Dodaj do ulubionych

Uczucie zazdrości

IP: *.* 16.02.03, 22:44
Nasz synek w lipcu skończy 2 latka a na przełomie lipca i sierpnia pojawi się polejny członek rodziny. Nasz szkrab uwielbia zabawy z dziećmi jednak zastanawiam się jak zareaguje gdy przestanie być jedynakiem :what: . Jak sprawić aby nie pojawiło się uczucie zazdrości, aby zaakceptował młodsze rodzeństwo i nie próbował rywalizować :grin: .:hello:madzi
Obserwuj wątek
    • Gość: agadic Re: Uczucie zazdrości IP: *.* 18.02.03, 09:35
      Witaj Madzi...Moja córeczka ma skończone 4-latka i na przełomie września/pazdziernika również powitamy nowego domownika.Korzystając z okazji chciałabym Wam serdecznie pogratulować nowego życia...:-)Jeżeli chodzi natomiast o rywalizację starszego rodzeństwa to napewno jest ona po prostu nie unikniona,jednak należy nepewno choć starac się okazywać grom miłości temu starszakowi,jak przyjdą goście no noworodka poproś aby dla synka również coś przynieśli-nawet mały drobiazg.Napewno częste przytulanie,wspólna pielęgnacja nowego dzidziusia i tłumaczenie starszakowi da pozytywne efekty-tak bynajmniej myślę i sądzę,że i w naszym przypadku da rezultat!!!POZDRAWIAMY WAS SERDECZNIE AGA&OLIWIA(i oczywiście nasze malństwo)..:-)
      • Gość: magkow28 Re: Uczucie zazdrości IP: *.* 18.02.03, 19:25
        Bardzo dziękuje za odpowiedź na mój post i jeszcze bardziej dziękuje za gratulacje ;) . Troszkę zmartwiłaś mnie tym, że rywalizacja jest nieunikniona :eek: . Będziemy z mężem starać się okazywać jak najwięcej miłości synkowi aby nie czuł zazdrości :love: . Bardzo dziękuje za radę dotyczącą odwiedzin, mam nadzieję, że znajomi nie będą zapominać o starszym dziecku, wtedy nasz szkrab nie będzie myślał, że maleństwo zajęło jego miejsce. Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam :hello: .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka