m0nalisa 13.06.08, 21:51 fajne a jakie u was byly teksty? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=567&w=80817868&wv.x=2&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
m0nalisa teraz historyjka 13.06.08, 21:54 moja przyjaciolka cala ciaze mowila ze chce rodzic w wodzie, kiedy przyszlo co do czego juz na porodowce skurcze w miare regularne lezy w wannie, maz masuje plecki, trzyma za reke, jednym slowem sielanka- mowi mezowi ze tak to ja sobie moge rodzic po czym..... skurcze minely. kazali jej wyjsc z wanny polozyla sie na lozku, po godzinie jak jej nie dopadly konkretne skurcze, bol, krzyk, zbiegla sie ekipa, wpada lekaz a kumpela sie drze -Doktorze a woda???? na to lekarz. -siostro wody! pacjentce chce sie pic!!! a po chwili- nie ma czasu kochana rodzisz zanim cie dowieziemy urodzisz na korytarzu- wybieraj! PPPP Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 Mona dzieki za wacik:))))))))) 13.06.08, 22:17 tak ryjemy z mezem ze Mlodego se zaraz obudzimy))) Odpowiedz Link Zgłoś
eyes69 Moj tekst po porodzie :D 13.06.08, 22:53 Lekarz szyje mi krocze i tym zimnym wacikiem mnie tam smyra. Wiec ja mu mowie, zeby byl delikatniejszy. A on na to - musze Pania zmartwic, ja jestem najdelikatniejszy. Ja - a szyl Panu ktos krocze? Bo mozemy sie zamienic i porownac kto jest bardziej delikatny. DD Pozniej, jak sie widzielismy na oddziale, to zawsze mowil do mnie "to ta Pani, ktora mnie nie lubi" i usmiechal sie zalotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
azzure1 Re: Zajumałam z innego forum :) 14.06.08, 01:32 Kiedy leżałam na położniczym z Filipem, noszenie majtek było zabronione, bo kilka dni wcześniej jakaś dziewczyna dostała sepsy (to był początek lipca, straszne upały) i ledwo ją odratowali. Stosowanie się do zakazu wyglądało w ten sposób, że rano na salę wchodziła pielęgniarka i mówiła: -Za chwilę wizyta, proszę schować majtki ))))) Odpowiedz Link Zgłoś
anna_sla Re: Zajumałam z innego forum :) 14.06.08, 14:30 Obudziłam się po narkozie po cesarce, moje dziecko pojechało na OIOM (wszystko słyszałam podczas narkozy), wszyscy mają grobowe miny, a ja pytam: "Opowie mi ktoś kawał??" Odpowiedz Link Zgłoś
draugdur Re: Zajumałam z innego forum :) 14.06.08, 19:28 Poniedzialek,wchodze na porodowke,polozna zaprasza do jakiejs ta sali,ja w stresie na maxa,sama,kompletnie sama,zero skorczow,wielkie NIC. Polozna:pani sie polozy Ja:Ale to nic nie da,ja stanowczo odmawiam porodu! No i nic nie dalo. Piatek,po badaniu rano na patologii,lekarka:No,to zapraszamy na porodowke. Ja:znaczy ze to juz?ze mam jechac?(korytarzem max 20 metrow do przejscia) L:Jechac?Przejdzie sie pani. Ja:Eeeee tak to nieeee.Ja chce czerwony dywan,fanfary,wozek i eskorte. Wchodze na ta porodowke,patrze ta sama polozna jest co w poniedzialek.Onaooo a jednak sie pani zdecydowala rodzic? Ja:Nie,przyslali mnie tu,ale ja stanowczo odmawiam porodu! Skonczylo sie cesarka bo tetno mlodemu zjechalo. Na stole,szyja mnie juz po wypatroszeniu. Lekarz:No,gotowe,ale z tym tluszczem (na brzuchu)to juz nic nie zrobimy. Ja: A moze jakas mala liposukcja przy okazji? Odpowiedz Link Zgłoś
suckerlove Re: Zajumałam z innego forum :) 14.06.08, 21:05 rodziłam jako jedyna na sali i ze mną była lekarka, położna, druga położna, salowa i dwie pielęgniarki.wszystkie patrzyły mi się w krocze, moja mama ocierała mi twarz i wszystkie krzyczał: no patryczek, wyłaź, no wyłaź! miałam ponad godzinę parcia i byłam już wykończona jak mały wreszcie wyskoczył. pokazały mi go najpierw jajkami do przodu a ja: ale wielkie jaja! wszystkie kobiety aż gały wytrzeszczyły i zaczęły się śmiać. a jak urodziłam łożysko to kazałam sobie je pokazać. położna zdziwiona ale pokazała. faajne! ;P Odpowiedz Link Zgłoś
baenshee Re: Zajumałam z innego forum :) 16.06.08, 01:08 wlazłam gruba na porodówkę,pierwszy mój teks,proszę pani, ja to bym chętnie już urodziła,ale z tego porodu nic nie będzie... położna - dlaczego ??!! ja: abo ja nie umiem... położna ze śmiechem - no to my cię naumimy ,patrzę na to gigantyczne wyro, stóp swoich stojąc,nie widzę, ja niska niczym Kaczyńscy conajmniej a wyro wysokości,bez mała Giertychowej i mówię do położnej- jak ja mam na to wleźć , nie da rady ,a ona - skacz,wyglądasz jak piłeczka... a ja - chyba lekarska ,a ona się nie odbija... potem zwiałam spod KTG pod prysznic i nie chciałam wyjść . groziły mi,że w takim układzie urodzę pod prysznicem. ja ogłupiała - fajnie,to młode będzie czyściutkie i pafnące,ja i tak stąd nie wyjde. potem darłam ryja na pół szpitala ,że "mają mnie już kurwa pociąć ,bo mam dość tej imprezy". przyszło co do czego ,zakładają namodrniki, włazi lekarz, wyro mi spod tyłka znika a ja ,genialna - a co to ,już ??!! a babki leją ze mnie : przed chwilą się darłaś,że mamy cię pociąć,już się odmyśliłaś? chcesz tu do jutra siedzieć? na co ja ... to już jest pojutrze... pomijam fakt,że to były wichury stulecia wtedy i mało,że prąd znikał,a ja się nabijałam,że będę miała nastrojowy poród przy świecach< po czym domagałam się radia, bo koleżanka obok miała > to jeszcze nam dachówki z dachu się sypały a ja miałam wizje urywającego się dachu... po poroodzie,jak już sobie odespałam troszku pytałam się lekarzy co za ołów mi w tyłek włożyli... oni tam ze mną mieli krzyż pański po porodzie,jakieś 3 dni, w moje urodziny zaczęły mi się babrać szwy. przyszło grono dochturowskie na obchody ,ja jojcze,że mnie szczypie, gryzie ,wkutwia,boli i ogólnie jest do bani- pan doktor do mnie - mąż przychodzi? ja : nie ,niemąż,doktor: to niech poszczypie z drugiej strony... 5 doba : a wy baby jeszcze tutaj ??!! a my baby na to : a co,tu jest super, posiłki do łóżka,teściowych brak, chłopy tylko czasami, personel medyczny pod ręką, gdzie będziem szły, tu nam dobrze. lekarze- ale położnice leżą na korytarzu... a my - turnus się jeszcze nie skończył mój ginekolog garbaty to już w ogóle był genialny.. zamknę okno,żby pani nie zawiało... oj przepraszam, już za późno... Odpowiedz Link Zgłoś
baenshee aha 2 16.06.08, 01:15 pani "doktor" na Polnej w Poznaniu: przyjechałam, bo plamię i się martwię,co z dzieckiem. nie,wiem,może w za gorącej wodzie się wykąpałam,albo sie przegrzałam...<gorąco diabelnie było> na co goga do mnie - to pani nie wie,że w ciąży nie wolno się kąpać ??!<ze świętym oburzeniem ofkors> Odpowiedz Link Zgłoś