m0nalisa 09.01.10, 00:24 wow! w sumie to tyle bo nic innego nie moge napisac Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
m0nalisa Re: Avatar 10.01.10, 01:18 czuje to samo co ten recenzent i chcialabym zobaczyc pandore na wlasne oczy: Po seansie "Avatara" wyszłam z kina z poczuciem dziwnej tęsknoty, to trochę tak, jakby wysiąść po podróży na lotnisku i pójść do domu, do którego niekoniecznie chciało się wracać. Wszystkie opinie o filmie, których tak wiele czytałam, nie okazały się przesadzone. Być może naprawdę coś się w kinie zmieniło. A może raczej zmienia, jakbyśmy byli w sytuacji przekraczania progu, gdy tkwimy głupawo z nogą w powietrzu, zastygli w geście, jeszcze wciąż możemy się cofnąć (choć chyba nie chcemy), ale już właściwie jesteśmy po tej drugiej stronie… kina. I to nie tylko dlatego, że wszystko, co związane z nowym filmem Jamesa Camerona jest "naj" – najbardziej oczekiwane, najdroższe, najśmielsze, najbardziej zaskakujące. Najnowszy film reżysera wydaje się spełnionym projektem, przeczuwanym, wyśnionym marzeniem pewnej ewolucji, choć wielu przypisuje "Avatarowi" moc wręcz rewolucyjną. Nie spierając się o drobnostki, film jest z pewnością ukoronowaniem pewnego procesu w ramach przemian kina i gatunku filmowego, jest bardzo mocnym akordem. Czas pewnie pokaże, na ile faktycznie przełomowym, jednak mnie film Camerona zwyczajnie oczarował. Powiem więcej, złapał mnie za fraki i rąbnął o podłogę. I powiem prościej, trzeba byłoby mieć ścierkę zamiast wrażliwości i drewno zamiast oczu, żeby się tym filmem nie zachwycić. Chociaż to, co na ekranie jest dziecinne, naiwne, widziane tyle razy, ale jak to działa! Jeśli się kocha obrazy, to naprawdę można się poczuć wniebowziętym. Odpowiedz Link Zgłoś
anna_sla Re: Avatar 12.01.10, 09:55 o to to.. dokładnie, mnie też coś tęskno się zrobiło po zakończeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
shemsi1 Re: Avatar 25.01.10, 12:34 poszłam drugi raz z adasiem Najpierw mu to opowiedziałam by zrozumiał o co kaman w filmie i na filmie czytałam tak by rozumiał. Powiedział ze to najpiekniejszy film w jego zyciu!! Odpowiedz Link Zgłoś