Dodaj do ulubionych

Problemy wychowania - nicki.

17.12.14, 09:00
W ostatnich czasach pojawiło się na forum kilka nicków zaczynających się od problemywychowania + numerek. Nie irytuje was to, że nie wiadomo z kim się rozmawia? Czy zakładanie niemal identycznych nicków nie jest zabronione w regulaminie forum?
Część nicków należy do jednej osoby, można to poznać po tym samym stylu językowym i polecanych metodach oraz książkach. A druga grupa nicków dyskutuje z pierwszymi. Czy to się nazywa trolling? Modki?
Obserwuj wątek
    • jarodzic Re: Problemy wychowania - nicki. 23.12.14, 13:59
      To samo można powiedzieć o Twoim nicku też nie budzi zaufania i nie wiadomo z kim się piszę wink
      • verdana Re: Problemy wychowania - nicki. 23.12.14, 14:00
        Nie, nie - tamten nick ma rozdwojenie jaźni. Jak zapomni się przelogować, to dyskutuje sam z sobą.
        • jarodzic Re: Problemy wychowania - nicki. 23.12.14, 14:12
          No ale logicznie patrząc to wiecie każdy może sobie stworzyć nick o dowolnej nazwie. Może faktycznie wygląda to troszkę dziwnie, ale przy okazji można poczytać różne rozwiązania bo celem jest rozwiązanie problemów wychowawczych, a nie ustalanie kto to tak naprawdę kim jest .
          • kanna Re: Problemy wychowania - nicki. 23.12.14, 14:26
            Problemem jest to, że osoby udzielające się pod tym nickiem nie mają doświadczenia jako rodzice. Poczytały coś, ale większość porad jest durna, widać, ze osoba nie ma ani teoretycznej wiedzy na temat rozwoju dziecka ani nawet takiego nie widziała.

Całe posty wyglądają jak manipulacja słowami kluczowymi typu "konsekwencja" ale bez zrozumienia tematu.
            A zalecania "niech pięciolatek odkupi zabawkę ze swoich pieniędzy to zrozumie, ze nie wolno niszczy" .. no sorry.

Stawiam na grupę studentów 1 roku psychologi :p
            • jarodzic Re: Problemy wychowania - nicki. 23.12.14, 14:36
              "Gdzie dwóch Polaków tam trzy zdania". Nie chcę się nikogo czepiać, ale to właśnie często rodzice mający doświadczenie z dzieckiem, bądź dziećmi szukają pomocy w związku z ich dorastającymi dziećmi. Szczerze mówiąc nie widzę, różnicy między tym, że odpisywać może psycholog po studiach, czy student pierwszego roku. Spojrzenie na temat jest naprawdę różne i poszukując odpowiedzi/pomocy na problem trzeba mieć świeże spojrzenie na sprawę i próbować wielu metod bo nie ma jednej dostępnęj dla wszystkich. Nie bądźmy już takimi ignorantami
            • budzik11 Re: Problemy wychowania - nicki. 23.12.14, 15:59
              kanna napisała:

> Problemem jest to, że osoby udzielające się pod tym nickiem nie mają doświadcze
              > nia jako rodzice.(...)

raczej jedna osoba

> Stawiam na grupę studentów 1 roku psychologi :p

ja stawiam na jakiegoś psychola, nie psychologa. Ktoś sam zadaje pytania o różnych "Antosiów" i "Tomków" a potem sam sobie na nie odpowiada, co śmieszniejsze, prowadzi wielopostowe dyskusje sam ze sobą. To jest chore. Co innego ktoś kto uważa się za specjalistę i odpowiada innym, a co innego, jak ktoś gada sam ze sobą. W dodatku zakładając kolejne wcielenia, kolejne nicki. "jarodzic" to prawdopodobnie też ta sama osoba.
              • jarodzic Re: Problemy wychowania - nicki. 23.12.14, 16:15
                Budzik11 szczerze to aż nie chcę mi się wierzyć, że myślisz, że ktoś wszedł sobie na to forum założył kilka kont i sobie rozmawia sam ze sobą. Może Ty jak i kanna, rulsanka, verdana to też jedna i ta sama osoba, oczywiście idąc Twoim tokiem rozumowania. Psycholem możesz być nazwany Ty a nie ludzie których nawet nie znasz ponieważ to Ty popadasz tutaj w jakies dziwne, chore skrajności. Nie zamierzam nikomu udowadniać, że nie jestem ta samą osobą co inni ludzie wypowiadający się na tym forum, bo to nie ma sensu i udowodnić się tego nie da, dowodów nikt Ci pokazywać nie będzie wink Ja opuszczam tą bezsensowną konwersację, bo jak to mówi bardzo mądre przysłowie: " Nie dyskutuj z debilem, bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem" Także snuj swoje poglądy dalej, ja chciałem się wypowiedzieć jedynie na forum odnośnie całego tematu. Jeśli Tobie się to nie podoba nie komentuj, znajdź sobie temat, którego komentowanie nie będzie odnosiło się do ubliżania innym. Niestety według mnie jednym z tych, którzy istnieją w internecie tylko po to, by udowadniać innym ich "głupotę" samemu nie zauważając swojej wink Pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt wink
                • verdana Re: Problemy wychowania - nicki. 23.12.14, 19:23
                  Nie ma co wierzyć, czy nie wierzyć. To nie jest kwestia wiary - ktoś sie nie przelogował i z tego samego nicka dyskutuje sam z sobą, raz jako zatroskany rodzic, a raz jako kompetentny doradca.
                • budzik11 Re: Problemy wychowania - nicki. 23.12.14, 20:03
                  jarodzic napisał(a):

> Ja opuszczam tą bezsensowną konwersację, bo jak
                  > to mówi bardzo mądre przysłowie: " Nie dyskutuj z debilem, bo sprowadzi Cię do
                  > swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

Uderz w stół, a nożyce się odezwą wink Weź jakieś kropelki na uspokojenie, bo cię chyba poniosło, a jak mawia stare przysłowie, prawdziwa cnota krytyk się nie boi. Ja jestem na forum już jakieś 10 lat, na jednym jestem współmoderatorką i nie takie rzeczy widziałam, i nie dam się łatwo nabrać. A przez takie indywidua jak n-te wcielenia "prolemywychowawcze..." to umierające forum całkiem umrze, bo ileż można czytać wypociny jednej i tej samej osoby... Szkoda.
                • scher Re: Problemy wychowania - nicki. 23.12.14, 20:12
                  jarodzic napisał(a):

> aż nie chcę mi się wierzyć, że myślisz, że ktoś wszedł sobie na to forum
                  > założył kilka kont i sobie rozmawia sam ze sobą.

To nie jest kwestia wiary, lecz faktów.
                  • budzik11 Re: Problemy wychowania - nicki. 23.12.14, 20:17
                    Swoją drogą administracja macza w tym palce, może chce sztucznie nabijać ilość postów na forum i pozwala na taką głupotę, w każdym razie mój wczorajszy post, w którym skopiowałam na dowód "schizofreniczne" wpisy tego samego autora pisane jako co najmniej dwie osoby ("problemywychowawcze" zapomniał się wylogować) został usunięty. Żeby było smieszniej, któraś z dziewczyn się dopisała pod tamtym moim postem, potwierdzając to.
                    Jak znam życie, to i ten post poleci, chyba sobie zrobię zrzut ekranu.
                    • scher Re: Problemy wychowania - nicki. 23.12.14, 20:58
                      budzik11 napisała:

> Swoją drogą administracja macza w tym palce

Też tak myślę. Gazeta pewnie słabo płaci (coraz mniej czytelników; gdyby nie pompowanie pieniędzy z ośrodków władzy za pomocą reklam podmiotów powiązanych, pewnie byłoby to dzisiaj jakieś niszowe pisemko).

W związku z zarobkami z jakością kadry mają chyba problem.
                    • zona_mi budzik11 23.12.14, 22:34

> mój wczorajszy post, w którym skopiowałam na dowód "schizofreniczne" wpisy tego samego autora pisane jako co najmniej dwie osoby ("problemywychowawcze" zapomniał się wylogować) został usunięty.

Nie tylko Twój post, lecz cały trollowy wątek - jak wspominałam, usuwamy wątki, których autorzy piszą pod różnymi nickami, bo to niezgodne z zasadami.
                      Ewentualnie, jeśli wątek jest mocno rozbudowany, a dyskusja żywa i ważna dla pozostałych uczestników, wpisy klonów są usuwane/cenzurowane.

• budzik11 Re: budzik11 24.12.14, 11:05
                        zona_mi napisała:

> Nie tylko Twój post, lecz cały trollowy wątek

ufff, to dobrze, bo już zaczęłam wierzyć w teorie spiskowe wink
    • zona_mi Re: Problemy wychowania - nicki. 23.12.14, 22:27
      Nie ma zakazu zakładania nicków o podobnym lub takim samym brzmieniu, z różnymi numerami, różniącymi się nieco.

