Gość: kasiania IP: *.acn.waw.pl 12.10.10, 13:34 czy znacie jakieś godne polecenia fajne gry planszowe, w które moglibyśmy grać z naszym 4,5latkiem, niezbyt skomplikowane ale też niebanalne, żebyśmy się we trójkę dobrze bawili Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gavagai1 Re: gry planszowe 12.10.10, 14:23 ja polecam gry planszowe personalizowane Kupujesz duzy arkusz bristolu, rysujesz trasę z polami, wymyślasz z dzieckiem przeszkody, opóźnienia i zadania. Wokół toru ilustrujecie przeszkody jakie napotyka się na konkretnych polach. Zadania i przeszkody mogą dotyczyc tego, co dziecko najbardziej lubi, ciekawostek, interesujących faktów ze świata przyrody, albo byc grą tematyczną. Mamy jedną planszę o farmie, jedną z wyścigami samochodowymi i jedną o gotowaniu Polecam, frajda z samej gry + zabawa przy tworzeniu planszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dimma Re: gry planszowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.10, 19:12 "kot w worku" "moj pierwszy quiz" dostepne na merlinie Odpowiedz Link Zgłoś
joshima Re: gry planszowe 12.10.10, 19:47 Słyszałam dużo pozytywów o grze "pędzące żółwie" czy jakoś tak. Sama nie grałam, nawet nie miałam w ręku, ale ciągle ktoś się nad nią rozpływa w zachwytach. A z doświadczenia polecam grę "Farmer" bardzo proste zasady. Trochę gry losowej, trochę liczenia i odrobina strategii. W sam raz dla dziecka w tym wieku ale i dla starszych. Odpowiedz Link Zgłoś
molly_bloom Re: gry planszowe 12.10.10, 20:16 Zamiast "Farmera", proponuję "Hodowlę zwierzątek". Zasady te same, ale Hodowla ma ciekawszy design, wygląda jak oryginalna gra z czasów okupacji (bo nie wiem czy wiecie, ale ta gra, to kawałek historii). Można ją kupić w sklepie Muzeum Powstania Warszawskiego www.muzeum1944.home.pl/sklepik_mpw/index.php?products=product&prod_id=166 I można przy okazji dziecku trochę wiedzy historycznej "sprzedać" (chociaż nie wiem, czy 4,5 latek jeszcze na to nie za mały) Odpowiedz Link Zgłoś
stypkaa Re: gry planszowe 14.10.10, 09:44 Mój pięciolatek ostatnio pokochał warcaby. Poza tym gramy też z dziećmi w monopol, super farmera, zdarzało się w chińczyka, kota w worku, memory różnego rodzaju. Odpowiedz Link Zgłoś
dsdl Taifho - połączenie szachów i warcabów ... 07.07.13, 19:31 Czołem! Graliście już w nową grę z gatunku "abstract strategy" o nazwie Taifho ? Jest to połączenie szachów i warcabów!! Bardzo dynamiczna i ciekawa gra !! 5-latek zrozumie zasady a i 50-latek będzie dobrze się bawił Polecam! www.taifho.com Odpowiedz Link Zgłoś
boryss36 Re: gry planszowe 14.08.13, 08:43 ja polecam cały zbiór gier planszowych dla dzieci www.am76.pl/produkt_lista.php?komenda=kategoria&iddzial=1&idkategoria=14 Odpowiedz Link Zgłoś
el_elefante Re: gry planszowe 14.08.13, 15:45 Pędzące żółwie są jak najbardziej ok, polecam. Również Lego ma kilka ciekawych gier, np. Kokoriko albo o policjantach i złodziejach (nie pamiętam nazwy). Dobble wygląda fajnie, jeszcze nie wypróbowałem. Monopoly Auta - fajna, ale droga, gdyby nie prezent, to sam bym się nie skusił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małgosia Re: gry planszowe IP: *.dynamic.chello.pl 17.08.13, 14:01 poszperaj na szkolnis.pl/gry_edukacyjne - z pewnością znajdziesz coś, co zainteresuje Twojego malucha Odpowiedz Link Zgłoś
agus1976 Re: gry planszowe 08.02.15, 19:08 zapraszam na mojego bloga wieczorgier.blogspot.com na którym opisuje gry dla dzieci i całych rodzin. zapraszam Odpowiedz Link Zgłoś