Dodaj do ulubionych

BLW a zaparcia?

14.08.13, 21:30
Witam!
Moja córka ma 6,5 m-ca, od ponad 2 tygodni rozszerzamy dietę wg BLW, a tak karmię ją piersią na żądanie. Przez pierwszy tydzień kupki były luźne z kawałkami zjedzonego pożywienia (wiem, że to normalne, to moje drugie dziecko prowadzone tą metodą), ale później zrobiły się bardziej stałe i zaczęły wychodzić z wysiłkiem. Aż w końcu córka nie robiła kupki przez 4 dni, by potem wydusić z płaczem twardy stolec. Potem już zastosowałam suszone śliwki, żeby rozrzedzić kupki, ale teraz boję się, czy dalej będą zaparcia. Tłumaczę sobie, że to nie metoda rozszerzania diety jest ich powodem, ale może robię coś nie tak? Wodę podaję do posiłku, ale wypija jej niewiele z kubeczka z ustnikiem.
Czy macie jakieś sprawdzone metody na uniknięcie zaparć??
Obserwuj wątek
    • mama.rozy Re: BLW a zaparcia? 17.08.13, 23:23
      a ile tego innego zjada i ile jest kp w ciągu dnia?
      • katka1982 Re: BLW a zaparcia? 18.08.13, 10:11
        Ile zjada? Myślę, że sporo, na pewno próbuje to, co przed nią leży i jak jej posmakuje, to zjada wszystko, co zdoła unieść (np. 2 plasterki pomidora, 2 kawałki ogórka, wysysa pulpeta z mięsa mielonego, owoce zjada w całości jak jej się uda - arbuz, nektarynkę, 2 kawałki awokado, 2 kawałki ziemniaka itd.). Karmię ją na żądanie, a ponieważ jest marudna i nie ciągnie smoczka, przystawiam ją często chociażby dla samego uspokojenia. Więc to ona decyduje czy chce się teraz najeść, napić czy tylko uspokoić przy piersi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka