Dodaj do ulubionych

Zakochany 17latek

04.04.13, 12:24
Witam.

Mój syn w sierpniu kończy 17lat. Poznał przez internet dziewczynę 23letnią, która mieszka 120km dalej. Chyba się w niej zakochał. Ciągle pisze smsy, siedzi do nocy przy komputerze i z nią pisze. Martwi mnie to że ona jest starsza, poza tym nic nie wiem bo syn nic mi nie mówi. Odkąd ją zna, trochę się zmienił na lepsze, stara się zaliczyć rok w szkole, chociaż jeszcze nie dawno mówił że już i tak nie zaliczy i nie zda. Ogólnie jest łobuzem, ale coraz mniej wychodzi z domu, bo wieczory spędza przed komputerem. Nie wiem czy mu zabraniać znajomości z tą 23latką. Wiem, że na wakacje chce się z nią spotkać. Nie wiem jak na to reagować.
Obserwuj wątek
    • camel_3d Re: Zakochany 17latek 04.04.13, 14:11
      a potem si eokaze ze to 45 facet i go na jakiejs randce przeleci smile
      • edyta530 Re: Zakochany 17latek 04.04.13, 14:19
        Codziennie rozmawiają przez skype więc raczej wie z kim rozmawia, jak ja wchodzę do pokoju zawsze wyłącza monitor, nie chce żebym widziała.
    • kanna Re: Zakochany 17latek 04.04.13, 16:15
      Nie bardzo masz możliwość reakcji, jak mam być szczera.
      Komputer mu zabierzesz, komórkę?

Staraj się być na bieżąco, kiedy Ci o dziewczynie opowiada - nie komentuj, nie rób uwag. Ciesz się z nim smile

A generalnie - czemu to jest dla Ciebie problem?
      • edyta530 Re: Zakochany 17latek 04.04.13, 16:48
        Trochę mnie przeraża to że ona jest już dorosłą kobietą a on chłopcem.
        • kanna Re: Zakochany 17latek 04.04.13, 17:12
          On jest nastolatem, ona jest dorosła. Co najgorszego może się w związku z tym zdarzyć?
          • edyta530 Re: Zakochany 17latek 04.04.13, 17:17
            Seks.
            • kanna Re: Zakochany 17latek 04.04.13, 17:34
              120 km to sporo, jednak wink

17-18 to średni wiek inicjacji u chłopaków. Technicznie rzecz biorąc - inicjacja ze starszą kobieta jest ze wszech miar korzystna dla chłopaka, dużo lepsza niż z rówieśnicą.
              Trzeba tylko pamiętać o zabezpieczeniu, prezerwatywy są ważne.

No dobra, a jak już dojdzie do tego seksu, to co najgorszego może się zdarzyć?
              • verdana Re: Zakochany 17latek 04.04.13, 17:53
                A czym się różni seks 17-latka z 17-latką , od seksu z 23-latką? Na razie sie nie widzą , do wakacji chłopak pewnie będzie już miał niemal 18 lat - od jakiego wieku uznasz, że ma prawo uprawiać seks?
                Jeśli chodzi o wszystko inne, poza seksem, to mój 18-latek ma 26-letnią siostrę - i widzę, że właściwie nie ma już żadnej widocznej różnicy wieku między nimi.
                • kanna Re: Zakochany 17latek 04.04.13, 18:44
                  mój 18-latek ma 26-letnią siostrę - i widzę, że właściwie nie ma już żadnej widocznej różnicy wieku między nim

Albo on jest wyjątkowo dojrzały, albo dziewczyna bardzo niedojrzała.
                  8 lat różnicy w tym wieku to przepaść. Rozwojowo, oczywiście.
                  • verdana Re: Zakochany 17latek 04.04.13, 20:26
                    Córka to Zwierz z bloga, więc chyba dojrzała w normie. A osiemnastolatek - cóż, nie robi na mnie wrażenia jakoś wyjątkowo dojrzałego. Fakt, osiem lat kiedyś były przepaścią - teraz intelektualnie różnicy już właściwie nie ma. Dwoje dorosłych ludzi i tyle.
                    • kanna Re: Zakochany 17latek 04.04.13, 23:00
                      Z zasady nie czytam blogów smile Robię wyjątek dla mojej przyjaciółki.

