nadjeschda 25.06.10, 10:54 Zosia ma3 lata, Ula 2 niecałe. WIeczorami kiedy zaczynam im czytac Zoisa słucha,a młodsza nie potrafi skupic sie nawet na pół minuty, łazi po łózku, wyrywa mi książke, zaczepia. Jak jest u Was? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wucha Re: pytanie o czytanie 25.06.10, 16:54 moja starsza ma niecałe półtora roku. Nie ma szans na przeczytanie choćby jednego zdania Odpowiedz Link Zgłoś
krotka13 Re: pytanie o czytanie 25.06.10, 21:05 U mnie zasypiaja oddzielnie. Kas od bardzo dawno przy ksiazeczce, Kaja niestety nie. Ale za to posiada umiejetnosc samodzielnego zasypiania - ale tylko wtedy jak jest bardzo zmeczona Odpowiedz Link Zgłoś
manuelka82 Re: pytanie o czytanie 25.06.10, 21:43 u mnie syn od ok. 10 miesiaca zasypial po przeczytaniu bajki albo w trakcie czytania. Odkad dzieci spia w jednym pokoju czytam im obojgu na dobranoc. Najpierw było podobnie jak u Ciebie, nadjeschda - Patryk chcial sluchac a Natakla łaziła po całym łóżku, po Patryku, po mnie, gadala i wcale nie byla zainteresowana tym, co czytam. Jednak konsekwentnie co wieczor czytalismy i teraz juz oboje w skupieniu wiekszym lub mniejszym słuchaja. Na poczatku jednak zmienilam taktyke i zamiast czytajac siedziec na lozku ktoregos z dzieci (tak jak to jest teraz) siadalam na podlodze pomiedzy ich lozkami. Synek mogl sluchac a corka jak juz sie "wyłazila" po lozku to albo zaczynala slucha albo zasypiala. Teraz juz bez czytania ciezko im zasnac Odpowiedz Link Zgłoś
manuelka82 Re: pytanie o czytanie 25.06.10, 21:44 dodam jeszcze ze mam dzieciaki w takim samym wieku - synek 3 lata a corka juz niedlugo skonczy 2 Odpowiedz Link Zgłoś