucha, wiem że to głupio brzmi, bo inne kobiety bardzo mi sie podobają w ciąży, ale ja bym się źle czuła ze świadomością że wszyscy się na mnie gapią, wiec jedynie zostaje basen u rodziców w ogrodzie, ale tam to raczej się popluskać niż pływać
        • kaskahh Re: Ćwiczycie 20.08.08, 16:40
          wstydzisz sie takiego pieknego?
          nawet, jak cala grupa brzuchatych by byla?
          wink
    • zniemczyk Re: Ćwiczycie 20.08.08, 16:55
      a ja przez te wszystkie nerwy związane z trwającym nadal remontem mieszkania nie
      jestem w stanie skoncentrować się na ćwiczeniach. Od czasu do czasu przeciągnę
      się przechodząc przez pokój, albo wykonam kilka drobnych, sporadycznych ćwiczeń
      Kegla. Jednak nie powiem, że należę do osób ćwiczących. Znając swoje "szczęście"
      do wypadków, nie chodzę na basen, nie jeżdżę na rowerze, chociaż baaaardzo bym
      chciała...
      Obawiam się, że moja kondycja w trakcie porodu wypadnie kiepsko - po porodzie,
      gdy już opanuję "obsługę niemowlęcia" i zagoją się wszystkie rany - zajmę się
      swoją sylwetką wink
      • lotos2004 Re: Ćwiczycie 20.08.08, 20:09
        Ja tez niestety nie cwicze,bo nie moge sie zabracsadcodziennie jednak chodze do
        pracy i tam sie tez troche nabiegamsmilewiem ,ze to nie wystarczy,ale zawsze
        cos!poza tym obiecuje sobie ,ze po porodzie juz zaczne robic cos ze swoim cialem!
        • monikad20 Re: Ćwiczycie 20.08.08, 21:24
          Żartujesz chyba, jeszcze sie męczysz w pracy, ja już sobie odpuściłam, ale masz rację, że praca to też jakiś rodzaj ćwiczeń a poza tym na pewno po powrocie już nie masz chęci ani siły na dodatkowe ćwiczenia. No ja myślę że po porodzie to się dopiero maraton zacznie, noszenie dzieciaczka to dopiero wysiłek, dziś byłam u koleżanki która ma 4-miesięcznego synka i ta sobie dopiero muły wyrobiła -cały czas musi nosić synka bo mu zęby idą i strasznie marudzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka