azille 11.01.08, 21:07 ide z gerardem na basen i nie wiem czy takie male dziecko w ogole samo z siebie od razu plywa czy musi sie przyuczac? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sennen22 Re: czy 10-mczniak wrzucony do basenu bedzie plyw 11.01.08, 21:14 Basen to super zabawa! ja z moim poszlam jak mial 4 ms i z tego co pamietam, nie odrazu pani instruktorka dala go na gleboka wode...najpierw zamoczyla nozki, brzuch i tak oswajala z woda, pozniej polewala glowe konewką, a jeszcze pozniej zabawa z pileczka, dopiero jak poczul sie pewnie trzymany przez mame, pomyslalysmy o nurkowaniu, bo takie dzieci tylko tak plywaja(pod woda) na powierzchni sie nie utrzymaja narazie. a jak ludzie mowia,ze dziecko umie plywac "zaraz po urodzieniu" to maja na mysli plywanie pod woda a nie nad, tez tak kiedys myslalam. milej zabawy na basanie ! Odpowiedz Link Zgłoś
azille Re: czy 10-mczniak wrzucony do basenu bedzie plyw 11.01.08, 21:56 dzięki!! Tyle że ja nie mam instruktora, idę z nim sama i zastanawiam się czy jak wejdę z nim do basenu to czy właśnie się utrzyma. Odpowiedz Link Zgłoś
opium74 Re: czy 10-mczniak wrzucony do basenu bedzie plyw 11.01.08, 22:23 nie utrzyma - jak siekierka z gracja pójdzie pod wode ale zabawe mozecie miec fajna z pluskania, chlapania itd Odpowiedz Link Zgłoś
jopi76 Re: czy 10-mczniak wrzucony do basenu bedzie plyw 11.01.08, 22:36 samodzielnie pływać/nurkować nie będzie - (bo już pewnie zatracił po 10 m-cach tę "naturalną" umiejętność wstrzymymwania oddechu w wodzie A scenariusze są różne: -jeśli lubi wodę, to będzie chciał brodzić,raczkować po płytkim baseniku -albo uczepi się maminej szyi- i nie puści przez całą godzinę Odpowiedz Link Zgłoś
24lena Re: czy 10-mczniak wrzucony do basenu bedzie plyw 12.01.08, 01:27 az stan na krawedzi basen,wrzuc Mlodego i sie przekonasz PP Brzydki zart !!! Nie utrzyma sie,no chyba ze w kolku dla niemowlakow,ale napewno zabawa bedzie przednia Odpowiedz Link Zgłoś
mala_wronka Re: czy 10-mczniak wrzucony do basenu bedzie plyw 12.01.08, 09:36 zazdraszczam basenu u mnie dopiero się buduje a też bym z małym poszła bo kocha wode. A czy basen na który chodzicie ma wode chlorowaną czy jodowaną? Odpowiedz Link Zgłoś
sennen22 Re: czy 10-mczniak wrzucony do basenu bedzie plyw 12.01.08, 10:49 najlepsza woda jest chyba ozonowana chlorowanej bym unikala z dzieckiem Odpowiedz Link Zgłoś
baskokvet Re:my chodzimy na basen z chlorem 15.01.08, 11:33 bo innego nie ma i jest ok. Nic Zośce nie dzieje sie ze skórą. Bardzo basen lubi. Ma teraz prawie rok- na basechodzimy odkad skończyła 5 mies- nie ma mowy,zeby pływała- oswajała się z woda- bardzo pomaga taki makaron do wody -w tym troche jakby pływa- jak zrobimy z tego petlę w kazdym razie kładzie sie na wodę brzuchem. Nie połozy sie za to na plecach- boi się. Lubi zabawę w płyniecie jakichs 50 cm od mamy do taty. Odpowiedz Link Zgłoś