pitulina 28.05.09, 11:05 Nasza Gabrylka ma juz 7,5 miesiaca. Jest strasznie ciekawska, wszedobylska i doskonale wie czego chce. Potrafi tez grzecznie bawic sie samodzielnie, siedzac na kocyku. Strasznie niecierpliwa, ale to chyba po mamie A jakie sa Wasze Gabrysie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kamisa7 Re: Gabriela, Gabrysia, Gabi 29.05.09, 09:54 Cześć,moja Gabcia zachowuje się jak krzykata Włoszka. Jak czegoś chce to wydaje od razu dżwięk ostateczny, bez ostrzeżenia. Wreszcie zaczynają się bawić ze swoją dwuletnią siostrzczką(czyt. wyszarpywać zabawki). Gabcia jest straszliwym tulakiem i wczepą. Wystarczy wziąć ja na ręce a przywiera czym się da do mamy-nisidełka. Cieszę się że jest inna niż moja pierwsza kochana córeczka, bo gdy się urodziła, każy oczekiwał, że będzie taka jak Basia. Jest sobą, ma swój charakter. Raczkuje, siada, od miesiąca.Ma już 7 ząbów. Nienawidzi niani...tzn. jest ok. dopóki mnie nie namierzy. A wtedy wrzask! Pozdrawiamy wszystkie Gabiszonki. Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Gabriela, Gabrysia, Gabi 29.05.09, 23:49 Moja Gabrysia (też Gabcia, Gabrynia, Gabrycha-Rycha, najlepsze, że jest baaardzo dużo zdrobnień) ma prawie 17 miesięcy. Charakterek... zastanawiamy sie po kim. Na swoim musi postawic i już! Szybka jak błyskawica, odważna, radosna, pogodna, z niesamowitym uśmiechem. Uparciuszek z niej, zawsze chce dopiąc swego. Ale też i "kokietka", już jako zupełny maluszek, gdy chciała na ręce to nie płakała, tylko uśmiechała się całą swoją bezzębną szczęką! Zostało jej to do dziś (tylko ma 12 zębów). Mogę tak pisac i pisac... Jest super babeczką! Pozdrawiamy wszystkie Gabrysie! Odpowiedz Link Zgłoś
pitulina Re: Gabriela, Gabrysia, Gabi 30.05.09, 11:09 Oj tak, ten charakterek to chyba wynika z imienia. Nie da sie do niczego zmusic, czasem nawet ciezko przekonac. Zalotna rowniez. Najbardziej wpada w jej sidelka tatus. Oboje w sobie zakochani od pierwszych chwil zycia. Rozspiewana gadula. I przy tym nieprzecietnie sliczna. Odpowiedz Link Zgłoś
swietlik111 Re: Gabriela, Gabrysia, Gabi 07.07.09, 01:19 O to tak jak moja Gabi tyle, że moja ma już 3,5 roku Odpowiedz Link Zgłoś
gusia_30 Re: Gabriela, Gabrysia, Gabi 04.09.09, 15:55 Tak,nasza Gabrielka 14,5 msc jest taka jak pisałyście o swoich córeczkach, charakterna, uparta, głośna, ciekawska, śliczna i z rozbrajającym uśmiechem, który daje efekt oczekiwany(ma co chciała). Aktualnie głośno protestuje przed siedzeniem na nocniku. Jednak imie ma wpływ na charakter:o) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
grace.4 Re: Gabriela, Gabrysia, Gabi 13.09.09, 06:09 dlatego tez wybralamtakie wielkie i mocne,ale zarazem takie delikatne mojemu synkowi tez pasuje imie hmm, zawsze wierzylam w magie i moc imion,ale teraz wierze naprawde Odpowiedz Link Zgłoś
grace.4 Re: Gabriela, Gabrysia, Gabi 13.09.09, 06:06 moja Gabulka, Gabi, gabulinska jest kofana. dziecko aniol, czasem pokaze pazurki,ale rzadko sie zdarza jest na etapie fascynacja lapek i nozek, ale przeokropnie spokojna i pogodna,nie za duzo wymagajaca,ale czasami juz chce postawic na swoim, obserwatorka. czuje sie z nia taka spokojna i zrelaksowana . cieszy mnie to , bo dzieki temu moge wiecej uwagi poswiecic duzemu bratu wiec wilk syty i owca cala. Odpowiedz Link Zgłoś