Rozumiem, że nie widzisz różnicy w dojrzałości u swoich dzieci i z tym nie dyskutuję, bo ich nie znam smile
                      Rozwojowo jednak 18 latek to młody dorosły, który dopiero zaczyna myśleć i działać jak dojrzała osoba. Osiem lat później jest się znacznie bardziej dojrzałym, głównie dzięki doświadczeniom, które się w tym czasie miało.
                      • yoma Re: Zakochany 17latek 05.04.13, 11:02
                        No to niech nabiera doświadczenia z 23-latką, w czym problem?
                    • marusia_ogoniok_102 Re: Zakochany 17latek 05.04.13, 15:40
                      Verdana, twoja córka to ZWIERZ?! surprised Cholera, przekaż jej najszczersze wyrazy uznania ode mnie, kocham jej recenzje filmów! smile
                      • verdana Re: Zakochany 17latek 05.04.13, 17:46
                        No, tak, Zwierz. Przekażęsmile
                • croyance Re: Zakochany 17latek 09.05.13, 17:48
                  Zakochany 17 latek moze miec siano w glowie, niestety (wiem, nie kazdy), natomiast jest szansa, ze 23 latka wie co to antykoncepcja i bedzie ta bardziej odpowiedzialna.
            • aka10 Re: Zakochany 17latek 04.04.13, 19:17
              edyta530 napisał(a):

> Seks.

Sadze, ze z tym sie musisz liczyc, jesli maja w planie sie spotkac. I nic na to nie poradzisz.
              j_uhma.republika.pl/kahlil.html
            • deszcz.ryb Re: Zakochany 17latek 04.04.13, 20:11
              No straszne naprawdę. wink Uświadom sobie, że ty już nie masz dziecka, twój syn jest prawie dorosły, i jeżeli po 18. roku życia będzie chciał się związać choćby i z czterdziestopięciolatką, to ty na to NIC nie poradzisz. Daj chłopakowi spokój, a jak pojedzie do dziewczyny, to upewnij się, że będzie miał prezerwatywy, i tyle.
              • edyta530 Re: Zakochany 17latek 05.04.13, 07:33
                Jak się spotkają tak jak mówił syn, to on będzie miał 17lat, nie 18 jak jedna z was napisała.
                Pewnie macie racje. Robię z igły widły. W sumie ważne jest żeby to była dobra dziewczyna. Dzięki dziewczynysmile
                • triss_merigold6 Re: Zakochany 17latek 05.04.13, 10:08
                  Ciesz się! Trochę starsza panna ma szansę go paru rzeczy nauczyć, potem następne będą wdzięczne. No i jest pewne prawdopodobieństwo, że 23-latka lepiej zadba o antykoncepcję niż 17-latka. Niech jedzie do niej na wakacje i bzyka na zdrowie.
            • angazetka Re: Zakochany 17latek 05.04.13, 09:48
              big_grin big_grin big_grin
              Nie mam słów.
            • a.nancy Re: Zakochany 17latek 08.04.13, 15:12
              to straszne smile
    • 71tosia Re: Zakochany 17latek 11.04.13, 21:43
      wlasciwie to czym sie martwisz? Dziewczyna ma dobry wplyw na niego, ciganie go wyraznie w gore, zaczelo mu zalezec na nauce, zaczal myslec o przyszlosci, ja raczej bym zachecala go do tej przyjazni i wrecz probowala poznac jego sympatie? Moze zaproponuj ze chetnie poznasz w wakacje dziewczyne, takie niestandartowe zachowanie rodzicow naogol poprawia relacje z nastolatkiem. A seks, jestes pewna ze on jeszcze nie ma takich doswiadczen?
    • saguaro70 Re: Zakochany 17latek 15.04.13, 11:51
      I Ty się martwisz? Poznał kobietę, uczy się coraz lepiej, rzadziej wychodzi z domu. Idzie wszystko ku lepszemu. Daj spokój, Ciebie martwi, że ona jest 6 lat starsza. Martwi Cię, że mają się spotkać w wakacje. Martwi Cię, że dorośleje. Ty dorośnij i pozwól mu na spotkanie. Zresztą jak nie pozwolisz to wymyśli cuda na kiju, zrobi Ci na złość.
    • szarsz Re: Zakochany 17latek 16.04.13, 14:34
      Ja w wieku 25+ znałam taką parę: ona 24 on 17.

Różnica między nimi była widoczna na pierwszy rzut oka, ale skoro im bylo ze sobą dobrze, tosmy im pod materac nie wlazili, tylko wzięli z dobrodziejstwem inwentarza. Jej rodzice byli bardzo mocno przeciwni, no bo jak to tak, z takim gowniarzem?

Nawet nie wiem, co z nimi, kontakt się urwał.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka