windona Re: seksualność chłopca 5 latka 30.07.05, 14:56 przepraszam za puste okienko> Chcę zapytać o pewną sprawę.Otóż mam synka 4,5 latka i zauważyłam ,że od jakiegos czasu zauwazyl on swoją seksualnośc , otóz lubi pokazywać gołą pupę i to go podnieca, nie wiem czy to jest powód do zmartwienia czy to normalne zachowanie?Jka sadzicie i czy macie podobne problemy? Odpowiedz Link Zgłoś
kamilavena Re: seksualność chłopca 5 latka 02.09.05, 11:56 Witaj mam pytanie czy interesują go jego narządy półciowe? Pytam bo mówisz że zauwazyl on swoją seksualnośc, bo to normalne w tym wieku, chęć poznania nie znanego, tylko nie rozumiem tego co mówisz że go to podnieca, skąd wiesz że tak jest? Może o poprostu innteresuje się swoją pupą jak każdą inną cześcią swego ciała? POZDRAWIAM SERDECZNIE. Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
mama.ludzika Re: seksualność chłopca 5 latka 02.09.05, 23:41 Mój syn też robi takie prowokacje. Rozbiera się i świeci gołym tyłkiem, albo wypuszcza ze spodni siusiaka, woła, żeby na niego patrzeć, a ja widzę, że się tym podnieca. Nie wiem, dlaczego... muszę poczytać w książkach Tak czy owak jak to widzę, nie oburzam sie ani nie zawstydzam go, tylko mówię kategorycznie, że mi się taka zabawa w ogóle nie podoba i nie mam ochoty oglądać jego gołego tyłka. O ile sie orientuję, w tym wieku popularne są zabawy w "pokazywanie", więc się nie martw na zapas. Można to nazwać zachowaniem typowym dla wieku. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
antonina_74 Re: seksualność chłopca 5 latka 03.09.05, 12:07 Mój synek też tak ma, on to traktuje jako najlepszy żart, zresztą oni w przedszkolu wiecznie się tak bawili, ciągle jeden drugiemu pokazywał pupę i to było dla nich strrrasznie śmieszne Teraz już mu trochę przeszło ale np. dziś ściągnął piżamę i... zrobił cyfrówką zdjęcie siusiaka, i chwalił się tym... nie wiedziałam czy się śmiać czy płakać... Odpowiedz Link Zgłoś