Gość: guest IP: *.* 26.04.01, 23:05 Cześć!Mam problemy z moim 5-latkiem.Pomyślałam o psychologu. Czy ktoś korzystał może z pomocy psychologa? Czy mozecie mi polecic jakiegoś psychologa we Wrocławiu?Magda Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: guest Re: Psycholog dla dziecka IP: *.* 01.05.01, 22:59 czesc, magda!korzystalam z pomocy psychologa we wroclawiu - co prawda "dla doroslych", a nie terapeuty pracujacego z dziecmi, ale do konfliktu potrzeba dwoch stron (w Twoim wypadku jestescie nimi Ty i Twoje dziecko), wiec moze Tobie jakas rozmowa z zyczliwym obserwatorem tez sie przyda. polecam z czystym sumieniem p. Dyjakon (ul. snopkowa, wroclaw - wojszyce, telefon w ksiazce telefonicznej - sorry, ale nie pamietam). fachowosc, duza wiedza i umiejetnosci, a przy tym bardzo mila i ciepla osoba. mozliwe, ze p. dorota ma tez jakies namiary na psychologa dzieciecego - srodowisko nie jest chyba tak duze, zeby ludzie z "podbranz" sie nie znali. gdybys chciala porady darmowej, to mozesz zwrocic sie tez do Towarzystwa Rozwoju Rodziny na Podwalu (druga brama za ambasada niemiecka - bodajze 72). dyzuruja tam pedagodzy i psycholodzy z ktorymi mozna umowic sie na rozmowe. co prawda podejrzewam, ze skutecznosc moze byc mniejsza, ale nie znam dokladnie Twojego problemu i byc moze nie jest Ci potrzebna rozbudowana pomoc jakiegos specjalisty.oprocz tego poradnia psychologiczno-pedagogiczna przy ul.czajkowskiego (karlowice) organizowala kurs "szkola dla rodzicow" na podstawie programu cwiczen z ksiazek pp. mazlish i faber "jak sluchac, zeby dzieci mowily, jak mowic, zeby dzieci sluchaly" oraz "wyzwoleni rodzice, wyzwolone dzieci". poradniki co prawda amerykanskie, ale prezentujace uzyteczne rozwiazania szczegolowe i frapujaca filozofie podejscia do dziecka. trzymam za Ciebie kciuki - mam nadzieje, ze uporasz sie z problemem/problemami. powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Psycholog dla dziecka IP: *.* 07.05.01, 21:17 Bernadeto!Bardzo dziękuję za odpowiedź . Na pewno skorzystam. Serdecznie pozdrawiam. Magda Odpowiedz Link Zgłoś