Nie wolno używać różnych nicków przez jednego użytkownika w jednym wątku - takie, po zauważeniu przez moderatora lub zgłoszeniu przez kosze/pocztą są usuwane/cenzurowane, bo to spam i/lub trolling rzeczywiście.

Nie wolno również podszywać się pod kogoś, więc jeśli jakiś użytkownik zgłosi na forum@, że inny podszywa się pod niego (np. założy nick zona_im i udaje zona_mi), taki nick zostaje zablokowany.

Dziękujemy za sygnały na priv i klikania w kosz - wszelkie zgłoszenia są sprawdzane, a ponieważ moderacja nie ma możliwości przeczytać każdego wątku na każdym forum, dlatego szczególnie dziękujemy za zgłoszenia.

• tomcug Re: Problemy wychowania - nicki. 27.12.14, 10:01
        Problemy wychowania mnożą się niestety nie tylko na tym forum. Ostatnio zawładnęły forum przedszkolaka (nie gazetowym), podobna metoda - ileś tam nicków, dyskusja sama ze sobą, mądrzenie się i dosłownie kopiowanie metod naszej super niani.
        • zona_mi Re: Problemy wychowania - nicki. 27.12.14, 11:35
          Na pozagazetowe w ogóle nie mamy wpływu, ale i tu można tylko wycinać klony - dlatego tak ważne są zgłoszenia użytkowników forum, by można to było sprawdzać i moderować.

Czy te nicki reklamują jakieś konkretne strony, poradniki?
          • filomena_82 Re: Problemy wychowania - nicki. 27.12.14, 23:05
            Tak - chyba każda wymiana zdań kończy się poradą jaką książkę warto kupić. Żeby daleko nie szukać odpowiedź problemywychowawcze z wątku "Dwulatek-problemy", który znajduje się poniżej : "Ze swojej strony mogę polecić książkę ?Mali tyrani? Diane Purper-Ouakil, są tam opisane przypadki dzieci, których rodzice, w przeciwieństwie do Państwa, w porę się nie zorientowali, że należy zareagować na niewłaściwe zachowanie swoich pociech."

Mnie też strasznie wkurzają schizofreniczne, napuszone dyskusje jakie ostatnio pojawiły się na różnych forach gazety. Nawet jeśli temat jest ciekawy, to już mi się nie chce czytać, bo znowu trafiam na wypociny jakiegoś trola, który ma za dużo czasu i sam ze sobą dyskutuje. Słabe to strasznie.
            • zona_mi Re: Problemy wychowania - nicki. 27.12.14, 23:31
              Dzięki, trochę poczyszczone.
    • tijgertje Re: Problemy wychowania - nicki. 31.12.14, 13:04
      Znowu sie nowe problemy wychowania z innymi cyferkami pojawily. Nie da sie zablokowac IP? Chyba, ze ma sie to stac forum osobiste do nawijania przez jednego nawiedzonego uzytkownika?
      • kremka2014 Re: Problemy wychowania - nicki. 04.01.15, 00:31
        Moje pierwsze skojarzenie? Gość /owa pisze bloga i chce najpierwej wykazać się na forum, nawiązać"więzi", żeby mieć dużo wejść potem na bloga. Osoba sztywna, Malo kompetentna, sypiaca radami rodem z czasopism dla nastoletnich matek😉
        • budzik11 Re: Problemy wychowania - nicki. 04.01.15, 09:42
          Albo jakiś lichy psycholog, który najpierw chce pokazać na forum, jakich to cudownych, profesjonalnych rad udziela, i to rad, które skutkują (odpowiedzi od "rodziców z problemami" "Dziękuję za radę, poskutkowało, moje dziecko jest nie do poznania") a potem wrzuci namiary na siebie.
          • kremka2014 Re: Problemy wychowania - nicki. 04.01.15, 15:52
            Bardzo lichy😉
    • tijgertje Re: Problemy wychowania - nicki. 06.01.15, 10:10
      Ha, i na malym dziecku sie nasz trol pojawil. Tym razem pod nickiem agniesia363 .
      • tomcug Re: Problemy wychowania - nicki. 06.01.15, 11:48
        tijgertje napisała:

> Ha, i na malym dziecku sie nasz trol pojawil. Tym razem pod nickiem agniesia363
        > .

Ona ma tych nicków tyle, że chyba sama się gubi. Jako zatroskany rodzic też nieźle troluje, ale jej charakterystyczny styl od razu rzuca się w oczy sad
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka